懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

你係一入院已揀話要住二人房,定係等醫院話大房滿咗而upgrade? 因價錢都有些分別...

二人房是否會有多些設備?

複式洋房

我係揀住二人房。d設備應該同大房一樣

原帖由 yame 於 09-5-30 18:12 發表
你係一入院已揀話要住二人房,定係等醫院話大房滿咗而upgrade? 因價錢都有些分別...

二人房是否會有多些設備?

複式洋房

咁可唔可以自己帶電腦去上網架 ????

原帖由 馬教練 於 09-5-30 21:06 發表
我係揀住二人房。d設備應該同大房一樣

複式洋房

唔知可唔可以上網...

我覺得都冇乜時間:休息一陣就要去餵奶,返房同家人朋友傾下計、休息又去餵奶

原帖由 karmanl 於 09-5-31 14:16 發表

別墅

As of I know, there is no socket for charger in St. Paul's room. So, that will create big trouble for me...how can i charge up my mobile phone?

原帖由 karmanl 於 09-5-31 14:16 發表

複式洋房

我間房有電掣wor,我相機同電話都有叉電,可能一間房得一個??
(吹頭都要插風筒,醫院有風筒借)

原帖由 anlee3 於 09-6-1 15:38 發表
As of I know, there is no socket for charger in St. Paul's room. So, that will create big trouble for me...how can i charge up my mobile phone?

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 馬教練 於 09-5-29 17:54 發表
補充關於餵奶:
入院時姑娘會問bb食咩奶粉
St Paul 有4個時間比mami餵奶,餵奶粉/人奶都係同一時段。姑娘要mami試餵人奶先,餵到咁上下就問mami要唔要奶樽,d mami通常都話要因為跟本冇乜人奶。要趁住e段時間問姑娘啲餵 ...

嘿我啱啱五月喺ST PAUL'S生咗細B,我係順產架!但生完超精神瞓唔著!結果我每段餵奶時間都去餵B,雖然未上奶都比亞B啜吓!我每次都問姑娘下一餐幾時餵,我係半夜四點半都照過去BB房餵B架,佢地好NICE又好歡迎我喎!HEHE 所以我出院第二日已經可以全人奶LU!

複式洋房

你好叻呀!
好後悔冇努力餵人奶....

原帖由 bird 於 09-6-2 11:22 發表

嘿我啱啱五月喺ST PAUL'S生咗細B,我係順產架!但生完超精神瞓唔著!結果我每段餵奶時間都去餵B,雖然未上奶都比亞B啜吓!我每次都問姑娘下一餐幾時餵,我係半夜四點半都照過去BB房餵B架,佢地好NICE又好歡迎我喎!HEHE 所以我出院 ...

男爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

原帖由 bird 於 09-6-2 11:22 發表

嘿我啱啱五月喺ST PAUL'S生咗細B,我係順產架!但生完超精神瞓唔著!結果我每段餵奶時間都去餵B,雖然未上奶都比亞B啜吓!我每次都問姑娘下一餐幾時餵,我係半夜四點半都照過去BB房餵B架,佢地好NICE又好歡迎我喎!HEHE 所以我出院 ...

咁姑娘之後會否幫你補餵奶粉? 定係可以自己餵?

複式洋房

同一段時間:餵人奶餵唔到,姑娘會攞prepared好既奶樽比mami餵bb,食完mami幫bb掃風

其他時間(e.g.零晨時份大部份mami瞓覺) or 選擇唔去餵奶既話,姑娘會補餵奶粉

原帖由 yame 於 09-6-2 14:04 發表

咁姑娘之後會否幫你補餵奶粉? 定係可以自己餵?

大宅

我建議唔好帶, 因為你係醫院唔係好多日, 有時間都休息 或者去睇bb. 好似我第一胎, 下午入院, 六點幾入產房, 十一點幾出番病房, 第二日whole day 係醫院好忙, 第三日朝早已經出院, 帶咁多野, 出院又要拎, 又要接bb, 好煩. 我出院好多野都無帶走!!

仲有一提我老公試過係st paul 留院其間被小偷偷了手機, 不過當場被醫院警衛捉到!!

所以我入院個時電話都被老公帶走, 好似銀包都無!!

大宅

原帖由 C9WONG 於 09-6-3 12:44 發表
我建議唔好帶, 因為你係醫院唔係好多日, 有時間都休息 或者去睇bb. 好似我第一胎, 下午入院, 六點幾入產房, 十一點幾出番病房, 第二日whole day 係醫院好忙, 第三日朝早已經出院, 帶咁多野, 出院又要拎, 又要接bb, ...

嘩. d 治安咁差家? 有d擔心 tim. 係咪好似可以帶個鎖去lock 住家?

大宅

可以呀!!

原帖由 babe0621 於 09-6-3 13:31 發表

嘩. d 治安咁差家? 有d擔心 tim. 係咪好似可以帶個鎖去lock 住家?

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

[quote]原帖由 karmanl 於 09-5-31 14:16 發表

我住大房都見隔離床個老公上網,但係個mama係跟本冇上網...講真除非你係開刀悶到嘔啫,如果順產你又要餵奶又要應酬啲親戚朋友又要去厠所,跟本冇精神時間去上網!

咁若果你係開刀,你開機關機都可能要人幫(因為唔郁得!)咁上嚟做乜吖!除非有人standby喺你床邊任你使啫!呵呵呵!

我五月住嗰時啲治安又唔覺有乜問題,我諗要防都係防啲大陸女人囉!有一日,有個大陸女人嚟揾生意,入咗我房問我要唔要佢幫手攞證件(佢可能以為我係大陸人啦!)嗱嗰啲咁既騎呢sales...你就真係要防啦!佢入嚟攞乜走都唔知啦!所以我都係將所有野 lock咗係櫃桶,醫院比你個鎖係用key開架!我就自備一個密碼鎖方便啲囉!

大宅

鎖係包埋:lol:

原帖由 babe0621 於 09-6-3 13:31 發表

男爵府

2024勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

請小心,把鎖連人哋條KEY都開倒.其實我都有同姑娘講咗,佢都話應該轉哂,但係都係一樣.小心小心.
原帖由 tsecy 於 09-6-8 09:57 發表
鎖係包埋:lol:

大宅

原帖由 bird 於 09-6-8 08:55 發表
[quote]原帖由 karmanl 於 09-5-31 14:16 發表

我住大房都見隔離床個老公上網,但係個mama係跟本冇上網...講真除非你係開 ...

入來SALE野..有冇攪錯呀? 你有冇同醫院講返?

大宅

原帖由 RachelB 於 09-6-8 10:15 發表
請小心,把鎖連人哋條KEY都開倒.其實我都有同姑娘講咗,佢都話應該轉哂,但係都係一樣.小心小心.

自己帶好過囉..

大宅

想問下. ST.PAUL會唔會好似仁安咁..有親子餵奶時間..即係父母一齊入去餵BB家?

大宅

有親子時間, 但冇得餵奶

原帖由 babe0621 於 09-6-8 11:10 發表
想問下. ST.PAUL會唔會好似仁安咁..有親子餵奶時間..即係父母一齊入去餵BB家?

首頁

尾頁

跳至