跳至

首頁

尾頁

大宅

請問呢間補習社好唔好?謝謝分享

子爵府

回覆 tccct 的帖子

ok 呀, 我囝都補呢間。佢有自己教材, 大量 past paper

大宅

bestwish 發表於 20-6-8 09:44

多謝分享

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

bestwish 發表於 20-6-8 09:44

我未上過呢間,報左佢地個暑期班試下。

民房

我個女係到讀,話就話好多教材都係佢哋自製,拿到回家發現都是學校嘅作業、坊間常用練習,一模一樣copy出黎,仲要印都歪哂。試卷就係叫啲學生拎返去比佢哋影印,是但塗吓答案就比個女做。

個老闆娘表面對住我就好有禮貌,個女話佢成日上堂都黑住面勁大聲係到鬧,又冇耐性,照住份野黎讀,唔識又懶得教,正係識叫佢做。

係咁做做做就識就高分就唔係比錢你教啦,唉!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我仔當年小二、小三補過,起初都教得幾好,但慢慢就好hea教。老闆娘成日鬧學生,唔係真心緊張學生的, 唔知而家有冇改善,但係我仔當年補佢嘅時候,佢哋只係緊張,何日東、李金...總之係順德係嘅學校。

我仔初初補嘅時候, 成績好穩定, 一路補佢一路成績每況愈下, 後尾我真係拿拿聲 同佢斬欖

大宅

tccct 發表於 20-6-7 22:16
請問呢間補習社好唔好?謝謝分享

佢地教材由坊間習作copy出黎 你自行考慮自己教還是比人教比較好

大宅

happymama11 發表於 20-11-19 01:29
我仔當年小二、小三補過,起初都教得幾好,但慢慢就好hea教。老闆娘成日鬧學生,唔係真心緊張學生的, 唔知 ...

咁請問你仔仔依家係邊度補習?
Thx(emoji)(emoji)‍♀️(emoji)(emoji)‍♀️

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

soso_jessica 發表於 20-11-27 18:28
咁請問你仔仔依家係邊度補習?
Thx(emoji)(emoji)‍♀️(emoji)(emoji)‍♀️

依家已經升上中學,在柏麗風X補中英數專科班,都補咗4年了~

大宅

我女係屯門中央廣場補。。。全科,無一科得,最差係數學,阿woosir可能覺得我女太差,無心機教,就咁話呢d太難,你唔好做啦,唔識計又比答案,頂,好就唔洗補啦咁多勁學生比你教,呢個地球無蠢人啦

子爵府

好媽媽勳章

回覆 happymama11 的帖子

請問風穎中英數邊位老師教得好d?

珍珠宮

kk2008 發表於 21-3-4 16:20
回覆 happymama11 的帖子

請問風穎中英數邊位老師教得好d?

其實冇話邊一位導師教得好唔好,係視乎小朋友係夾邊一位導師, 其實都係自己去試下每一位導師,如果覺得好嘅咁就keep住,如果唔ok嘅話,其實你可以隨時轉導師都冇問題㗎 ~

別墅

有次接小朋友,坐出面等,聽到勁鬧小朋友,一d愛心都冇。小朋友回家不斷重複“我係爛泥”,然後喊,佢話係kxxx six鬧佢。
小朋友唔敢遲去,話好驚比人鬧。
問野唔耐煩覆我,態度差,叫我參加假期班就勁有耐性同禮貌,變左另一個人。
因為末完成功課可以留耐d,所以個時繼續補,但換來係小朋友日日唔開心,冇哂自信。
如果再比我揀多次,我唔會係度補,老實講,我真係後悔,因為我都受過氣,仲有我覺得小朋友冇哂讀書既興趣。
反正成績都係差唔多。

別墅

回覆 LittleMala 的帖子

佢問我拎左小朋友密碼,話可以印前年上年d卷,我冇唸咁多,照比,後來,我見小朋友做其他學校d卷,我就覺得印左出黎,應該唔止比我小朋友一人做。

別墅

有時唸起,都會唔開心,點解我個仔要比人鬧,我比錢佢去比人鬧到冇哂自信心。

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

回覆樓主:

我仔女平時補開另一間,呢間暫時都係暑假1星期補1科1堂咁,不過大仔升中又唔見佢話唔好。咁下年試下第2間先。

大宅

柏麗溥思教育都幾好,佢係專補玄圓d 學生,每兩星期有一次作文,不過我女間學校程度無咁深,補左都一舊雲咁,我就去左風穎

首頁

尾頁

跳至