自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

jarjane 發表於 20-3-17 16:11
我直接喺官網買, 但至少妳可以確認到航空公司係願意全數退( 因航班取消), 我估永安唔會唔退啩? :thinki ...

係,起碼知道航空公司可退,依家唯有等永安覆啦

男爵府

sunnygirl 發表於 20-3-17 14:30
剛收到agent 通知,航空公司更改了我之前訂暑假嘅航班,由原來的早機航班改為夜機航班,請問作為顧客係咪只 ...

我訂air Asia 都可full agent , click 入條link ,按full refund , 再入booking number , 名及出生日期便ok 了。不用任何費用。

大宅

回覆 sunnygirl 的帖子

我都係經永安訂了TG暑假機票,由早機變了夜機。真係唔知道有沒有得退錢。如果只收手續費就好了。
你要消息通知我,唔該晒

珍珠宮

好媽媽勳章

kincho_11 發表於 20-3-17 16:20

我都係經永安訂了TG暑假機票,由早機變了夜機。真係唔知道有沒有得退錢。如果只 ...

我喺永安網頁留低左資料,現在等佢覆

大宅

回覆 frozen2005 的帖子

你經邊間AGENT訂????

大宅

剛收到agent 通知,航空公司更改了我之前訂暑假嘅航班,由原來的早機航班改為夜機航班,請問作為顧客係咪只 ...

咁快改暑假?我7月去日本,還未收到cx通知

珍珠宮

好媽媽勳章

Dongs 發表於 20-3-17 16:27
咁快改暑假?我7月去日本,還未收到cx通知

睇返泰航網頁,原來佢地有d 航班已取消到去十月,我諗間間航空公司安排唔同

男爵府

我都係呀,早機改左我夜機,打去旅行社問,想退票,又係未覆

男爵府

請問你係網頁邊個位留底資料? 係米直接申請退款?因為我又係永安

珍珠宮

好媽媽勳章

oolong817 發表於 20-3-17 18:35

請問你係網頁邊個位留底資料? 係米直接申請退款?因為我又係永安 ...

https://www.wingontravel.com/SevereWeather/Form/1.html

我喺呢度留左資料待覆,你聯絡到永安?

男爵府

我打電話去,有人聽,我話要求退票 ,廷期都問埋

珍珠宮

好媽媽勳章

oolong817 發表於 20-3-17 19:51

我打電話去,有人聽,我話要求退票 ,廷期都問埋

咁永安點講?

男爵府

F

男爵府

佢問我最終想點,我話退到就緊係退啦,退唔到米廷期囉 ! 佢話要問泰航先,叫我留電話問到打比我,但都未打黎
所以我一陣諗住係你岩岩個網址,申請退款,註明 因為咁咁咁,所以不接受航班改時間,所以想退款
而其他人因為改左航班時間,泰航亦接受全額退款 ,麻煩貴公司處理退款事宜

不過最終得唔得真係唔知,我6月19 機

珍珠宮

好媽媽勳章

oolong817 發表於 20-3-17 19:58

佢問我最終想點,我話退到就緊係退啦,退唔到米廷期囉 ! 佢話要問泰航先,叫我留電話 ...

如果永安覆左你,麻煩都通知聲我呀

男爵府

OK

子爵府

我都有套暑假long haul,疫症前巳經改左航班時間,但佢係原班機只係改左起飛時間,within 30mins,當時喺官網manage booking有粒accept制,但我當時無理
而家都諗緊退票,睇過條款寫住可以因為咁而退款,但就有粒細星喺下面寫住類似係航班改動而有significant impact on your travel plan....
唔知咁改法有冇得全退?因為我仲搞緊easter,暑假仲未有衝動去搞

珍珠宮

好媽媽勳章

忌廉寶寶 發表於 20-3-18 05:23
我都有套暑假long haul,疫症前巳經改左航班時間,但佢係原班機只係改左起飛時間,within 30mins,當時喺官 ...
原班機改起飛時間我記得航空公司有條款話佢有權改,不過佢又有accept 制比你揀,可能都有得傾,Easter 我前排搞左,依家搞完暑假機票仲要搞酒店,煩死

珍珠宮

好媽媽勳章

oolong817 發表於 20-3-18 00:16

OK

我都打左去永安了,佢都係話幫我mark 低左資料要求退票,等航空公司覆左點處理先再覆我,佢話依家處理緊3月份嘅機票,我呢d遠期嘅預要等耐少少先回覆到

男爵府

岩岩打黎覆左我, 免費取消,全數退,6-8個星期,退返信用卡

首頁

尾頁

跳至