夫婦情感

跳至

首頁
34567...22

尾頁

大宅

回覆樓主:

樓主, 加油。 恭喜仔仔入到心儀學校。
你太傻豬, 淨係記住大家共同回憶,唔好選擇只記開心,唔開心更加要記住。
佢唔珍惜你。有唔開心嘅時候係正常的,慢慢過渡吧!前面仲有好大段路。

男爵府

各位姊妹

多謝大家留言關心我,開解我,真心多謝你哋呀!

呢幾日無上黍BK, 我好努力咁安排時間同盡力吃多啲野。

昨天星期日,C6放假,仔女仍未起床,於是我整頓好仔女早餐後,自己便一早出門吃早餐行吓咁,之後去咗公園d涼亭度坐了一陣諗下野先返屋企。

返到屋企C6仍在家中。我哋大家無出聲無互望好像陌路人咁,之後見到女人WhatsApp 佢叫佢老公豬,我個心馬上又沉過又傷過⋯⋯

男爵府

tobytoby 發表於 20-7-20 00:31
各位姊妹

叫佢走啦,真係好影響情緒

男爵府

回覆樓主:

隻賤人面皮(應該係獸皮)都真係幾尺厚,對頭家有冇貢獻,仲要玩女人,又賴死唔走

子爵府

呢啲賤人在家唔使點做,比嘅家用又少,又食又住,走出去連自己都養唔起,咪死賴係度囉!

子爵府

樓主,要有心理準備對佢兩年才能分開!

男爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

佢賴死唔走都係等分層樓!
我都明對住個無賴唔肯搬勁篤眼篤鼻

男爵府

wingyaumama 發表於 20-7-20 07:58
樓主,要有心理準備對佢兩年才能分開!

係呀!而家見到佢點都過唔到自己心理關口。
我已經盡量唔諗住,但係一見到佢,我精神情緒仍然受佢影響,個心好磨啊!仲要等兩年

男爵府

上次到而家份醫療報告未出,C6仍然去差館報到!

C6去差館嗰朝早,亞女問佢:[爸爸你咁早去邊?]佢用高幾調聲線答亞女:[去警署報到呀!], 仲問亞女去唔去?亞女費事答佢之後行開咗。
亞仔仲攪笑,只係答[哦!]跟著繼續食早餐看電視。

水晶宮

tobytoby 發表於 20-7-20 09:48
上次到而家份醫療報告未出,C6仍然去差館報到!

C6去差館嗰朝早,亞女問佢:[爸爸你咁早去邊?]佢用高幾調 ...

佢同男家人關係點?有冇兄弟姊妹?佢可以咁冷血賤格

男爵府

Fion710 發表於 20-7-20 10:56
佢同男家人關係點?有冇兄弟姊妹?佢可以咁冷血賤格

佢話冇咗屋企人都沒有問題,自己一個人也可以。

別墅

tobytoby 發表於 20-7-20 11:36
佢話冇咗屋企人都沒有問題,自己一個人也可以。

佢點會自己一個吖~叫佢咪扮啦!出面收埋一個仲喺度扮傻!
無屋企人無所謂,搬走啦!阻住個地球轉!

RAA    發表於 20-9-30 10:40

子爵府

tobytoby 發表於 20-7-12 12:00
各位姊妹

記得我嗎?唔知點解,我心依然感到好痛~好痛~好難受~

樓主,我經歷過,嗰時有日瞓醒,先發覺自己排骨突咗出嚟,瘦到不似人形。乜都冇胃口食,前路茫茫。已經係廿幾年前嘅事,會過去的,我大概半年後,從新出發,開始我更好的人生,後來結咗婚,而家的生活非常幸福,你都會一樣!

男爵府

tobytoby 發表於 20-7-12 12:00
各位姊妹

記得我嗎?唔知點解,我心依然感到好痛~好痛~好難受~

Support you.., but I chose to forgive but also heart broken and keep having tears most of the time especially when my hubby sleep and when my kid can’t see it... 我做兩面人也是好(emoji)辛苦。大家加油!

大宅

tobytoby 發表於 20-7-20 00:31
各位姊妹

個女人真係不知廉恥,執件垃圾當係寶

大宅

回覆 karenina_na 的帖子

我想講,等疫情過左,去政府診所睇醫生,同醫生講你情緒個d問題,跟住會轉介你去精神科,一個月唔洗,就見到心理學家,同佢面談,佢地會教你點樣走出呢個悲傷,我之前已經喊左幾年,c6用盡所有方法都搞我唔掂,因為佢錯過,我腦海磨滅唔到,見完心理學家,見左2次,每次一個鐘,第一次佢同我傾公司野,但唔係導致我喊的原因,第二次就講c6以前d 野,我即爆喊,佢同我講,呢個係29歲既你,你而家已經36歲,以前既你好痛苦,係真既,冇人話唔係,問我想將來如何,我話小朋友開心,跟住佢就再講,29歲既你已經過去啦,反唔到去家啦,我地要諗一個美好將來,好似比作催眠左,好勁,我個一個星期即刻放開左,隔一個月去覆診,個心理學家覺得我好反,所以想之後唔再見我,但我約3個月一次,但疫情冇去到,半年後既我而家又開始黎料,佢個時已經幫我蚊左條刺9成,但半年後又好似唔記得左個催眠咁,你呢個情況去睇下好,我冇睇過你之前偏野,而家都喊左半個鍾,我下次見心理學家係9月😢

子爵府

但係如樓主確診存抑鬱、焦慮等精神科病,會否失撫養權?

因為朋友兩個仔女都係幼稚園嘅時候離婚,但我朋友有抑鬱症,個官判咗對仔女畀對方!

大宅

wingyaumama 發表於 20-7-21 09:42
但係如樓主確診存抑鬱、焦慮等精神科病,會否失撫養權?

因為朋友兩個仔女都係幼稚園嘅時候離婚,但我朋友 ...

所以你堅強,為小朋友要放開自己情緒,正常生活,免影響情緒,多運動,可穩定情緒,免情緒失控,有情緒病。努力!加油!這裏有很多人支持你,關心你!

侯爵府

tobytoby 發表於 20-7-12 13:57
我覺得自己好冇用,佢咁對我,我都放唔低對佢嘅感情,我不停咁問自己⋯⋯ ...

該走的不要留 該留的 走不了

男爵府

各位姊妹

呢幾日工作忙碌冇上BK,多謝各位姊妹留言關心。

由於疫症關係,我要在家中工作,C6又被迫放假,大家一齊留喺屋企,令我精神好磨,唯有佢在廰時我在房,或者落街買嘢、食嘢咁,盡量唔想同佢面碰面。
暫時佢對我同細路冇做出咩行為或動作。

首頁
34567...22

尾頁

跳至