論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Kurahi 發表於 20-5-29 10:49
係呀!剛黎既時候都怕我話佢,都會肯聽,但過多一排就唔聽你講or 扮聽唔明,其實不知幾心水清。仲越黎越無 ...

我依家呢件第一日返工開始都已經唔聽話

民房

wendy1224 發表於 20-5-29 10:52
我依家呢件第一日返工開始都已經唔聽話

(emoji)我果件第一日返工推奶奶(坐輪椅)去飲茶已經戴藍牙講電話,嚴重同佢講左佢唔好,講電話唔專心過馬路超危險,出街少左冇用電話。但係就到屋企一路做野一路傾電話,問佢佢就話係聽音樂(emoji)全部都係嚴重錯誤,塞住耳朵咁奶奶叫佢都唔會聽到。結果要叫agent同佢講,先收斂。唔再用藍牙,但照舊機不離手。。。最終駁炒我先焗住要炒佢。。。

大宅

回覆 wendy1224 的帖子

同我嗰個一模一樣,每日教每日提每日話都做錯同唔記得,居然話因為我成日話佢所以佢先會做錯。

大宅

回覆 Kurahi 的帖子

對住我就黑口黑面(俾人工/利是時除外),對住其他人就四萬咁口,原來你D姐姐都係咁。

民房

Bergamot1 發表於 20-5-29 12:57
回覆 Kurahi 的帖子

對住我就黑口黑面(俾人工/利是時除外),對住其他人就四萬咁口,原來你D姐姐都係咁。 ...

係呢個咁衰,我都試過請到好姐姐,奶奶一叫馬上應,從來唔會工作時間睇電話,我whatsapp 完佢要買d咩(舊姐姐係台灣完約第一次黎香港廣東話唔識聽)仲要打返屋企,叫佢睇whatsapp 先入房拎電話睇。可惜佢話佢老公要佢返印尼,唔續約。。。

男爵府

第一日入屋已經講晒規矩,佢哋成日yes yes,跟規矩一、兩日,第三日咪我行我素!我屋企果個,做咗年半,一樣餸煮咗一百次,一百次都唔同味唔同樣!叫咗做晒嘢先好用電話,依家仲叻到一邊醃嘢、洗嘢,一邊㩒電話!仲要成日以為自己英文好叻,同我仔講佢可以做英文老師!話佢呢,成個遊魂樣出晒嚟,駁嘴呢,打死九十隻老虎咁嘅樣!

Bergamot1    發表於 20-6-9 19:12

首頁

尾頁

跳至