嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

洋房

ok!我也有用

大宅

我表嫂係謢士,佢教我第二個方法,
結果係佢得我吾得.

原帖由 馬教練 於 09-5-27 08:58 發表
我fd教我一個非傳統式掃風方法,唔洗拍背嗰隻。都係將bb放响大脾"坐",傾前小小,然後慢慢轉bb個頭。另一方法就係一樣坐大脾,然後轉bb上身。

有冇mami試過 ...

子爵府

5年前大女出世有朋友教

大宅

唔係新方法,係外國用左好多年,我堂弟 (12歲)bb時好難掃風,佢阿姨係外國返來,教我阿嬸用呢個方法,阿姨話佢兩個仔bb時(16年前度啦)個邊d姑娘教既

複式洋房

我都係用第2個方法掃
放佢o係大脾 轉佢個身
我個b好乞人憎 一拍佢背脊掃風就喊俾你睇
一係就係咁挨後 唔俾掃

不過唔好俾老人家見到你用呢個方法掃
我有次俾我奶奶見到我咁掃鬧我話我想 搖暈佢 話從未見過人咁整個bb
講到我好似想害自己個b咁...:;pppp:

大宅

請問轉佢個身意思係整個上身打圈360度轉?定係腰位左右2邊轉?
我唔係好明點轉?
[img align=right]http://www.hk-laufamily.com/_783.gif[/img]

大宅

係low,我睇完咁多位媽媽的意見,都唔係好明點樣圈個b,如果轉一個圈,即係連個腳都轉埋?定係只係上身轉左再轉右?

原帖由 rr925 於 09-6-15 15:22 發表
請問轉佢個身意思係整個上身打圈360度轉?定係腰位左右2邊轉?
我唔係好明點轉?

複式洋房

好似拍背掃風咁樣bb坐响大肶,一隻手托住頸/下巴位,另一隻手扶住後腦位,之後上身360度轉

真係好快ur出嚟,不過唔係次次得,10次都有8次得ga

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

轉身聽過, 呢個方法好 common.

轉頭就未聽過.

我阿媽教我係掃bb 左右兩邊背脊, 好輕力慢慢掃就得, 佢仲話我做乜咁大力拍我個仔, 拍到佢成個人彈起.

大宅

http://www.parents-kingdom.com/i ... m_dvideo&vid=65
去父母王國有視頻教你點掃風.
我都係用轉身呢下ur 氣既,快好多, 傳統呢我次次都唔多得, 依家個仔就黎3個月, 呢招又唔得勒, 轉咗用放搏頭先得.. 不過其實呢, 每次飲完奶, 有時要3招都出先ur 到

大宅

明白晒,謝謝!!
[img align=right]http://www.hk-laufamily.com/_783.gif[/img]

首頁

尾頁

跳至