美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

減齡達人勳章

littlefunpig 發表於 20-6-3 14:34
我同你好似...差唔多
係數字上我大過你外, 過程, 方法, 時間都差唔多
又係冬天著厚衫唔磅係咁食就翻肥..

係呀,低醣係第一次試!
屋企人試左work我至跟佢。原本>140 高血壓,長期食藥,一戒醣就藥都唔洗食,條法令紋仲淡哂!
我都好期待!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

kekawai 發表於 20-6-3 14:47
係呀,低醣係第一次試!
屋企人試左work我至跟佢。原本>140 高血壓,長期食藥,一戒醣就藥都唔 ...
我上次都係低醣+運動減, 今次都有行
係會減得快, 但減完都要keep返~
我本身太中意碳水~~ 一食返就反彈
不過我主要係食太多甜野, 糖, 朱古力, 雪糕, 甜既忌廉面包, 蛋糕, 餅乾....
仲要飲啤酒食署片, 係咁食拉面~~
減完後都要日日磅唔好俾自己超標先得, 唔係又反彈返

男爵府

減齡達人勳章

littlefunpig 發表於 20-6-3 15:06
我上次都係低醣+運動減, 今次都有行
係會減得快, 但減完都要keep返~
我本身太中意碳水~~ 一食返就反彈

haha me 2
夏天點可以無雪糕?
以前我<經常>自己可以ko一盒家庭裝haagen das, 分2次/同老公食一盒dreyers.
而家一星期一個甜筒,都係痴小朋友2啖ja!
至愛既雪糕,蛋糕,薯片,餅乾都減少95%! 但我又覺得唔可以完全cut哂,抑壓太勁,一爆發我會暴食!後生時試過減完肥,瘦左又暴食,迫人食野,自己又食到嘔!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

kekawai 發表於 20-6-3 15:33
haha me 2
夏天點可以無雪糕?
以前我自己可以ko一盒家庭裝haagen das, 分2次/同老公食一盒dreyers.
我以前可以一個磅幾2磅既生日蛋糕當晚餐, 好crazy
而家都cut 左好多, 無完全唔食
呀女生日/人地生日都會食D, 之前果餐食少D咁, 拉上補下
我C6係咁買雪條引我
之前7仔promo 100蚊8支dryes甜筒/雪條, 話左俾佢知,
佢即刻走去買.... 又增加屋企肥野存貨

大宅

回覆 littlefunpig 的帖子

哎呀, 我都有點氣餒, 一磅都未輕過, 激死!! 已經日日做45分鐘-1個鍾運動, 又行168... 都係無改變!! 低醣飲食法會唔會頭暈?

翡翠宮

my_lau_wong 發表於 20-6-3 17:47
回覆 littlefunpig 的帖子

哎呀, 我都有點氣餒, 一磅都未輕過, 激死!! 已經日日做45分鐘-1個鍾運動, 又行1 ...
你減左幾耐呀?
由幾多減去幾多之前?

如果你不嬲都食得多飯, 面包, 碳水類零如餅乾, 甜野飲
突然間低醣可能會唔舒服, 好似暈果D咁
不過過一排就無事
我就由cut 甜開始, 再減零食, 再減正餐碳水,
有段時間俾身體適應就會好D

大宅

littlefunpig 發表於 20-6-3 18:00
你減左幾耐呀?
由幾多減去幾多之前?

我其實正式係由5月中開始做運動,上星期五先開始168斷食.... 不過就無乜點計卡路里去食,就午餐食沙律菜,晚飯食小d ... 咁!
由125 磅開始,而家都仲係124.x 磅,都無咩改變過,我奶奶同我一齊做一齊減佢都減左7磅(emoji) 不過我奶奶原來好肥185磅,我就諗會唔會係因為佢磅數太大所以容易d 減到磅!(emoji)
我老公就並不多日日去踩單車已經減左9磅(emoji) 係我一個無變過(emoji)

翡翠宮

my_lau_wong 發表於 20-6-4 02:35
我其實正式係由5月中開始做運動,上星期五先開始168斷食.... 不過就無乜點計卡路里去食,就午餐食沙律菜, ...
重係易減D
我5月頭開始減, 果陣130磅, 5月中減到125.6磅
跟住再行埋168, 而家先122磅... 都開始慢左,
之前平日係減0.3-0.5kg, 呢2日0.1kg 咁落...
可能我行低醣, 唔知之前係咪減水份多...

你奶奶本身都重係減得多D既
我老公都係好快減, 佢呢大半年又係運動下, 不經不覺都減左11磅, 無曬肚腩咁濟, 佢仲要係無戒過口,激死我!

大宅

littlefunpig 發表於 20-6-4 10:05
重係易減D

(emoji) 係囉,真係唔明
我跟coffee 做運動無10成都有7成跟足,都無偷懶吖!
都應該同食既3餐有關(emoji) 今日開始試下介食飯先!(emoji)
你都要努力(emoji)(emoji)大家加油

大宅

littlefunpig 發表於 20-6-4 10:05
重係易減D

其實低醣係點行法? 唔關糖事?

翡翠宮

my_lau_wong 發表於 20-6-4 15:57
其實低醣係點行法? 唔關糖事?
如果飲食無調整過可以試下
我諗住試下, 無理減得果1磅岩岩開始大半個月
所有糖,甜既野,碳水類野都係醣, 纖維就唔算
你可以將面包/飯果D減左佢, 減到20G 一餐, 或者只係一餐食半份碳水
然後食多D蛋白質 (魚/肉/蛋)去代替, 會飽D

翡翠宮

my_lau_wong 發表於 20-6-4 15:56
(emoji) 係囉,真係唔明
我跟coffee 做運動無10成都有7成跟足,都無偷懶吖!
都應該同食既3餐有關(emoji) ...
一齊努力加油~

洋房

回覆 my_lau_wong 的帖子

.

洋房

回覆 Viove 的帖子

我有個朋友本身佢係有便秘問題 餐餐都係多食肉 少食菜 幾日先去一次便便 PP酵素 係天然酵素 食左朝朝都有便便 幾好

大宅

試緊針灸, 之前睇過其她人post話佢老公針左10次瘦10磅, 我針左5次; 1磅都冇瘦

首頁

尾頁

跳至