自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

話說頭先泊街位,我睇到有架準備走就即刻駛埋去問佢係咪走。對方話係,我就打死火燈倒後喺旁邊等。
點知等我泊好落車後,喺後面架車個女人開窗話我「乜你咁冇禮貌㗎,我排緊隊㗎!」
我話「吓,我唔知你等緊wor…」(佢停個位冇劃線,而且佢後面停嘅2架司機已經走晒。平時啲車都係咁泊)
「咁不如我哋對調啦」但佢又話唔使仲一直bear實我
其實我駛上去問完打死火燈再駛落嚟停喺佢隔離應該有幾分鐘,但佢偏等我泊好落車先至嚟出聲,真係。。。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章

Winnie_1210 發表於 20-5-23 12:00
話說頭先泊街位,我睇到有架準備走就即刻駛埋去問佢係咪走。對方話係,我就打死火燈倒後喺旁邊等。
點知等 ...

擺明攞嚟講,自己唔早出聲?!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

可能佢本來等人就走,你泊緊時等嘅人話未走得,佢後悔冇泊
以上劇情純屬虛構

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

點知等 ...
我都好多時停車等位,好多時都係比你呢的人士搶左

珍珠宮

果個女人停既位冇劃線
停係原本咪錶位後面
咪就係排緊隊囉
樓主以為人地有心泊一個冇咪錶既位?
成件事真係離奇
樓主係咪岩岩學識揸車?

珍珠宮

20150618bb 發表於 20-5-23 12:32

自己等緊位冇理由唔(emoji)實周圍情況啩?
況且我倒後前已打死火燈,再停喺佢隔離。咁點解要等幾分鐘後我停好先話自己都等緊呢?
都搵嚟講啦⋯⋯

伯爵府

牛年勳章

Winnie_1210 發表於 20-5-23 12:50
況且我倒後前已打死火燈,再停喺佢隔離。咁點解要等幾 ...

你退後等泊車時,個女人的車在你旁邊?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

Winnie_1210 發表於 20-5-23 12:50
況且我倒後前已打死火燈,再停喺佢隔離。咁點解要等幾 ...
是否個司機落左車,但我就無你甘好運

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

其實佢見樓主打燈想入位時,應該要呠一呠樓主等樓主知佢係排緊哩個位,不過,會唔會~佢以為樓主係男士,唔敢出聲話人搶位,到樓主落車見係女士,佢先夠膽出聲講呢?始終,哩啲事,有時勞氣上嚟唔知會點,又唔知對方司機係咩人,我~估咋

珍珠宮

yurijm 發表於 20-5-23 12:45
果個女人停既位冇劃線
停係原本咪錶位後面
咪就係排緊隊囉

「樓主以為人地有心泊一個冇咪錶既位?」
平時冇劃線位都停滿車。我倒車前已打死火燈兼停喺佢隔離幾分鐘,換作任何人都會表示自己都等緊位啦⋯⋯佢後面啲司機都已經走晒,我誤會都好正常。況且我都話同佢對調,咁唔代表我係有心搶囉

珍珠宮

virgokaren 發表於 20-5-23 12:55
你退後等泊車時,個女人的車在你旁邊?

珍珠宮

20150618bb 發表於 20-5-23 12:55
是否個司機落左車,但我就無你甘好運

佢一直坐喺車入面,完全冇反應

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

點知等 ...

你打死火燈,已經要呠你,俾你知道佢等緊,唔應該係等你泊好位先用口出聲!

第一日開車似係個位女士吧

伯爵府

牛年勳章

Winnie_1210 發表於 20-5-23 13:02

咁佢係警覺性吾夠,吾知你要泊位。
架車一走,佢直入實快過你 ga
佢可能唔識規矩。
又或者佢當時發緊夢。

男爵府

20150618bb 發表於 20-5-23 12:32

事實係好多人都唔知排緊隊

侯爵府

佢自己慢咗反應,基本上街度等位,都係等自己車前後三,四個位,尤其好多車等嗰陣,睇吓邊個好彩,好似細個茶樓未有派籌時等位,企去人哋檯側邊等一樣。不過唔知點解,有啲人覺得似E+排廁所咁,要泊街尾排隊,一架走頭車就上去泊⋯即是成條街佢第一個等,所有位佢優先泊,就係係隔咗十個位,個位都係佢⋯

珊瑚宮

Winnie_1210 發表於 20-5-23 13:03
佢一直坐喺車入面,完全冇反應
留意架車喇

珊瑚宮

maggiejane 發表於 20-5-23 13:14
佢自己慢咗反應,基本上街度等位,都係等自己車前後三,四個位,尤其好多車等嗰陣,睇吓邊個好彩,好似細個 ...
你好彩...................輪到你下次.......咪知道

侯爵府

20150618bb 發表於 20-5-23 13:17
你好彩...................輪到你下次.......咪知道

冇問題吖,我又唔會嬲,咪等下囉!

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至