夫婦情感

跳至

首頁
23456...12

尾頁

大宅

三孩之母 發表於 20-5-27 22:54

我都覺得係

子爵府

三孩之母 發表於 20-5-27 00:55
老公終於承認出軌,我們結婚16年,三個小孩,最細6歳,最大六年級,原來我生細仔嗰陣,佢已經同個女人一齊 ...

樓主,從文字睇你好似放得低16 年感情,那就不需要好似潑婦同佢對鬧,要離都要瀟灑啲離開

子爵府

三孩之母 發表於 20-5-28 01:08
我會,你講得啱,冇主導權係遲早嘅事

直接同佢講問佢可否同另一男人分享自己老婆,同樣地你都接受唔到要同人分享老公,出面個個連仔都生埋,唔系玩玩下,想信要你老公同對方分開都幾難,現在你退出成全佢地,小朋友撫養權歸你,雖然個賤男唔系好老公,但可能是好爸爸愛錫小朋友,所以星期六日唔會介意佢探小朋友,唔會阻止爸爸對小朋友愛錫,希望賤男睇在大家16 年姻情和小朋友仲細,你都需要錢去照顧小朋友,善養費希望佢比足,16 年感情真系唔捨得放棄,但真系接受唔到要同人分享,大家好來好去,你會揾律師攪離婚,大家一場夫妻好來好去,你要好平靜同佢講,

子爵府

三孩之母 發表於 20-5-28 01:08
我會,你講得啱,冇主導權係遲早嘅事

唔好攪到關系太差,希望佢盡快簽字和什麼都答應你。相信現在賤男對你仲有小小愧疚,相信你的要求佢會接受。越快處理越好,唔好比個小三發工,仲有離婚前請佢每日都留在家多陪個小朋友。離婚前大家客客氣氣當同屋主。

唔值得為佢激氣,女人要爭氣唔好做怨婦,瀟瀟灑大大方方咁離開。雖然你會好痛,為母則強,現在的痛是為3 個小朋友的將來去忍受。

樓主。。加油

公爵府

牛年勳章

男人, 有時就係恰d 女人, 為囝囡, 享齊人之福, 咁夠膽, 在妳面前找幼稚園資料, 搏攤牌 , 唔知出面女人可能有經濟能力, 吾洗靠佢, 無付擔, 男人一身輕 , 最重要現在, 問自己的心, 仲愛唔愛佢, 可唔可以愛到接受佢, 出面有女人, 佢唔係只有妳, 背叛的他, 有無值得的位置

複式洋房

小虎豬媽媽 發表於 20-5-28 03:34
唔好攪到關系太差,希望佢盡快簽字和什麼都答應你。相信現在賤男對你仲有小小愧疚,相信你的要求佢會接受 ...

你講得好啱,無辦法唔放下,我本身信佛,睇得比較開,而家只可以放下,佢都鍚啲仔女,所以我又唔擔心佢唔俾錢養,反而最擔心奶奶知道,奶奶成八十幾歲,唔知接唔接受倒

複式洋房

小虎豬媽媽 發表於 20-5-28 03:28
樓主,從文字睇你好似放得低16 年感情,那就不需要好似潑婦同佢對鬧,要離都要瀟灑啲離開
...

其實係無得揀,我唔離開,佢離開係遲早嘅事,我朋友解決咗我好多問題,尋日同佢傾完真係好好多,佢話我生生仲有起碼兩個16年,何必執著?我朋友當年都係曾被老公拋棄,而家同個鬼佬拍拖幾年,恩愛甜蜜

子爵府

三孩之母 發表於 20-5-28 09:05
其實係無得揀,我唔離開,佢離開係遲早嘅事,我朋友解決咗我好多問題,尋日同佢傾完真係好好多,佢話我生 ...

想清楚就好啦⋯⋯最緊要你本身有經濟能力

不過你朋友個case梗係可以作為參考對象,但係佢同老公分開嘅時候會唔會學你有三個小朋友,我唔係話你因為三個小朋友而要忍讓你老公,只不過要考慮嘅事情會比較多。

咁你老公而家有冇再同你傾個安排?

子爵府

回覆 三孩之母 的帖子

奶奶係佢亞媽, 要擔心都應該你佢擔心啦!

我提議快D離婚因為現階段佢覺得對你唔住, 你提出D條件大多都會同意.
好多人會講千萬唔好離婚, 因為離咗婚就便宜咗小三, 但我想問你可以日日對住佢唔發脾氣?? 到時你同3個小朋友傷害就大好多!!

洋房

回覆 三孩之母 的帖子

呢個時候要自私D, 無可能事事完美了解小朋友想法, 解釋比佢地舍到黎緊父母唔會再好似以前咁親密
照顧好3位小朋友, 計劃無左呢個男人係屋企, 你能否handle 到家事, 經濟,小朋友學業同工作之平衡。

又咁講, 出面個女人知唔知有你存在? 如果知既話, 根本你點做都影響唔到佢
所以, 自私D, 考慮自己先. 加油!

複式洋房

Rilakkuma312 發表於 20-5-28 09:15
想清楚就好啦⋯⋯最緊要你本身有經濟能力

不過你朋友個case梗係可以作為參考對象,但係佢同老公分開嘅時 ...

未傾,其實都無咩好傾,我問過律師,佢話直接寫個銀碼,佢接受就可以,所以我諗我會直接搞手續

公爵府

牛年勳章

三孩之母 發表於 20-5-28 12:03
未傾,其實都無咩好傾,我問過律師,佢話直接寫個銀碼,佢接受就可以,所以我諗我會直接搞手續
...

寫個銀碼, 吾係好明

子爵府

回覆 CMMANDY 的帖子

善養費

子爵府

回覆 三孩之母 的帖子

我地支持你

伯爵府

回覆 三孩之母 的帖子

佢一点都唔想挽留呢頭家呀!?無覺得佢自己錯呀!?
有你每一天在我身邊,活著是多好和幸福,多謝你!我愛你

大宅

三孩之母 發表於 20-5-27 22:52
我自己生活倒,又覺得自己唔洗忍,我好朋友今日同我傾,佢話我先四十頭,或者離婚會有一個新開始,我覺得 ...

啱呀! 欣賞你咁正面!
好多人放唔開,寧願困獸鬥多三幾年,浪費自己青春,好多女人為面子,為啖氣,輸一世,不值
男人個心唔喺道,就不用強求了,安頓好一切,重新出發吧,加油

子爵府

三孩之母 發表於 20-5-27 03:10

我之前一直有工返,幾個月前被裁員,一路搵緊工,我係電腦 ...

離婚一個人夠唔夠能力養3個小朋友?
被裁之前搵幾多錢,高職位?邊一行?

複式洋房

green1apple 發表於 20-5-28 17:31
回覆 三孩之母 的帖子

佢一点都唔想挽留呢頭家呀!?無覺得佢自己錯呀!? ...

有又點?今次我唔同佢離婚,下次可能係我被離婚。

複式洋房

Nathanbbb 發表於 20-5-28 20:16
啱呀! 欣賞你咁正面!
好多人放唔開,寧願困獸鬥多三幾年,浪費自己青春,好多女人為面子,為啖氣,輸一 ...

反而瀟洒啲

複式洋房

HL7646 發表於 20-5-28 20:58
離婚一個人夠唔夠能力養3個小朋友?
被裁之前搵幾多錢,高職位?邊一行?
...

搵二萬幾蚊,又唔算高職位,不過咁多年,自己有儲蓄,又有屋住,應該可以應付

首頁
23456...12

尾頁

跳至