論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

菲來了2個月多,提一句都黑面駁咀,早2個星期五夠膽同我開拖,我忍唔住講咗你等住.收一個月通知佢話ok先肯收聲,之後我即刻請咗另一個,差唔多時間就叫佢走,佢竟然可以當冇事發生像平時咁工照開野照做,佢上上星期日開始玩野成11:00返,一次比一次晏,我冇理佢忍多一陣,今晚10:15分ws話唔返來訓,我話唔可以因為犯法,佢照樣又話表姐明天返菲以後不再回來,我堅持唔得,我應該點做好,谷住度氣忍足大小姐公主咁耐,好唔好串D佢返來即刻叫佢執嘢走,定忍到新人來,我和老公呢期長在家,唔想益佢一個月,請比意見我點做好

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

我會即炒, 情願蝕一個月, 因太陳衰寸。 比一個月可能整爛你成屋野或燒屋。

洋房

回覆 sickbanana 的帖子

樓主既然要炒嘅就算啦!呢個世代啲姐姐,沒有最差,只有更差,自己都放鬆啲心情去對待事情,如果可以嘅話,你就要將你嘅要求同新工人另外簽署一份附加協議以避免類同情況再次發生。最好整本家傭手冊比佢,第一日到步就叫佢簽收。整夠三封警告信就同佢講拜拜啦!
至於你而家個姐姐,基本上你係唔需要回應佢任何嘢,你只係需要比個指令叫佢做就得,講完你就行人,如果佢下次同你講放假唔返屋企,你就答佢好呀!我要做個合法好僱主,咁我而家去差館備案啦!

你越嬲佢哋就越開心,覺得自己贏咗,調反轉你越平靜佢就捉摸唔到你,咁樣佢就會忌你多啲,起碼佢知道搏炒行唔通,好多呢啲人嚟香港呃飯食,搏炒!唔駛點做又可以屈你比代通知金比單程機票錢佢,佢又唔怕揾唔到人請,一年整幾單,佢仲爽過你。

記住辦法總比困難多,總之準時出糧就係好僱主,就算將遇到工人再好都唔好感情用事,人就係得一想二,貪得無厭,最怕開壞個頭,加油。

首頁

尾頁

跳至