家事百科

跳至

首頁

尾頁

大宅

I am also interest in it, please send me the photos for reference as well!

email: [email protected]

Thanks a lot!!

男爵府

我都想睇呀, 可否pm我?

男爵府

原帖由 save 於 09-6-23 21:12 發表
sorry, sorry!
成日人閒心不閒, 所以成日唔記得嘢….相我影咗, 我PM 比你哋呀, 不過唔知點解成日覺得好似影得唔太清楚咁.mouth:

我家都準備裝修中, 可以俾相睇睇嗎 ?
同埋可以俾個cf的資料嗎 ?
謝.
捨得 捨得 先捨而後得 不是不捨得, 而是捨不得

子爵府

我都想知如果天花8呎高, 但係地台16寸高, 會唔會壓迫感好大呀???

thanks~

別墅

save : 我都打算整地台, 可否pm d 相 & contact details 比我? many thx~

珍珠宮

原帖由 olivia511 於 09-7-1 21:07 發表
我都想知如果天花8呎高, 但係地台16寸高, 會唔會壓迫感好大呀???

thanks~

i think 16寸高 is maximum lor, 太高好壓迫 ga

大宅

I am also interested, please send me the photos and contact details for reference.

email: [email protected]

Thanks a lot!!

男爵府

會, 因我家都是樓底 8 呎, designer 話唔好做 16吋.

原帖由 olivia511 於 09-7-1 21:07 發表

thanks~

珍珠宮

原帖由 boise 於 09-7-29 16:33 發表
會, 因我家都是樓底 8 呎, designer 話唔好做 16吋.

咁佢 suggest 你做幾多吋 ar ?

大宅

我o係客廳做一呎高地台...好正..放到好多野...
上面放較腳的3坐位皮梳化, tv 櫃 + tv... 好重..都好實淨...

呢條link有好多地台款參考.....我都係抄呢度...

http://www.design-information.com.hk/2007/design_style.php?style=high

洋房

原帖由 chanbaby 於 09-8-1 23:32 發表
我o係客廳做一呎高地台...好正..放到好多野...
上面放較腳的3坐位皮梳化, tv 櫃 + tv... 好重..都好實淨...

呢條link有好多地台款參考.....我都係抄呢度...

http://www.design-information.com.hk/2007/design_sty ...

呢間 d design 好靚, 等我得閒去問下先...

另外想問下你响邊樹做地台 ???? 我想揾人造

民房

我想問你們指的地台是是以下這種?

http://www.fotop.net/kan007/photo/0001_G

禁止訪問

複式洋房

我們沒有做地台,因為怕會快很爛。因為只要一維修,裝修CF就會收很貴。

那時候我們還未結婚。所以我老公做了一張2尺半高的床。闊也是2尺半。長6尺

結婚後我老公要慳錢,買了一張4尺板加了上去。非常穩固

大家可以參考一下。

別墅

原帖由 professor 於 09-7-28 21:16 發表

i think 16寸高 is maximum lor, 太高好壓迫 ga

如果只係床位地台就ok(因為好少企上床),但如果全房地台16"係max gala,已經唔係壓迫感問題,因為8呎減左16吋地台,得返6呎幾,一個5呎7既男人企上去就得返幾吋ga咋,加埋幾吋厚床褥,天花又裝燈咁...真係頂天立地ga.....

首頁

尾頁

跳至