網購天地

跳至

首頁

尾頁

別墅

係1月Gmarket落單買口罩,之後話唔准出口訂單取消,問左幾次,到今日仲末退到款,大家係米咁既呢?仲可以點做?

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

我都係咁,仲等緊。
化化地。佛系中。

公爵府

5個月仲未退$?

禁止訪問

大宅

我新年初四 落單買口罩,之后被取消訂單都退左錢, 仲要蝕左4百幾蚊匯率差價(emoji)

點解會咁耐都未退錢? 係gmarket 定銀行hold 住?

別墅

回覆 karenman 的帖子

佢冇交代剩叫我等

侯爵府

More133 發表於 20-6-22 13:26
回覆 karenman 的帖子

佢冇交代剩叫我等

同客服講

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我地一月訂,終於追到退款啦,真係人都癲!

以後唔會再幫襯佢

大宅

YuYuMother 發表於 20-9-9 00:12
我地一月訂,終於追到退款啦,真係人都癲!

以後唔會再幫襯佢

聽到你叫做退到款,我都無咁灰!我一月訂咗幾間啲口罩,即時自動退咗其中一間錢,到二月退咗2XX,到依家仲差$4XX, 我全張單無一單出到貨,被取消單,已經同客服講要連埋shipping fee退,七月話會跟進,但到依家仍無回音,請問你係用英文電郵追款嗎?

水晶宮

starlight123 發表於 20-9-9 21:31
聽到你叫做退到款,我都無咁灰!我一月訂咗幾間啲口罩,即時自動退咗其中一間錢,到二月退咗2XX,到依家仲 ...

我地張單成2000+...... 因為家人一齊訂。

搵客服無覆過啦!隔左起碼半年先顯示退左款,但我地無收過錢。後來搵信用卡公司幫手,佢地開file跟進,最後成功追到入返落我地信用卡戶口。

Gmarket 個客服差到不得了!未試過網上購物咁差既經驗,永不幫襯

大宅

YuYuMother 發表於 20-9-9 22:20
我地張單成2000+...... 因為家人一齊訂。

搵客服無覆過啦!隔左起碼半年先顯示退左款,但我地無 ...

但你係點同信用卡嗰邊講?佢哋會受理㗎咩?我以為只有盜用或非咭主同意過帳先可以同咭公司講添

水晶宮

starlight123 發表於 20-9-9 23:12
但你係點同信用卡嗰邊講?佢哋會受理㗎咩?我以為只有盜用或非咭主同意過帳先可以同咭公司講添
...

詳情我唔清楚,係家人用信用卡買。因為gmarket話退左款但我哋無收過,所以同信用卡公司講返件事。我諗交易既糾紛佢哋會幫手跟進。

你戶口有冇顯示已退款?如果未,可能都要自己繼續同gmarket追。我地係已退款但無收過,可能咁信用卡公司可以幫手.....

大宅

原先仲以為我蝕左幾百蚊匯率 已經好傷, 嬲到之后我都無再訂過gmarket 。

而家都9月中了,超過半年都仲未退到錢 好過份喎,取消訂單就退錢, 點解要攪咁耐

大宅

karenman 發表於 20-9-11 09:36
原先仲以為我蝕左幾百蚊匯率 已經好傷, 嬲到之后我都無再訂過gmarket 。

而家都9月中了,超過半年都仲未 ...

總之就離曬譜!剛剛check 其中一單退咗去smile cash, 啫要我買嘢啫!仲有兩單未退,仲有shipping fee KR13890都無退,我成張單無一單送到貨,有乜理由運費唔退先得㗎

首頁

尾頁

跳至