心聲留言

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

醒目開學勳章

我都係賣bb衫架...真係冇錢賺...又hold 住d錢,又唔敢入太多貨,好難做

公爵府

畀面勳章

你問之前? ...咪係CHECK排卵個D試紙LOR,不過依家金融海X,應該都少左人想生LU!

原帖由 思行媽媽 於 09-5-31 23:15 發表

咁你賣咩架?

公爵府

畀面勳章

babycoming

我依家都係打算賣BB野,不過唔會買衫,因為始終衫要每款入幾個碼,條數好金,唔好彩斷碼買唔出,D$壓住哂,學你咁講,又要不停有新款,多多都唔夠入R!

同埋你講得岩,我C6係唔會幫手揍囡(2個),我一腳踢,佢返到黎,我基本上係冇得用電腦!

但如果我真係賣野,可能都係攞一個數,賣得就賣,除非反應好好,我先會再放 ,同埋聽你咁講,YAHOO計落條數都幾貴,因為之前賣得個1,2野,所以唔覺,但好似係YAHOO先比較多人睇,始終佢可以評分,D人買野會放心D!

原帖由 babycoming 於 09-6-1 00:07 發表
kirstyau,
咁你打算賣咩呀 ? 我都覺得而加好難做....搵1蚊係真係好艱難 ! 好似我擺係yahoo仲要個個月比拍賣網店費,加埋刊登費,咁有時無人買架嘛,10日又比1次,咁多件貨,每件貨都要比刊登費,又唔係個個post都有人買,個 ...

男爵府

kirstyau ,係呀,評分係好重要,買家多d信心,但有d惡意攪事,會用恐嚇手段,話要求退錢話件衫有問題,但明明寄前同返貨我check得好清楚架,佢會話唔退就寫衰你,上bk唱衰你咁威脅人,但佢又唔肯寄返件貨比我睇係咪如佢所講既咁樣,相都唔肯影 !

你仲係2件的媽媽呀,佩服佩服 !

禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結。

公爵府

畀面勳章

唉!都唔明D人,都做左人MAMI,要身教KA MA,都仲惡意攪事,相由心身,心地唔好,都唔方教得好自己小朋友!

講真,自己之前賣野,都好用心,好有交帶,同埋最緊要有禮貌,禮多人不怪MA,唔會收左$就懶懶閒閒,如果仲未收到件,我KEEP住係咁FOLLOW UP,等個客放心!

我又試過收左人$,最终冇貨,即時過返$比人兼仲送左D SAMPLE比佢試!當小小心意,又唔係好多$,大家開心,起碼自己個心好過D!

原帖由 babycoming 於 09-6-1 12:18 發表
kirstyau ,係呀,評分係好重要,買家多d信心,但有d惡意攪事,會用恐嚇手段,話要求退錢話件衫有問題,但明明寄前同返貨我check得好清楚架,佢會話唔退就寫衰你,上bk唱衰你咁威脅人,但佢又唔肯寄返件貨比我睇係咪如佢所講既咁樣,相都唔肯影 !

...

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

你講得好岩。
我估我之前係yahoo blog比人針對
成日block我,我開返幾日又block,好慘

原帖由 babycoming 於 09-5-31 02:10 發表

大家一齊努力啦,
不過我都想係呢到講下,
其他同行呢...應該都有睇到呢個post架喇你地,
真係大家唔好頂死大家,人人搵到錢大家做得開心
希望個個都搵到錢養仔女,唔好因為夾硬搶生意做難個市,咁樣大家都會係得一個字 " ...

大宅

其實,我都有林過係網上買嘢, 不過就唔係童裝, 咁難做仲有咁多人做真係想賺少少奶粉錢都唔得?

我林買咩貨都好緊要, 你同唔同意?

大宅

我都剛開始做,你地講個D辛苦野,我感受得到

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章

我仲以為自己一個咁辛苦添,原來咁多行家同我一樣,錢搵得唔多,又side心機崖眼訓,不過頭濕個頭,真係好麻煩 ,同埋你講得好岩,有時我都覺得自己好忽略個仔,所以都會做下野又同佢玩下,又做下咁囉,真係好對個仔唔住
原帖由 babycoming 於 09-6-1 12:18 發表

...

大宅

有時真係好side 心機ga,有時自己覺得唔滿意,又改下資料.又改吓圖片等等.

我家有2件小魔怪,見我用電腦,細仔又要坐上我度,大仔又要話想玩電腦....有時都係夜晚至得閑...
又怕回覆得慢,得失左d客... 唉....

其實我都想開間舖... 你地有無唸過呀??

原帖由 joe_1206 於 09-6-2 06:25 發表
我仲以為自己一個咁辛苦添,原來咁多行家同我一樣,錢搵得唔多,又side心機崖眼訓,不過頭濕個頭,真係好麻煩 ,同埋你講得好岩,有時我都覺得自己好忽略個仔,所以都會做下野又同佢玩下,又做下咁囉,真係好對個仔唔住 ...

大宅

乜d人咁衰...

原帖由 sasa0208 於 09-6-1 16:24 發表
你講得好岩。
我估我之前係yahoo blog比人針對
成日block我,我開返幾日又block,好慘

複式洋房

我覺得你們好叻.可以兼顧咁多!
我曾經都有想過,如果失業後都想嘗試做.
不過,在這處見你們原來做網上賣東西都那麼困難.
我又要打消這個念頭.

各位加油.....努力吧!!

大宅

Hi Granadilla,

見到你online shop, 你好多款呀, 好靚呀

原帖由 Granadilla 於 09-5-31 10:39 發表
Hello,我都係賣bb野既,自從上年公司裁員,又好難再搵返份工,就決定專心湊仔同搞網店,睇下今年會唔會好景d,先再做返野(不過睇個勢都幾難了)~
經營一間網店真係唔係易事架,雖然時間上係彈性d,都唔知點解永遠都覺得唔夠 ...

大宅

想問吓...
你地咁多貨,咪要揾位擺d衫law, 另一半有無意見呀???

男爵府

係呀,當你一行埋電腦到,佢就會沖埋黎.....其實係除非佢地訓左,唔係無晒時間,但佢訓左又要做埋家務又要準備野佢食,時間.......真係無咩得剩 !

有唸過開鋪,但係用自己角度去唸,開鋪成本咁大,開得人流唔好,咪無生意 ? 開係人流區,好高租金,咁咪要高d價,比著我係亞媽,我就唔會買件咁貴既野,不如行plaza買d有牌子啦,唸唸下都係網上賣,又可以又平又正益大家亞媽啦,
有d鋪頭一條tight pants賣成百蚊,大家心照係幾錢拿貨啦,不過我唔會話人,因為人地真係要鋪租各樣開枝,咁我都係睇2睇就算,講真賣成百蚊件衫仔褲仔,我做亞媽真係未必會買,去h&m同zara買好過啦係咪先

原帖由 子霖 於 09-6-2 09:47 發表
有時真係好side 心機ga,有時自己覺得唔滿意,又改下資料.又改吓圖片等等.

我家有2件小魔怪,見我用電腦,細仔又要坐上我度,大仔又要話想玩電腦....有時都係夜晚至得閑...
又怕回覆得慢,得失左d客... 唉....

其實我 ...
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結。

男爵府

成屋都係野,有時連行既路都得小小,個女玩既地方得小小咋 !!!!
我另一半就無野,因為大家都知道要搵食,同埋大家都咁窮羅,哈哈,如果佢養得起晒頭家,一定一早出左聲啦,仲唔鬧死咩

原帖由 子霖 於 09-6-2 09:59 發表
想問吓...
你地咁多貨,咪要揾位擺d衫law, 另一半有無意見呀???

男爵府

呢個都一來係,所以簡貨都真係好晒時間,另一樣野係,因為個個覺得上網買野係應該比出面街平好多好多先會上網買,同埋多左好多人做,大家有競爭,自然有其他賣家為著清貨又好,頂市又好,無錢賺,賺幾蚊都做,咁大家鬥平下去,真係超難做羅,所以我都好想叫同行,大家一條心攪好佢,唔好再鬥啦,有錢齊齊搵,媽媽又買得開心,bb又著得放心

原帖由 思行媽媽 於 09-6-1 23:40 發表
其實,我都有林過係網上買嘢, 不過就唔係童裝, 咁難做仲有咁多人做真係想賺少少奶粉錢都唔得?

我林買咩貨都好緊要, 你同唔同意?

禁止訪問

禁止訪問

首頁
12345...8

尾頁

跳至