自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問 UK 物理治療, 以下揀邊幾間點排好?
教育王國冇人答, 所以喺度問!! thx

1)Coventry University
2)University of the West of England
3)University of Liverpool
4)Sheffield Hallam University
5)Durham University
6)Brunel University London

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

sunny.moon 發表於 20-6-22 21:27

參考下QS 同Times兩個排名,Durham同 Sheffield Hallam已好大分別,一間世界排名7x,一間世界排名800+
咁你外甥女係好top定好唔top先?

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

你報左未先?如果出年報,要做下功課先,因為部份學校其實唔收 international students, 但又唔講明,要小心

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

BTW我都唔見你在ek問?邊個帖呀

cy101    發表於 20-6-22 22:34

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

https://www.thecompleteuniversityguide.co.uk/league-tables/rankings/physiotherapy

公爵府

littlesister 發表於 20-6-22 22:07
https://www.thecompleteuniversityguide.co.uk/league-tables/rankings/physiotherapy

thx

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

一講就識嘅,肯定係Durham(呢個名我學識h字唔發音),但論物理治療,就要去個別排名榜再了解。

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

Charlotte_mom 發表於 20-6-22 22:04

又真係無喎

而且今年firm同insurance都截晒止,佢仲列咗成六間大學,即係唔係今年唔駛急?

男爵府

Charlotte_mom 發表於 20-6-22 21:54

參考下QS 同Times兩個排名,Durham同 Sheffield Hall ...

中游。

男爵府

littlesister 發表於 20-6-22 22:04
你報左未先?如果出年報,要做下功課先,因為部份學校其實唔收 international students, 但又唔講明,要小 ...

吓!!咁架!!多謝提醒!

男爵府

Charlotte_mom 發表於 20-6-22 22:04

係之前係 ek 問過, 所以今次唔再問姐!

首頁

尾頁

跳至