論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日我個印姐會養好傷番香港啦!
我叫左佢直接去AGENT度,因為我安排左佢去驗身。驗左身就響BOARDING HOUSE 過一夜,聽朝一早我99幫我車佢入院做拆釘手術。
佢隻右腳無行3個月,我叔仔話多數會有小小委縮(即係瘦啲),不過佢後生,應該會好快好番喎!
我因為要2個工人,我阿媽又覺佢除左蠢啲同食野嫌3嫌4外,總算無黑面,借錢同埋大偷,所以可能RENEW佢一次喎。
唉,佢真係可以100%復原至算啦!我而家個PART-TIME又真係幾頂癮,重衰過啲印姐,洗新衫可以連吊牌洗同掠!!

珍珠宮

原帖由 CoffeeCake 於 09-5-25 12:47 發表
我叫左佢直接去AGENT度,因為我安排左佢去驗身。驗左身就響BOARDING HOUSE 過一夜,聽朝一早我99幫我車佢入院做拆釘手術。
佢隻右腳無行3個月,我叔仔話多數會有小小委縮(即係瘦啲),不過佢後生, ...

你個part time 係HK人? 咁搞鬼既~~

子爵府

原帖由 CoffeeCake 於 09-5-25 12:47 發表
佢隻右腳無行3個月,我叔仔話多數會有小小委縮(即係瘦啲),不過佢後生, ...

Big Hands to You!
頒個「絕世好僱主」獎比你

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

你真係打算renew佢
印象中...你個跛腳印冇大偷都有小偷啦...

大宅

”小”偷梗有啦!
但係,聽埋咁多比佢更衰既,我係咪認命呢?

原帖由 siusum 於 09-5-25 13:37 發表

你真係打算renew佢
印象中...你個跛腳印冇大偷都有小偷啦...

大宅

係呀,HK人!呢次係繼佢掃地唔掃沙發底後,又一經典之作!
原帖由 Siuchoi 於 09-5-25 13:23 發表

你個part time 係HK人? 咁搞鬼既~~

伯爵府

原帖由 CoffeeCake 於 09-5-25 13:43 發表
”小”偷梗有啦!
但係,聽埋咁多比佢更衰既,我係咪認命呢?

真係命苦...
咁你新黎個個ok ma????

大宅

新果個未CONFIRM到啊!因為負責人放左幾日假,如無意外都OK既。
新既應該八月頭先攪到過黎,TRAIN兩個月我就要生BB啦。。。。都幾緊迫。。。

原帖由 siusum 於 09-5-25 14:15 發表

真係命苦...
咁你新黎個個ok ma????

伯爵府

原帖由 CoffeeCake 於 09-5-25 14:17 發表
新果個未CONFIRM到啊!因為負責人放左幾日假,如無意外都OK既。
新既應該八月頭先攪到過黎,TRAIN兩個月我就要生BB啦。。。。都幾緊迫。。。

咁都仲有你媽媽幫手ma, 到時大女又返全日...
應該ok...
我大b返半日咋, 不過工人都黎左幾個月, 同奶奶一齊湊,
希望ok啦

大宅

你無幫你大B報全日班咩?

原帖由 siusum 於 09-5-25 14:26 發表

咁都仲有你媽媽幫手ma, 到時大女又返全日...
應該ok...
我大b返半日咋, 不過工人都黎左幾個月, 同奶奶一齊湊,
希望ok啦

伯爵府

原帖由 CoffeeCake 於 09-5-25 14:28 發表
你無幫你大B報全日班咩?

個時報左兩間都係係屋企附近...
一間得半日, 好快confirm收

另一間要20個月先報得, 交咗form後完全冇聲氣, 到半日個間我地註左冊交左1個月學費/雜費/校服, 突然又收到信話全日個問收左大b...係冇in過下收左

因為半日呢間校舍好d, 到k1就有全日啦...辛苦1年囉

大宅

哦,咁都好啲!
我自己MAMI住好遠架,所以其實唔係幫到好多,你老人家住得近,自已挨多一年無所謂啦。

原帖由 siusum 於 09-5-25 14:39 發表

個時報左兩間都係係屋企附近...
一間得半日, 好快confirm收

另一間要20個月先報得, 交咗form後完全冇聲氣, 到半日個間我地註左冊交左1個月學費/雜費/校服, 突然又收到信話全日個問收左大b...係冇in過下收左

因為 ...

伯爵府

原帖由 CoffeeCake 於 09-5-25 14:52 發表
哦,咁都好啲!
我自己MAMI住好遠架,所以其實唔係幫到好多,你老人家住得近,自已挨多一年無所謂啦。

咁我同99又住得好近, 行去佢屋企唔洗10mins
由99屋企行去學校又唔洗10mins
宜家姐姐都好肯同大b玩, 希望到時ok啦..
細b7月尾出世喇

大宅

咁你個肚咪好大囉?幾時開始放產假呀?大B知咩事未呀?

原帖由 siusum 於 09-5-25 15:00 發表

咁我同99又住得好近, 行去佢屋企唔洗10mins
由99屋企行去學校又唔洗10mins
宜家姐姐都好肯同大b玩, 希望到時ok啦..
細b7月尾出世喇

伯爵府

原帖由 CoffeeCake 於 09-5-25 15:02 發表
咁你個肚咪好大囉?幾時開始放產假呀?大B知咩事未呀?

我d 同事話我個肚細架
但我又覺同上胎差唔多喎
7月中開始放假lu, 唔知會唔會好似上胎咁變左前0後10呢

大b呢我估佢未明架, 不過我成日叫佢錫錫/呵呵妹妹囉
佢開頭以為"肚"係妹妹, 試過拿起自己件衫話妹妹係呢度架

大宅

我個女重傻啦,以為係突出黎既野就係妹妹,有時去摸我個胸話係妹妹啊!有時都幾尷尬架!

原帖由 siusum 於 09-5-25 15:13 發表

我d 同事話我個肚細架
但我又覺同上胎差唔多喎
7月中開始放假lu, 唔知會唔會好似上胎咁變左前0後10呢

大b呢我估佢未明架, 不過我成日叫佢錫錫/呵呵妹妹囉
佢開頭以為"肚"係妹妹, 試過拿起自己件衫話妹妹 ...

伯爵府

原帖由 CoffeeCake 於 09-5-25 15:20 發表
我個女重傻啦,以為係突出黎既野就係妹妹,有時去摸我個胸話係妹妹啊!有時都幾尷尬架!

大b宜家當左我個肚升左上胸位,
個日我問佢肚仔係邊...佢摸完自己個肚, 就"摷"我個胸話係媽媽肚肚, 所以我一定唔會係街問呢個問題

大宅

哈,原來個個BB都係咁既。。。

原帖由 siusum 於 09-5-25 15:23 發表

大b宜家當左我個肚升左上胸位,
個日我問佢肚仔係邊...佢摸完自己個肚, 就"摷"我個胸話係媽媽肚肚, 所以我一定唔會係街問呢個問題

伯爵府

原帖由 CoffeeCake 於 09-5-25 15:26 發表
哈,原來個個BB都係咁既。。。

咁要佢地明媽咪個肚裏面有個b係樹又真係好難o既...

你打算細b出世後係咪兩個bb都係跟返你, 比個新工人湊???
咁renew個跛腳印做乜??

大宅

新果個去我阿媽度幫手湊細B,大B繼續跟我,由跛腳印照顧。。。

原帖由 siusum 於 09-5-25 15:55 發表

咁要佢地明媽咪個肚裏面有個b係樹又真係好難o既...

你打算細b出世後係咪兩個bb都係跟返你, 比個新工人湊???
咁renew個跛腳印做乜??

首頁

尾頁

跳至