論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

珊瑚宮

環保接龍勳章

佢梗係摸過d廁紙既"質地"好Soft.所以,自己有Towel 都唔用.

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

厠紙真係用多咗架, 以前我同c6要番工, 用既時間真係好少, 而家工人由朝到晚都係屋企樹, 點會唔用得多丫....
神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

珍珠宮

樓主~ 睇你Topic仲以為你用諧音話工人食C tim~~ :lol

咁啦~
直接派一卷厠紙比佢專門自己用, 話兩weeks比一卷佢~ 而厠所的厠紙, 講明只for mum & sir 用. 而未用完既, 返工出門口前用個袋封起佢, 咁佢米冇得用囉~~

男爵府

好媽媽勳章

我家工人都係,見我個仔有鼻水,可以用約八至十格的廁紙同佢抺,連我個四歲幾個女都會直接叫佢唔好用咁多,浪費,廁所那一卷仲誇,總之成日都要買咁濟

侯爵府

呵, 我一日一卷tim 呀!

後尾我發覺, 有d 工人原來要黎包m巾

卷到成個足球甘.............

後尾我係公司拿d 用過的信封返屋企, 放係廁所, 同佢講, 用過既m巾, 吾該用個信封入起去先丟, 吾好再用d tissue 包到成個足球甘................情況先有所改善

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 hinhinmummy 於 09-5-29 08:57 發表

後尾我係公司拿d 用過的信封返屋企, 放係廁所, 同佢講, 用過既m巾, 吾該用個信封入起去先丟, 吾好再用d tissue 包到成個 ...

包到成個足球...
神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

大宅

樓主得你兩公婆,你仲乜請個浪費人返黎呀?阻住晒又眼yuen
原帖由 happyday5hk 於 09-5-29 01:43 發表
工人來左之後,繼偷用沐浴露,依家又發現我家兩日要換一捲廁紙,屋企得我同老公同佢三個要用廁紙!以前ㄧ星期換一捲,依家換得咁密,好肉赤,原來佢一日洗三四次面,洗完每次用6,7格廁紙抹面! 成個廁所垃圾袋都係紙,頂! ...

男爵府

原帖由 happyday5hk 於 09-5-29 01:43 發表
工人來左之後,繼偷用沐浴露,依家又發現我家兩日要換一捲廁紙,屋企得我同老公同佢三個要用廁紙!以前ㄧ星期換一捲,依家換得咁密,好肉赤,原來佢一日洗三四次面,洗完每次用6,7格廁紙抹面! 成個廁所垃圾袋都係紙,頂! ...

唔好話廁紙,之前自己哀多口同佢講話屋企D日用品可以用例如衛生...而家真係好似倒水

男爵府

原帖由 hinhinmummy 於 09-5-29 08:57 發表

後尾我係公司拿d 用過的信封返屋企, 放係廁所, 同佢講, 用過既m巾, 吾該用個信封入起去先丟, 吾好再用d tissue 包到成個 ...
小B係29/04出世,3.1kg07May ~ 3.33kg19May ~ 4.08kg04Jun ~ 5.05kg09Jul ~ 6.64kg, 61cm height, 39.5cm head10Sep ~ 8.16kg, 65.5cm height, 42.5cm head05Nov ~ 8.85kg, 70cm height, 44cm head06May ~ 10.24kg, 45.9cm head

大宅

咁我個工人仲叻,佢係"懶"乾淨咁,飯桌有垃圾(如飯粒,魚骨,糖果紙,瓜子榖..etc),佢係用廁紙/面紙來拾起,試過新年時,清1堆瓜子榖,用足4-5張面紙,成堆包住...地下有水跡,亦係用廁紙/面紙...雙手仲"經貴"過我

經過好多次係咁哦之後,現在正常返D...曾經有一排,買廁紙,面紙都買到我怕...

大宅

畀面勳章

我個工人都係嫁,我屋企用紙拖巴嘅,咁拖完之後,唔多唔小有啲啲大粒嘅垃圾係度,佢就掃埋一堆,之後整濕張廚房紙黎印果啲垃圾,果次比我捉到正,我即話佢對手咁經貴,用黎執下垃圾都唔得?果時我坐月,2日記住係2日,用哂3卷廚房紙,我見到頭都暈.我問佢係咪拎黎食呀?
之後,又比我見到佢幫BB換片果時,有幾滴水滴左係張枱旁邊,佢就勁順手咁用果啲抹PAT濕紙巾黎抹,之後又比我插囉,我問佢你知唔知呢D濕紙巾好貴嫁?你再比用法我真係請你唔起喇,唔該你番歸啦!

大宅

係呀, 開頭我工人黎果時, 又係一日半就用一卷廁紙, 果時仲用好貴果隻「皇室」廁紙, 真係肉都赤!
後來我出聲話廁所d廁紙用得快之後, 就四日先換一卷!

水晶宮

原帖由 wingwantze 於 09-5-29 10:49 發表

唔好話廁紙,之前自己哀多口同佢講話屋企D日用品可以用例如衛生...而家真係好似倒水

嘩咩你咁豪日用品都可以任用,真係個個鐘頭同你用條m巾都有知

複式洋房

叫佢地 "食屎"instead

禁止訪問

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我個條pk, 同佢講唔好咁side水, 我話everything is very expensive, 佢竟是駁我咀話'you don't need to say so many times la, 重要'jeep一聲',....正仆街, 再加上佢一d都唔尊重我, 上個星期終於頂唔順送左佢歸西.

侯爵府

原帖由 LongRyan 於 09-5-29 13:43 發表
我個條pk, 同佢講唔好咁side水, 我話everything are very expensive, 佢竟是駁我咀話'you don't need to say so many times la, 重要'jeep一聲',....正仆街, 再加上佢一d都唔尊重我, 上個星期終於頂唔順送左佢歸西.: ...

還要jeep 一聲甘抵c 抵抄

我果個, 我個女叫佢開冷氣, 佢同我個女講, 落雨, 吾熱吾駛開, 我個女係都話要開, 佢話除非你媽咪自己同我講, 如果吾是吾開:;pppp:

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 hinhinmummy 於 09-5-29 13:46 發表

還要jeep 一聲甘抵c 抵抄

我果個, 我個女叫佢開冷氣, 佢同我個女講, 落雨, 吾熱吾駛開, 我個女係都話要開, 佢話除非你媽咪自己同我講, 如果吾是吾開:;pppp: ...

咁你姐姐真係好 , 希望我個新姐姐都好似佢咁...

民房

你個都好D, 我同事個工人當m巾用, 佢話吾想自己買m巾. ....我細妹發現佢工人用報紙包住用過m巾,收集放在衣櫃內 , 問佢點解. 佢話吾記得拿去垃圾筒喎!~~但佢在洗手間換的,吾係房, 洗手間有垃圾筒的

首頁

尾頁

跳至