懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

開心吸收勳章

我都有兩個仔仔,黎緊想生第三個,都好想係女,但都知唔係自己揀,所以如果到最後係仔,只要健康,就乜都冇所謂~ 因為如果係女,但有SEN或其他問題,我寧願只要一個健康正常GE小朋友~

大宅

生多個女都唔係好字,係嬲字咋喎

大宅

VicB 發表於 20-4-7 14:48
我陀緊第二胎,係仔,當做完nifty,姑娘打來講報告話我知係仔,問心真係唔開心左一日有多,因為我第一胎係 ...

我同你嘅心路歷程一模一樣!不過細仔好得意好抵打,兩個都好抵錫(emoji)

大宅

tovibb 發表於 20-4-7 23:49
我同你嘅心路歷程一模一樣!不過細仔好得意好抵打,兩個都好抵錫(emoji)
...

其實我好鍾意我兩個仔仔嫁!兩個好可愛(emoji)
只個心想兩樣都有,但係我成日都要同自己講佢哋兩個健康就得 !我有兩個已經好幸福喇!

大宅

Ling41412gi 發表於 20-4-7 01:00
因為經濟問題冇可能會在生第三個,見朋友有仔女真好羨慕,明白生第三個都唔代表一定係女但個心想試下,但老 ...

咁岩嘅 我都第二胎 一個大仔 一直好想湊個「好」fb見到bb女啲衫好靚都save低左 待真係女先買
結果上星期知道第二個都係仔 直頭係診所勁失望 係咁怨 我老公係到安慰我 我仲要上網搵兩個小孩是男仔的好處
不斷催眠自己
到今日已經放開 因為bb健康最緊要☺️
或者是上天安排要3個男人錫我多啲 或者無人可以分薄老公對我嘅愛

大宅

Ling41412gi 發表於 20-4-8 07:12
其實我好鍾意我兩個仔仔嫁!兩個好可愛(emoji)
只個心想兩樣都有,但係我成日都要同自己講佢哋兩個健康就 ...

我明,我都係。其實我兩個仔中間小產左一個,細仔出世之前,我成日諗,唔知走咗嘅會唔會係女,直至陀住細仔仍然都有呢個諗法,但去到細仔出世之後,我就好深體會到小朋友真係天賜嘅禮物,每一個都係緣份,就算兩個都係仔,佢哋都好唔一樣,我細仔好得意,有時我會諗,如果唔係中間冇咗一個,我就冇緣份同細仔做母子,所以無論係仔定女其實真係唔緊要。
當然如果有能力又好鍾意小朋友,可以生到有個女為止,但係就算我唔諗住再生第三個,我都好滿足,而家已經好幸福。

別墅

正常有仔想要女,有女想要仔我有2个女一直想追仔,現在追倒7月尾預產期!唯一唔好撞正疫情有D擔心!生第三胎諗經濟問題,我2个女同我一樣想要个細佬,所以佢地勁開心期待!

別墅

正常有仔想要女,有女想要仔我有2个女一直想追仔,現在追倒7月尾預產期!唯一唔好撞正疫情有D擔心!生第三胎諗經濟問題,我2个女同我一樣想要个細佬,所以佢地勁開心期待!

男爵府

我自己兩個女,好滿足,健康就夠。我自己本身鍾意仔,到有第一胎照完nifty先擔心果係仔我點湊呢?照完知道係女反而鬆一口氣,第二胎都想又係女,結果都真係。其實小朋友都真係緣份,我從來都唔重意小朋友,而家見佢哋個健健康康好精靈,已經好幸福,咩性別唔重要呀

大宅

catgigi059 發表於 20-4-9 17:25
正常有仔想要女,有女想要仔我有2个女一直想追仔,現在追倒7月尾預產期!唯一唔好撞正疫情有D擔心! ...

係!所以就想要個好字(emoji)
恭喜哂你!

大宅

因為經濟問題冇可能會在生第三個,見朋友有仔女真好羨慕,明白生第三個都唔代表一定係女但個心想試下,但老 ...

我有個大仔,而家陀住細仔。反而我覺得兩個同性別一齊長大會開心啲,其實小朋友健康快樂比較緊要,人地有仔有女都唔需要特別羨慕

大宅

kinki2130 發表於 20-4-11 01:43
我有個大仔,而家陀住細仔。反而我覺得兩個同性別一齊長大會開心啲,其實小朋友健康快樂比較緊要,人地有 ...

知道!見佢地而嫁一齊玩真好開心!

大宅

回覆 tovibb 的帖子

同我一樣, 兩個仔之間小產左一個, 有時都會幻想下有第三個會點, 但只會齋諗, 經濟上唔容許啦,

兩個仔都好痴我, 真係似我既小情人

大宅

collyng 發表於 20-4-22 11:35
回覆 tovibb 的帖子

同我一樣, 兩個仔之間小產左一個, 有時都會幻想下有第三個會點, 但只會齋諗, 經濟上唔 ...

Me too

複式洋房

其實生仔生女都係自己既寶貝!
唔好諗咁多啦!
我而家二胎,岩做左T21等報告,不過照既時候醫生都話好大機會係仔!
我第一胎都係仔仔!
咁我又冇話想要仔定女既!我老公就好想要女!
不過呢d都冇法既,順其自然啦!
可以咁講,bb可以健健康康出到世已經好好架啦!

大宅

回覆樓主:

.

大宅

Charlotte_Bel 發表於 20-5-14 03:20
同你心情一樣,一諗起兩個仔直頭喊添,見到身邊朋友個個都如願以償一仔女更傷心,同朋友傾又係,同老公講又 ...

真要慢慢釋放,我比初初好好多,我成日同自己講健康就得,但成日有人同我講快生多個囡呀,個心會好吾舒服,人地把口就係咁,我會大大聲講同佢地講我有兩個仔好開心我夠呀!

男爵府

我都係有兩個仔...心入面會覺得有遺憾人生中無個女....

複式洋房

我開頭都係咁諗,想有個好字。但而家諗,屋企有三個男士幫我手,例如出街幫我揹嘢拎嘢,咁都幾好呀(emoji)

別墅

我都係2個仔,意外有咗第三胎,都係仔
剛知有咗都有幻想如果呢胎係女就好。點知都係失望
既然而家已成事實,只好安慰自己,仔可粗養,所有嘢又熟手啲。

首頁

尾頁

跳至