家庭理財

跳至

首頁

尾頁

別墅

kingandi888 發表於 21-1-4 23:37
大家好,剛剛開了hsbc uk account 和收到張debit card。 要activate 張卡。 但無 telephone security numbe ...

要打電話去英國hsbc攞 telephone security code

子爵府

回覆樓主:

有冇人知開左hsbc uk後,可以online開外幣戶口嗎?點樣做?

大宅

請問點樣將uk account link 去 Hsbc hk online banking? 香港戶口transfer英鎊去英國點樣做?

大宅

kingandi888 發表於 21-1-30 22:03
請問點樣將uk account link 去 Hsbc hk online banking? 香港戶口transfer英鎊去英國點樣做? ...

你打電話去HKcustomer service, 佢會教你step by step 點樣在網上銀行set up

子爵府

kingandi888 發表於 21-1-30 22:03
請問點樣將uk account link 去 Hsbc hk online banking? 香港戶口transfer英鎊去英國點樣做? ...

要在電腦做,在Global transfer 選由香港去英國。如果係英國去香港,入咗香港版面,選Global transfer ,係英國戶口網面有list 睇香港戶口,都算易明。

大宅

回覆 yslysl 的帖子

唔該!

大宅

回覆 noel2010 的帖子

係UK戶口Transfer錢去HK 戶口都係用HK HSBC版面? 都係不收費?

子爵府

kingandi888 發表於 21-2-1 10:37
回覆 noel2010 的帖子

係UK戶口Transfer錢去HK 戶口都係用HK HSBC版面? 都係不收費? ...

要在香港版面先選Global transfer ,便跳到HSBC UK ac 登入做。因為英國版面冇Global transfer ,兩邊互轉自已ac 都不收費。

大宅

BabyGGBaby 發表於 20-11-14 12:39
我都剛剛開咗,係要打IDD 44 1226 260 260 hotline 去 activate。如果有0060(HKT/CSL/1010 免費分鐘打去英 ...

想請教,我收到 3封信: 銀行戶口號碼,pin, debit card, 但是否仲會有一封信係電話密碼? 因一直無收到 電話密碼信,以為要再等先 active到張卡,謝謝

因一直無收到 電話密碼

大宅

靚媽媽 發表於 21-2-2 19:10
想請教,我收到 3封信: 銀行戶口號碼,pin, debit card, 但是否仲會有一封信係電話密碼? 因一直無收到 ...

你要打去activate 先有得自設個 security number 有此security number 號碼先可以開 mobile phone banking or on-line internet banking。請參考我上面講的步驟。

大宅

BabyGGBaby 發表於 21-2-3 08:29
你要打去activate 先有得自設個 security number 有此security number 號碼先可以開 mobile phone banking ...

是,謝謝

大宅

唔好意思, 想問我琴日打左上UK hotline activate 張卡, 但唔知點解無真人對話, 只係電話錄音, 我跟住指示Key in 左A/C no. , 出生日期, 然後就成功activate 左張卡la, 所以拎唔到 telephone security code , 會唔會係我英國時間3:00左右打去D人放晒工呢?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

suetyizoe 發表於 21-2-6 11:45
唔好意思, 想問我琴日打左上UK hotline activate 張卡, 但唔知點解無真人對話, 只係電話錄音, 我跟住指示Ke ...

張咭係for攞錢only?

大宅

唔好意思, 想問我琴日打左上UK hotline activate 張卡, 但唔知點解無真人對話, 只係電話錄音, 我跟住指示Ke ...

係要佢地Office hour 打去先有真人聽,香港股票收市時間,就係大約英國股票開市時間。

珍珠宮

您可以透過香港hotline 幫您transfer 去UK hotline。

複式洋房

asd456 發表於 20-6-9 22:07
有啲登入問題想請教!

uk的曾經有,但好久沒用,應該已經掛了。
目前有us & tw的。

大宅

請問匯錢去英國戶口,savings需唔需要交稅?

大宅

回覆 BabyGGBaby 的帖子

UK hotline 有無說廣東話的 Customer services ? 定一定要講英文? thx

大宅

LovelyKwan 發表於 21-4-14 12:12

UK hotline 有無說廣東話的 Customer services ? 定一定要講英文? thx ...

沒喎。

子爵府

LovelyKwan 發表於 21-4-14 12:12

UK hotline 有無說廣東話的 Customer services ? 定一定要講英文? thx ...

一定要說英文,因為用外國戶口,銀行要你明白操作內容或確認等資料。

首頁

尾頁

跳至