夫婦情感

跳至

首頁
12345...22

尾頁

子爵府

加油(emoji)(emoji)

大宅

tobytoby 發表於 20-7-12 12:00
各位姊妹

記得我嗎?唔知點解,我心依然感到好痛~好痛~好難受~

見到你咁,好心痛;不過你要加油,遇到心情不好或難受時,上來呻呻,吐吐心底話吧!

公爵府

樓主你好, 人是有感情的, 唔需要為自己放唔開而唔開心, 你的表現是正常的.
也無需要怕俾子女見到你哭. 因為這一切, 都係正常的表現來的!
慢慢來, 時間係最大的醫師. 你一定會好的.
如果在家中有太多回憶, 星期六日出外走走, 你可以去自己媽媽屋企探下佢地 或者 帶子女去探下62.
再唔係星期六, 可以去明哥到幫手派飯. 俾多D野自己做, 唔好再想太多了.
事情總會過去的! 食多一點保重!
如果你真係食唔落, 試下買安怡奶粉飲, 安怡好有營養的, 可以補充身體所需的.

子爵府

或者飲加營素!

做下簡單瑜珈,伸展運動都可以!

男爵府

真係好,你仔咁錫你,你為咗佢同個女,幾唔開心都要食嘢,早D踢走嗰個人,唔使篤眼篤鼻,心情都會好啲

子爵府

tobytoby 發表於 20-7-12 15:02
多謝你意見!
我而家比以前瘦左,有時行行吓隻腳會無咩力,好攰唔想行,所以拳撃班應該唔咁我

咁你更加要做運動保持身體健康,照顧好仔仔同自己

大宅

咁既男人掉出街都冇人要,咪由得個小三執垃圾,樓主何必為佢傷心

複式洋房

tobytoby 發表於 20-7-12 13:27
多謝你呀!好姊妹。

我知道自己好儍仲諗緊佢,但屋企每一角落都有我同佢一齊時嘅回憶,我無刻意諗,但個 ...

樓主,

知道你冇事就好。
你點對仔女,你嘅感受,佢哋明嘅;佢哋係你嘅動力同後盾,會一路支持你。
俾啲時間自己,喊咪喊囉,傷心嘛。日子一日一日過去,會好嘅。

子爵府

到你已再哭不出時,便真正到死心的地步了!
要哭、想哭便盡情哭吧!哭過哭夠便會過去的了!

男爵府

tobytoby 發表於 20-7-12 13:07
我好想搬出去,住係呢度太多同C6回憶。個心始終好磨。

我明呀,上年感受完,落街,去公園,去超市都會喊出嚟,除左屋企去到邊都會有回憶,相處左咁耐邊道都係回憶。。。嗰陣時真係覺得自己有情緒病
但我可以話你知,時間真係良藥,捱過呢段時間就會好番,用个大膠箱收起晒啲全家幅,同佢有関嘅野,放入床下底,象徵呢個曾經同呢个嘅回憶都收喺你心里其中一个角落,安頓自己的情感

複式洋房

tobytoby 發表於 20-7-12 13:27
多謝你呀!好姊妹。

我知道自己好儍仲諗緊佢,但屋企每一角落都有我同佢一齊時嘅回憶,我無刻意諗,但個 ...

我同你一齊經歷緊,要做到放低真係唔容易,始終有咁多年感情,人非草木嘛!我都喊咗半年有多,到現在仍會喊,不停同自己講呢個人唔值得再愛,唔值得為佢再付出,愛錯咗要識醒,感覺自然會漸漸好D,大家加油,為自己同小朋友努力(emoji)(emoji)

民房

樓主, 我本來冇baby kingdom account, 平時如果有嘢想知, search google, 先會睇baby kingdom, 無緣無故比我睇到你嘅經歷. 我由舊post跟別呢度, 我決定申請個account, 只想同你講聲加油. 我未結婚, 冇小朋友, 我唔可能理解你嘅痛. 但我試過失戀, 心痛嘅感覺我明, 好老土講嘅句: 時間可以沖淡一切. 每個人用嘅時間唔同, 有人要3個月, 有人要半年, 1年, 2年, 甚至更耐... 你唔好急, 唔好炆自己, 咁係好正常架, 忙記唔到咪忙記唔到lor, 冇問題架, 不過諗多一陣好啦.
努力令自己忙, 做自己鍾意嘅事, 放時間喺自己同仔女度, 身體要有健康之餘, 心都要健康, 先可以繼續打仗!
呢度有好多同你素未謀面嘅人都好關心同支持你, 你要加油同努力呀!!

男爵府

kiss 發表於 20-7-12 16:20
見到你咁,好心痛;不過你要加油,遇到心情不好或難受時,上來呻呻,吐吐心底話吧!
...

好的,真心多謝你聽我傾訴。

男爵府

Yeelim 發表於 20-7-12 16:24
樓主你好, 人是有感情的, 唔需要為自己放唔開而唔開心, 你的表現是正常的.
也無需要怕俾子女見到你哭. 因為 ...

好多你謝你呀姊妹。
我會試吓用你方法,希望可以令自己唔好諗咁多。

我應該瘦左成個碼,見到自己手背同手臂因為冇咩肉靑筋好明顯咁走出來。

不過安怡奶粉甜嗎?因為我好怕甜

男爵府

2024年龍年勳章

回覆 tobytoby 的帖子

JM,加油!知道當前的你一定系最痛最無助!堅強點,時間會沖淡一切,一切唔好的都會遠去!祝福你仔仔可以入到心儀中學!對於不負責任的男人,不要太,心軟了,這樣你會更受傷!相信你可以大步走過傷痛

男爵府

wingyaumama 發表於 20-7-12 16:30
或者飲加營素!

做下簡單瑜珈,伸展運動都可以!

多謝你意見,我會試吓做,因為自己好似冇咩動力去運動,除咗返工無辦法,放假又唔想周圍走⋯

男爵府

SUMSUM_88 發表於 20-7-12 16:59
真係好,你仔咁錫你,你為咗佢同個女,幾唔開心都要食嘢,早D踢走嗰個人,唔使篤眼篤鼻,心情都會好啲
...

多謝你關心,我會盡力食多啲野,希望自己肥番,唔想仔女擔心。

子爵府

tobytoby 發表於 20-7-12 21:33
多謝你意見,我會試吓做,因為自己好似冇咩動力去運動,除咗返工無辦法,放假又唔想周圍走⋯
開咗屋企部電腦,搵一啲伸展運動嘅 youtube影片睇,跟住做!

子爵府

上網打"簡易運動七式"

係好簡單嘅七個伸展運動,之後再循序漸進! 你而家嘅情形唔好做帶氧嘅運動住,先做伸展運動!適應咗再去揀一啲簡單嘅帶氧運動去做!

唔使擔心,可以喺屋企度做,唔使一定出外做運動!

最緊要行出第-步!

男爵府

wingyaumama 發表於 20-7-12 19:02
到你已再哭不出時,便真正到死心的地步了!
要哭、想哭便盡情哭吧!哭過哭夠便會過去的了! ...

我而家睇緊各位姊妹留言不停咁安慰我,我更加忍唔住哭,我跟各位姊妹雖素未謀面,但你哋真係好好,好像已經跟你們結識多年嘅朋友或者深交,不停咁為我加油打氣,我真係無言感激,筆墨難以形容。

真心多謝大家!

首頁
12345...22

尾頁

跳至