夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

子爵府

easka 發表於 20-3-31 22:02
我同c6結左婚8年,有一個小朋友(年紀細既),佢今個月中同我講離婚,理由係話我講野態度差同冇比佢(佢需 ...

旁觀者一定話你老公已經有第三者,所以先咁決絕,你有冇發現到有第三者嘅蛛絲馬跡?

佢需要時,你成日又唔俾佢,態度又差,咁樣真係好難受⋯⋯唯有再氹下佢,改善自己的態度,搵小朋友出手搵爸爸⋯⋯同佢講清楚你會點樣改善,例如夫妻生活⋯⋯

水晶宮

回覆樓主:

你同奶奶關係如何?可唔可以搵奶奶幫手?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我同c6結左婚8年,有一個小朋友(年紀細既),佢今個月中同我講離婚,理由係話我講野態度差同冇比佢(佢需 ...

你可以唔同意
但男人開到聲都好難改變

不要從別人的嘴裡去認識我

水晶宮

回覆樓主:

我諗佢忍咗你好耐,但你自己又唔知又唔覺又冇改善,所以而家心淡了,仲要搬埋走,佢已經唔再愛你了。。。

珍珠宮

Nbs 發表於 20-4-1 00:06
我諗佢忍咗你好耐,但你自己又唔知又唔覺又冇改善,所以而家心淡了,仲要搬埋走,佢已經唔再愛你了。。。
...

同意

伯爵府

2024年龍年勳章

男人好少可唔要齊人,你條件如何?
如果好條件,就由佢走。如果對自己無信心,就睇吓點留佢。
如果唔關性格事,你下次見佢,即刻俾佢。
食到佢飽,就算有小三,起碼都有得爭。

大宅

你態度差既問題老公之前已經提過2次,
點解要等到佢心淡提出離婚你先肯聽....?

珍珠宮

回覆樓主:

小朋友5歲,佢被你拒絕咗5年
感情淡咗有得修補
但心死就無得救

姑勿論有無第三者....
即使你留得住得佢個人,都留唔到佢個心

苟延殘喘嘅關係對雙方都係折磨

大宅

回覆 easka 的帖子

9成拒絕真係好大獲,就算要照顧小朋友都唔可以唔理老公,長期無飽飯食又態度差,係男人都頂唔順,再加上可能有第二個女人出現,迷導火線講離婚,不過就算有無小三都好,都已經唔係一個問題,最大問題係你9成拒絕佢搞到佢想搵第二個,姐係你親手推走咗你老公,依家得一個辦法,哄返你老公,叫小朋友哄下爸爸啦,哄唔到都無辦法,哄到就對老公好d,餵飽佢,做女人係辛苦d嫁啦,又要入得廚房出得廳堂上得大床
利申:我係女人

大宅

搵機會引佢返屋企, 買套戰衣, 跟住即刻餵佢一餐先, 睇下佢肯唔肯
肯就做完攬住講你感受, 誠心say sorry如果連咁都拒絕你, 做都唔肯同你做, 睇怕你要死心

子爵府

畀面勳章

男人好少咁決絕,你都要有心理準備。
依家你可以做的就係自我檢討同改善自己,
希望佢有日睇到你的改善,而回心轉意。。

子爵府

回覆 easka 的帖子

估你C6應該有target,所以你打定輸數

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

決絕9成係心死...
有無第二個男人都可以交功課; 你同佢功課都唔交下
零交流.... 死刑

伯爵府

點解咁多女人要到老公提出離婚先醒覺自己問題?
我諗唔係唔知 只係覺得老公要忍讓自己
以自我為中心 照顧小孩子大過天

男人 女人都係一樣 都需要人Tum
大家唔該前唔該後 唔好認為應份
有時大家讚下對方 好似老公換燈泡
係 男人識換係應該 但其實開口讚句「老公 你好勁丫」又有何難
有時老公想要 我唔想 但心諗 又唔係玩成個鐘
除左M黎 一定都比老公

我曾經離過婚 先明白 經營一段婚姻 係一定一定要付出架

你老公有無第三者都好 好明顯係你推走個老公

認真 想想大家應該點走落去 唔想分 真係要做D野出黎

大宅

馬明嫂 發表於 20-4-1 16:20
點解咁多女人要到老公提出離婚先醒覺自己問題?
我諗唔係唔知 只係覺得老公要忍讓自己
以自我為中心 照顧小 ...

講得好好, 其實好多女人都知自己做得唔好, 只係選擇扮睇唔到,
為自己搵籍口, 覺得自己為頭家付出(返工湊仔)老公就應該要忍讓,
但老公一樣有為頭家付出, 我係認同老公應該忍讓老婆多d, 不過唔好當應份,
好多女人生完bb之後就忘記左自己除左係媽媽之外仲係人地老婆既身份,
既然你淨係想做媽媽唔想做人地老婆, 點解又要求人地除左爸爸仲要做老公?
男人好多都係大細路要人氹要人讚, 只要你讚下佢佢就開心, 咁簡單既事真係做唔到?

男人同女人需要既野唔同, 性對好多男人黎講真係好重要,
老婆係佢唯一可以解決既途徑(除左自己解決),
諗到呢點真係唔明點解有人可以咁忍心一直拒絕個老公要求

別墅

樓主唔愛老公就放佢走囉. 點可以對住一個自己愛既人又冷淡態度又差.唔理佢感受
男人面子應該都無俾佢?
最重要係男人甘決絕係好難救

男爵府

樓主可能唔覺唔覺態度真係差,記得我曾經喺冒險樂園波波池見過一家三口,bb應該得一歲多啲,爸爸照顧住佢,點知bb跌親,個老婆大庭廣眾大声鬧到個老公死死下,直情話佢死蠢冇腦,有心謀殺等等…下刪百幾二百字,我喺側邊睇都替個男人難受,唔知結婚嚟做乜,娶咗老婆生個仔仲慘過做工人,唔係話樓主,可能你態度未去到咁差,但有啲女人有咗小朋友之後真係當老公唔係人咁,呢個例子比較誇張但其實生活上耐唔耐都喺街見到有啲女人呼喝老公,其實男女都好都要互相尊重欣賞,夫妻關係先至可以長久,有時雖然辛苦都要滿足下佢

大宅

其實,有時候,真的要怪女人嗎?男人有沒有體諒老婆呢?
一個女人要工作,回家後,要家務,又要照顧小孩,再要諗住老公幾時有需要。做女人係唔係要幸苦到咁?
還有,一般女人生完之後,有一段時間是會抗拒攪野,由於生理同心理都未恢復,特別剖腹的。
另外,如果個男人有分擔到家庭事務,做女人的應該唔會累到唔肯攪野囉。
男人咁絕,百分之99有第2個,佢唔認是唔想自己背負個污名姐。如果唔想離婚,關於離婚的野就咩都唔好做,當無事。另外,唔好妄想男家會幫你,嚴格來講,佢地同你無血緣關係。唔會幫你。

大宅

Rilakkuma312 發表於 20-3-31 22:15
旁觀者一定話你老公已經有第三者,所以先咁決絕,你有冇發現到有第三者嘅蛛絲馬跡?

佢需要時,你成日又 ...

佢話唔係要我改,係要分居

http://www.baby-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=1044297&do=album&picid=1454091

首頁

尾頁

跳至