自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

0710bb 發表於 20-3-26 22:40
我已加了樓主你啦!
謝謝你的詳細資料,易上手好多(emoji)
另請問如果想一個user一個島

如果要兩個user 互相連線就要兩隻game.

子爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

siu_bb2336 發表於 20-3-26 23:33
請問個博物館可唔可以移位嫁?

繼續玩落去,狸貓帳篷變左建築後,可以比50000大元搬

子爵府

Smallraindrop 發表於 20-3-31 16:15
等到天荒地老

你要比5 隻生物比黑商狸貓,跟住走一後小劇情,博士下一日會到島,再比15 種生物比佢,先開到博物館。

子爵府

winwin1110 發表於 20-4-1 10:02
今日生日,島友同我開party呀!!好開心,在游戲中嘅聚會好安全

好開心呀。
我有排先生日。

BTW, 祝你生日快樂。

子爵府

YEUNG2179 發表於 20-3-31 20:40
用哩數券去咗個島勁細⋯好唔抵

哩數券換既島全部都係差唔多大細。

外島有好多種架。
普通島,有果樹,有石頭,有花,有魚
竹島,有竹(可以棵堀番去種),竹旁邊有竹筍堀(可吃可種)
配種花島,所有花都係特別顏色(配種後色)
背鰭島,所有魚影都係大魚
狼蛛島,勁多狼珠(無限暈,無限捉, 賣8000一隻架)
蠍子島,勁多蠍子(無限暈,無限捉, 賣8000一隻架)
五岩島,中間有5 舊石,大量錢/礦石能採集到
矛尾魚島,勁易釣到矛尾魚
垃圾島,大機會釣到垃圾,一定量垃圾會有DIY 方程式
大魚島,魚影都是大的,(即釣到都係大魚),碼頭部份易釣到金槍魚/馬林
樹果島,全島既樹都係果樹
螺旋島,一條到走到底唔洗爬梯。

所以就算唔抵,都建議間唔中都走番轉。

子爵府

喧嘩 發表於 20-3-31 23:01
我琴日去左某jm個島,佢整左個圍欄,分兩邊,用畫架一邊寫住隨便取,一邊寫可交換/摸,我好想問下點整,搵 ...

用我的設計,畫圖(寫字),(如果多4 隻字,通常要分兩張圖) 再將圖放地下。

如果比較懶或者怕畫唔黎,可以先淮備好一張寫好字既圖,

再DOWNLOAD [NINTENDO SWITCH ONLINE] APP

跟住用下面既網頁,將圖變為QR CODE,

https://acpatterns.com/editor

用 [NINTENDO SWITCH ONLINE] APP 掃QR CODE,再係GAME DOWNLOAD。

方法跟SCAN 衫一樣,只係變左SCAN 圖

子爵府

yanmi2003 發表於 20-4-1 11:38
請問有冇射汽球程式買,之前去其他島商店見有得買,但冇買現在勁後悔
...

你依家係咪玩緊? 我開島比你買?

子爵府

Smallraindrop 發表於 20-4-1 11:33
我係英文Version
黑商狸貓是否還錢起屋那個?
是否把五隻生物帶在身邊再對佢對話,就會有你講既劇情發展 ...

係呀,即係TOM NOOK。 黑商狸貓係我幫佢改既花名

你同佢傾計,應該會個OPTION 類似係比生物佢咁架,分 5 次比,佢會有個傾電話既劇情。

子爵府

mavismolly 發表於 20-4-1 12:00
我好蠢呀 到而家都唔識去人地個島
係咪要攞埋密碼?

開放個島比人去有三種方法。你想去人地個島,就要對應番不同既方法

一. 用面對面連線。(唔洗 NETWORK,其他人只要係你附近就可以連線)
出島方法揀 [鄰近主機通訊的島嶼]

二. 網路開放,比 SWITCH 入面既朋友連線。 (其他人只要同你交換過 FRIEND CODE 加左好友就可以去你個島)
出島方法揀 [網絡通訊的島嶼],再揀 [搜尋朋友的島],如果朋友之中有人用方法2 開島,你就可以去了。

三. 網路開放,經密碼連線,開島時渡渡鳥會比個密碼你。 (其他人只要打密碼就可以去你個島)

出島方法揀 [網絡通訊的島嶼],再揀 [用密碼搜尋],有人用方法3 開島,而又比左個密碼你,你就可以去了。

二同三既方法都可以要求雙重認證,即又要密碼又要先成為朋友,如果用左以上方法都入唔到個島可能因為依個問題。

子爵府

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

子爵府

TINGTING1215 發表於 20-4-1 12:24
有無靚衫QR code分享

另外你開左裁縫店未呀?

開左可以係裁縫店用作者ID DOWNLOAD 靚靚設計,

卡娜赫拉(P 助和粉紅兔)既插畫師分享左好多佢既設計
https://gnn.gamer.com.tw/detail.php?sn=194785

係裁縫店用後面部機搜作者ID MA-3299-5104-1347
就可以DOWNLOAD 去自己度架LA。

子爵府

喧嘩 發表於 20-4-1 13:14
我就係用左呢個web site, 用字整qr code, 但出黎完全睇唔到d字,我整相片就冇問題
...

筆畫太密?
如果係,可能要分幾副圖。

我比埋依個WEBSITE 你試下,不過依個就舊版本。無透明既 OPTION。
https://www.thulinma.com/acnl/

子爵府

喧嘩 發表於 20-4-1 13:20
我整左好耐都唔得,我見有jm d字好清楚,係用畫版掛出,好靚,我再試下,thx, BTW, 邊個島係你架?介唔介 ...

你不如比副圖我睇下,我試下幫你整?

子爵府

喧嘩 發表於 20-4-1 13:20
我整左好耐都唔得,我見有jm d字好清楚,係用畫版掛出,好靚,我再試下,thx, BTW, 邊個島係你架?介唔介 ...

我係 [全副身家拎黎島] ,你幾時會玩? 我地約個時間開島。

不過我有時要幫小朋友玩佢個島,所以我個島唔係好靚架咋。

子爵府

lovepiglet 發表於 20-4-1 14:06
現在玩緊,有冇人開島?想買梯...

JM 我唔見你黎,先關島了。

子爵府

susumi123 發表於 20-4-1 14:25
請問之前嗰隻藍色動物嚟咗賣衫,但賣完2日之後唔見咗,有無人知點解?

佢未開店面之前,黎唔黎都係隨機。幫襯佢三日(不需要連續),佢會話想黎開店。

子爵府

popolun 發表於 20-4-1 16:18
復活節衫好靚呀!

你好好唷,有玫瑰。

羡慕 ing~

子爵府

Mcc906 發表於 20-4-1 16:11
想問,比較特別啲的無人島,係咪夜晚出現既機會多啲?還是隨機出?

狼蛛島同蠍子島應該要夜晚先有。

其他都係隨機有。

子爵府

popolun 發表於 20-4-1 17:14
我開咗島,快啲嚟

未收工,可以偷上BK,但唔可以拎部機出黎玩,所以黎唔到。

子爵府

喧嘩 發表於 20-4-1 17:31
我今晚全晚都喺到呀,我搵唔到張圖,因為係去某個jm島上見到,但已經唔記得佢係邊個
...

首頁

尾頁

跳至