在職全職

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

527日晚10點半,一家人食完端午節飯,我同老公就由屯門車70幾歲既婆婆返牛頭角屋企,去到荔景(3號幹線上),婆婆突然攪肚痛,叫我老公响附加搵洗手間,我老公醒起美孚入開油既x索油站應該有洗手間,於是全速趕去。
當晚落緊雨,油站排晒長龍,我老公將架車泊响龍尾,婆婆已經好辛苦,於是老公扶婆婆去搵洗手間先。
老公同婆婆冒雨行到入去,問一位職員何x柏借洗手間,嗰位職員第一時間話「無喎」,我老公因為有幫襯開呢個油站,就話「唔係呀,我都去過」,職員繼續話「我地得男廁」,婆婆好辛苦,佢求個職員「男廁都唔緊要啦」,點知個職員話「得尿dull喎」,婆婆都已經話「尿dull都好,我幫你地整番乾淨啦」。個職員堅持唔肯借。
於是,我老公立即陪婆婆上返車,駛入美孚新邨,搵到一間茶餐廳。但係,婆婆喺油站返上車之後已然忍唔住,整污糟左d衫褲同坐位。
婆婆去完洗手間後不停自責,話自己無用、醜怪,人老左帶麻煩俾d後生……聽到我個心好酸。
送完婆婆,我同老公返屯門,專登返去油站問嗰位姓何既職員佢公司既投拆電話,嗰位職員竟然用好輕挑既態度,攞本積分卡資料,指住個熱線電話話「你咪即管試下呢個電話law」。
我已經打左電話去x索投訴個職員既態度,我問佢地
1)
係咪有指引唔准員工外借洗手間? (當時我先生已經泊左架車响隊尾,而嗰位職員從來無問過我地入唔入油,佢根本無意思去證明我地係唔係客人。咁既關頭,我先生已經預左要入油)

2)
質疑個油站係咪真係只有尿dull?

婆婆食左糖尿病藥好多年,偶然會有肚瀉,醫生話正常。我同老公都唔介意婆婆整污糟左架車,只係好心痛令婆婆受呢d侮辱同委屈!

複式洋房

不生氣,平常心, 因d 人 會有報應 ga ...

大宅

個員工好CHEAP呀!!睇下佢臨老時俾人咁對待會點

大宅

回覆 1# nahcTAP 的文章

e個世界竟然有d咁衰嘅人. 樓主, 如果個投訴電話唔work, 我唸妳可以打去果間油站嘅總工公司嘅PR dept.去投訴. e+興講CSR(Corporate Social Responsibility). 問吓佢公司係咪唔係咁對老人家? 係唔係見死不夠佢地公司嘅"中"旨?? 然后要求佢PR出頭投訴美孚油站職員都好.

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

呢d衰人絕不能姑息, 支持你投訴到佢褲甩!

大宅

我都支持你去投訴呢o的人呀, 無理由見到o個婆婆咁辛苦都咁樣, 一於投訴佢

子爵府

支持您投訴佢. 寫信比佢地總公司的公關部投訴佢. 我唔相信佢地無員工廁所. 老人家都唔識尊重. 不知所謂!

大宅

我都支持你投訴佢, 個PK唔好老, 老左都要體健康,如果唔係定必輪到佢.

大宅

無理由只得尿兜....

而無坐廁....

唔通班識員唔駛大便....

我一定會投訴到底....

無理由唔可以外借廁所...

水晶宮

原帖由 horse_ma 於 09-6-2 15:22 發表
無理由只得尿兜....

而無坐廁....

唔通班識員唔駛大便....

我一定會投訴到底....

無理由唔可以外借廁所...

yes, agree
so cheap

男爵府

寫封信去hr dept
仲要雙掛號
費事佢地話收唔到, 賴~~~~~~
要佢地同係婆婆道歉
最好炒埋條pk
咁對老人家, 就算唔入油
見到個老人家咁辛苦都無理由 say no啦

伯爵府

除咗油站的公司,有無地方可以投訴及反影呢d事呢?
原帖由 chaklongma 於 2-6-2009 15:42 發表
寫封信去hr dept
仲要雙掛號
費事佢地話收唔到, 賴~~~~~~
要佢地同係婆婆道歉
最好炒埋條pk
咁對老人家, 就算唔入油
見到個老人家咁辛苦都無理由 say no啦 ...

大宅

呢啲賤人, 連老人家都唔識尊重實比個天收咖, 您唔好咁唔開心啦, 您識得體諒您婆婆己經好好咖喇, 我支持您咖~
我會幫您呼籲我駕車既朋友, 得閒唔入油都入去耍下佢咖喇, 我都好憎啲人咁對老嫩, 您話我哋呢啲成年人自己唔care自己都無得好講, 一老一嫩唔好講話係咪唔舒服喇, 老人已經為社會付出咗一生, 小朋友又係未來既楝樑, 佢連呢啲唔識睇諒, 都唔慌好人, 我估佢都係孤獨老人多

大宅

咁衰既, 佢都會有老的一天, 借過廁所用吓唔駛死呀

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

嘩~~~咁pk都有~~~~見到一個成70歲o既老人家都要咁玩野!!!!

一定要投訴到佢冇得做!!!!

大宅

我睇完都覺得好氣憤! 支持你投訴佢!

首頁

尾頁

跳至