夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

Del post

男爵府

有無睇心理醫生,
最好先了解清楚佢係咪真係心理病先
心理有問題,正途,睇左醫生先
同時比D時間大家緩衝,考慮清楚自己點行

珍珠宮

回覆樓主:

如果係我....未結婚就好灑脫咁離開
好反感用壓力大做藉口,人人都有壓力,香港地有幾多人壓力唔大
仲要話佢犯案源於壓力大之外,因為你比佢叻,同佢學歷人工有差距....完全係垃圾藉口,拖埋你落水

一人做事一人當,錯咗唔坦然面對,可見佢無膊頭、無承擔
即使佢無犯案,亦唔見得係一個可以共渡終生嘅另一半

cathngai    發表於 20-3-17 08:36

男爵府

牛年勳章

我接受唔到另一半犯風化案...會分手

子爵府

ellenc 發表於 20-3-13 13:31
(借朋友acc po)男朋友上星期同我坦白喺地鐵偷拍人裙底俾人拉左,佢自己亦認左有做過,黎緊會見心理輔導同 ...

你喺度問,所有人都會叫你離開佢。

你自己諗清楚值唔值得比次機會佢⋯⋯

子爵府

ellenc 發表於 20-3-13 13:31
(借朋友acc po)男朋友上星期同我坦白喺地鐵偷拍人裙底俾人拉左,佢自己亦認左有做過,黎緊會見心理輔導同 ...

先唔討論風化案嚴重性&你男朋友道德水平

只講佢解釋自已犯風化案係因為壓力大

而壓力來源係因為你比佢叻+工作不順利

即係將個波(責任)推比你

這種男人冇膊頭,冇擔帶,你絕對值得下一個更好的

cathngai    發表於 20-3-17 08:37

男爵府

未結婚的話我會選擇分手,如果佢以後都叻唔過你,咁以後日子點過?

tong_96    發表於 20-3-13 16:34

侯爵府

回覆樓主:

正確黎講佢道德觀有問題

多過心理有問題,妢可憐博同情,睇咗心理醫生有專業評估先啦~不要被色魔濫用同情~

今次偷拍,將來會唔會強姦自己個女兒?!
做女人唔洗甘“大愛”!
認清事實真相!

題外話:
上星期見到個三十頭嘅男人跟蹤個學生小妹妹,想襯金鍾人逼非禮她。個小妹妹發現想避開但個男人肆無忌憚狂跟住她,她嚇到眼紅紅襯關門前跑出車門。個男人都想出車門剛巧閂門關上。
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

大宅

Ava000Ava 發表於 20-3-13 13:53
有無睇心理醫生,
最好先了解清楚佢係咪真係心理病先
心理有問題,正途,睇左醫生先

多謝你回覆,佢約見左心理輔導,其實心理輔導個邊有問我會唔會去,但我男朋友就唔係咁想我陪,佢怕我知道太多細節會更加唔開心。

佢講完俾我知後,我地仲有見面,但琴日一齊搭地鐵時,我都係覺得自己放唔低件事,所以會冷靜下。

公爵府

先唔講偷拍呢件事係佢人品有問題定係心理有問題,但佢都講咗偷拍係源於壓力,同埋源於你俾佢叻。咁如果遲啲你俾佢再叻啲,遲啲咁啱佢事業又更加唔順利,咁壓力又再大D。甘佢會唔會演變成為非禮強姦

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

分手, 如果佢話壓力來源係來自你, 咁我即係唔係佢對的人, 叫佢搵個同咁高咁大嘅女人!! 佢會開心好多!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

肯定不止一次
得罪講句,拉得好
早走早着
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

cy101 發表於 20-3-13 20:09
分手, 如果佢話壓力來源係來自你, 咁我即係唔係佢對的人, 叫佢搵個同咁高咁大嘅女人!! 佢會開心好多! ...

絕對係!既然係樓主令佢太大壓力搞到佢犯案,應該為佢好,放生佢。

男爵府

syc7 發表於 20-3-13 21:40
絕對係!既然係樓主令佢太大壓力搞到佢犯案,應該為佢好,放生佢。

對,任何一方有壓力都唔好,放生佢,亦放生自己,搵嗰個相處自在,感覺愉快既人先可以長久

民房

我覺得樓主可以同佢分開一陣諗下先

子爵府

畀面勳章

嘩,我一定分手,自己做得咁錯,仲歸咎在因為你比佢優異?係咪男人黎?

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆樓主:

我只會同身家清白的人一齊,一定立即分手,朋友都無得做。

男爵府

壓力大唔做運動?唔瞓覺?唔聽下音樂?咁多正經野唔做,走去影人裙底?鹹濕就是鹹濕,今次原諒左,心被都會有條刺。你既然學歷、職位都比佢好,何必屈就,未結婚,即走。

男爵府

回覆樓主:

【不喜勿插/觀點角度】
首先唔清楚你哋拍拖幾耐? 感情去到邊個階段?
遇上犯案有分手念頭,感覺有啲自私不顧而去。累積壓力下,佢一時選擇錯誤方法去釋放自己,畢竟犯錯會受到法律懲罰,仲想佢點?
唔排除分手再度影響佢情緒,犯案/失戀/工作不如意,三重打擊 !
即使偷拍喺不良行為,未至於壞到殺人放火,莫非一次犯錯,就被標籤終身壞人嗎?佢既優點,喺坦白承認犯錯亦會改過,意味著佢自我警惕,睇得出仍有正面思想空間。
唔喺應該俾多一次機會佢重生嗎?
唔喺應該有個人為佢打氣/安慰嗎?
若果去向未定,就千萬唔好為可憐同情而留底,因為真正愛情喺同甘共苦既。
…………

男爵府

回覆樓主:

………
一對情侶猶如夫婦,最緊要相處好,互相好看待,其他喺心理障礙,可以慢慢克服調整。
分手話事權當然喺樓主,只希望適當時候去處理 !
偷拍行為唔一定色情狂,如果喺壓力下不由自主既發洩,喺有限度可原諒。
富豪人家都發生過偷嘢,唔通無錢買咩?

首頁

尾頁

跳至