自由講場

跳至

首頁
23456...11

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

就算第二個師父算都係咁講,反而你要正面d諗,用咩方法幫個小朋友,如樓上jm講,多行善積德,多唸下經,對你對小朋友都好架。要生小朋友,都要睇緣份,有d人會求拜觀音,要求觀音送子,但你都要做多d善,做下義工之類都得

男爵府

yan242003 發表於 20-5-17 10:02
佢話8歲開始入運,但一直都無運,要去到50歲先有
晚運好都吾差呀,就當前邊係耕耘期啦
通常想做生意既人,對金錢既敏感度比較強,將來讀商科可能會好d,對文科就會較差,就吾好逼佢揀佢吾鍾意既來讀
好多人讀書心散係因為無興趣,覺得難,又或者有太多誘惑,甘你對佢既教導就好重要,搵補習幫佢,觀察下佢邊方面既能力較好,所謂嘅揚長避短,其實只要吾走歪路,可以專注一樣野,到佢50幾歲轉好運時,就會有所收穫,咪可以安享晚年囉

大宅

可以介紹個cf比你,佢好準同埋識睇埋前世今生,而且佢本身約期都好滿,要睇要排,但佢真心好準,同埋唔係亂up,你可以睇下佢網認識下佢先決定睇唔睇,好難得有咁有料又好既cf

wcpcelia    發表於 20-5-17 19:33

大宅

ii2003 發表於 20-5-17 14:35
可以介紹個cf比你,佢好準同埋識睇埋前世今生,而且佢本身約期都好滿,要睇要排,但佢真心好準,同埋唔係亂 ...

Pm你

大宅

yanyanmm 發表於 20-5-17 14:32
晚運好都吾差呀,就當前邊係耕耘期啦
通常想做生意既人,對金錢既敏感度比較強,將來讀商科可能會好d,對文 ...

但師傅既意思係,仔好食懶飛,想做生意係因為想走捷徑,所以會不停問我攞錢,至於到佢50歲,我都個頭近無眼睇

翡翠宮

畀面勳章

yan242003 發表於 20-5-17 14:55
但師傅既意思係,仔好食懶飛,想做生意係因為想走捷徑,所以會不停問我攞錢,至於到佢50歲,我都個頭近無 ...

你已經被佢影響左,唔好信哂佢講既野,有料既師父唔會咁講野。
日日是好日

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

可以介紹個cf比你,佢好準同埋識睇埋前世今生,而且佢本身約期都好滿,要睇要排,但佢真心好準,同埋唔係亂 ...

收費如何?

男爵府

yan242003 發表於 20-5-17 14:55
但師傅既意思係,仔好食懶飛,想做生意係因為想走捷徑,所以會不停問我攞錢,至於到佢50歲,我都個頭近無 ...

以你至今對個仔既了解,你覺得佢將來會係嗎?算命師有時會睇錯架
預期佢將來會不停攞錢,甘你會比嗎?你係咪一個容易縱容既人?如果係,甘而家開始就學下吾好太縱
命係先天既性格能力家庭環境等,而大運係顯示後天所遭遇既事物,呢個係人為可以有些改善既,尤其係幼年時期,好重要既係父母點樣教導佢,讀咩學校,認識咩朋友,係睇你點樣選擇

男爵府

佢收你幾錢呀!講到咁絕!全不留情面!
發覺只有離開幸福, 才能看清幸福, 但代價總不低, 但是,沒有錯過, 又何嘗會知道什麼是對的.

子爵府

yan242003 發表於 20-5-16 21:21
因為一直好想要第二個小朋友,但又無喎,仔今年九年升小一,所以上星期去黃大仙求子女同學業簽,解簽師傅話 ...
黃大仙啲師傅, 解簽還可, 算八字不要信, 大部分無料.

男爵府

回覆樓主:

pm你

大宅

可否pm資料給我(emoji)(emoji)

伯爵府

太上心真係唔好去算命。
我就係嗰種如果講得我差我會覺得佢唔準、唔信佢嗰種人。唔會比佢影響。
其實真係好少師傅會咁講人,尤其係細路。我覺得好古怪,樓主真係唔好咁信,比佢影響唔值得。
自己小朋友,自己最清楚,雖然年紀仲細,但會不會差成咁,做阿媽應該會睇到多少。
觀乎你形容你小朋友的性格,我反而覺得好多叻嘅小朋友係咁。好勝又有毅力,唔怕悶堅持練,咁細個會咁係好難得。千祈唔好對個仔無信心,媽咪係最愛佢嘅人,如果媽咪都認定咗佢將會係咁失敗嘅人,你諗吓對佢幾唔公平?
用愛感化,用心教,唔好縱,盡自己做母親本份,唔需要理D咁無聊的預言。

琥珀宮

yan242003 發表於 20-5-17 09:19
因為佢夠膽話拆佢招牌,所以都擔心

咁你去積多d陰德仲實際啦

大宅

Pls pm thanks

珍珠宮

畀面勳章

痴線咁無口德跟本想嚇你點化解再當你水魚搵你錢,你唔好聽佢講,無人算命算到把口咁衰咁講野,跟住係佢過份去解讀

如果你係信尼D野你真係認真睇多個算命師傅
唔好咁擔心先,好多野都可以解釋,唔洗驚

珍珠宮

畀面勳章

yan242003 發表於 20-5-17 10:17
我同師傅講我仔考小一,都有幾間直資學校收,佢話我出緊力佢緊係考到,8歲啦開始不受控制,你就會知啦,我 ...

條友都痴痴地
講到你好似有法力咁發緊功幫個仔
小朋友唔勤力考試邊個都幫佢唔到啦
你真係唔好比D咁缺德既人影響到

男爵府

yan242003 發表於 20-5-17 10:17
我同師傅講我仔考小一,都有幾間直資學校收,佢話我出緊力佢緊係考到,8歲啦開始不受控制,你就會知啦,我 ...

同意你老公嘅講法,唔好因為外人一番說話影響你同個仔嘅感情。你要對你囝囝有信心,唔好再諗,忘記佢

大宅

請 pm cf 資料

子爵府

認識瑞士牛牛第一回

yan242003 發表於 20-5-16 21:21
因為一直好想要第二個小朋友,但又無喎,仔今年九年升小一,所以上星期去黃大仙求子女同學業簽,解簽師傅話 ...

呢d野,唔好盡信,唔好放係心,盡左自己盡任去教好小朋友就問心無愧,將來路佢自己行出黎

首頁
23456...11

尾頁

跳至