自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

因 成 員 陳 樂 榣 和 甄 穎 珊 整 容 , 出 道 兩 年 多 的 Freeze 多 番 表 示 遭 人 白 眼 , 但 她 們 冇 諗 過 上 遊 戲 節 目 都 遭 受 此 對 待 , 石 詠 莉 向 記 者 申 訴 : 「 我 覺 得 好 難 堪 ! 」

Freeze 上 周 二 ( 19 日 ) 為 《 美 女 廚 房 》 錄 影 撚 幾 味 , 竟 然 撚 出 火 。 方 力 申 試 食 由 她 們 炮 製 的 鵝 掌 後 大 嗌 : 「 好 鹹 ! 」 估 唔 到 Freeze 石 詠 莉 向 小 方 爆 出 一 句 : 「 咪 似 你 囉 ! 」 矛 頭 直 指 形 象 健 康 的 小 方 。
有 人 寸 爆 踩 場 , 小 方 試 食 炸 鮮 奶 時 即 罷 食 反 擊 : 「 唔 食 喇 ! 啲 奶 假 嘅 ! 」
廚 房 開 火 , 非 同 小 可 。 事 後 小 方 承 認 「 假 奶 言 論 」 乃 一 時 口 快 , 望 平 息 風 波 , 但 Freeze 認 為 他 並 非 道 歉 。 此 外 有 工 作 人 員 更 向 本 刊 爆 料 , 直 指 當 晚 在 非 錄 影 時 段 , 梁 漢 文 為 了 替 小 方 出 氣 , 竟 雙 眼 厲 住 Freeze , 向 小 方 細 聲 講 : 「 喂 ! 喂 ! 有 假 胸 睇 呀 ! 」 當 眾 嘲 弄 三 嬌 人 工 身 材 。 成 員 之 一 陳 樂 榣 接 受 本 刊 訪 問 時 表 示 , 自 己 亦 親 耳 聽 到 , 並 炮 轟 : 「 咁 講 完 全 係 侮 辱 女 人 ! 」

Freeze 當 晚 合 力 炮 製 三 道 菜 , 最 終 成 為 全 場 最 低 分 。 事 後 陳 樂 榣 ( 右 一 ) 說 : 「 評 分 控 制 唔 到 , 不 過 掟 嘢 就 教 壞 小 朋 友 ! 」

當 日 小 方 被 寸 「 鹹 」 後 立 即 黑 面 , 並 罷 食 及 揶 揄 三 嬌 「 假 奶 」 反 擊 , 離 開 錄 影 廠 依 然 燶 面 示 人 。

最 近 有 報 道 指 方 力 申 被 17 歲 美 少 女 廚 神 Rainbow 餵 食 後 對 她 嗒 糖 , 更 攞 人 電 話 邀 約 開 P 。 難 怪 他 當 日 被 石 詠 莉 話 「 鹹 」 時 會 反 應 咁 大 。

本 周 一 ( 25 日 ) , 記 者 向 小 方 問 及 「 假 奶 事 件 」 , 他 連 問 題 都 唔 聽 就 索 性 話 : 「 冇 乜 好 傾 ! 」 身 旁 梁 漢 文 即 替 兄 弟 打 圓 場 , 「 你 哋 ( 指 記 者 ) 唔 好 咁 啦 ! 」

事 件 相 隔 多 天 後 , Freeze 仍 未 能 息 怒 , 其 中 被 寸 到 應 嘅 石 詠 莉 只 能 用 「 無 奈 」 兩 字 來 形 容 此 刻 心 情 , 她 說 : 「 雖 然 佢 ( 方 力 申 ) 事 後 喺 報 章 補 鑊 , 承 認 有 失 言 , 但 呢 啲 唔 係 道 歉 囉 , 佢 咁 講 係 反 擊 我 講 佢 鹹 濕 之 嘛 ! 我 覺 得 好 無 奈 , 始 終 我 哋 係 後 輩 ! 」
所 謂 「 先 撩 者 賤 」 , 小 方 反 擊 其 實 亦 情 有 可 原 。 石 詠 莉 解 釋 : 「 我 唔 知 佢 之 前 有 呢 類 新 聞 , 可 能 佢 對 號 入 座 咗 就 嬲 喇 , 我 冇 心 挖 苦 佢 , 我 當 時 已 經 補 咗 一 句 『 好 似 你 啲 汗 咁 鹹 』 , 而 甄 穎 珊 仲 話 : 『 好 似 你 游 水 啲 水 咁 鹹 』 , 但 佢 依 然 好 嬲 。 之 後 聽 到 佢 話 『 假 奶 』 , 我 就 諗 係 咪 已 經 得 罪 咗 佢 呢 ? 」 石 詠 莉 自 出 道 以 來 堅 稱 身 材 如 假 包 換 , 「 我 都 要 顧 及 番 我 隊 員 嘅 感 受 , 佢 咁 講 唔 係 咁 君 子 , 直 頭 人 身 攻 擊 。 」
斥 小 方 EQ 低
身 材 真 被 當 假 , 石 詠 莉 氣 難 下 , 可 惜 真 正 「 打 假 波 」 , 曾 接 受 隆 胸 手 術 的 甄 穎 珊 , 俾 小 方 寸 依 然 懵 盛 盛 , 她 說 : 「 我 初 時 第 一 個 反 應 係 以 為 方 力 申 話 啲 奶 有 三 聚 青 氨 。 雖 然 人 哋 把 口 我 控 制 唔 到 , 但 係 佢 應 該 冷 靜 啲 , train 吓 自 己 EQ 先 啦 ! 就 算 個 胸 係 假 , 隆 咗 胸 啲 奶 都 唔 會 係 假 ! 」 石 插 嘴 : 「 希 望 TVB 唔 好 cut 咗 嗰 段 , 俾 觀 眾 感 受 吓 , 評 吓 道 理 ! 」
冇 諗 過 咁 大 件 事 ! 周 一 ( 25 日 ) 梁 炳 再 入 廠 為 《 美 》 錄 影 時 , 對 「 假 奶 事 件 」 回 應 : 「 我 都 係 搞 吓 氣 氛 啫 , 冇 諗 過 咁 大 件 事 ! 你 哋 ( 指 記 者 ) 有 冇 睇 過 我 哋 嘅 節 目 㗎 ! 一 定 會 係 咁 㗎 啦 ! 」

掟 嘢 好 玩 , 新 奇 又 刺 激 ! 鄭 中 基 否 認 為 幫 兄 弟 出 氣 而 罷 食 掟 碟 , 他 說 : 「 其 實 我 唔 食 得 奶 , 對 奶 敏 感 , 我 都 唔 係 第 一 次 掟 嘢 㗎 啦 , 掟 嘢 好 玩 , 新 奇 又 刺 激 。 」

乜 佢 哋 同 小 方 有 結 怨 咩 ? 監 製 錢 國 偉 表 示 當 晚 已 聞 到 火 藥 味 , 他 反 問 記 者 : 「 乜 佢 哋 ( Freeze ) 同 小 方 有 結 怨 嘅 咩 ? 不 過 我 冇 聽 過 佢 哋 投 訴 , 投 訴 先 算 啦 。 」

Freeze 被 三 主 持 圍 攻 , 當 時 評 判 之 一 周 中 師 傅 就 睇 唔 過 眼 , 幫 口 說 : 「 我 自 己 都 好 鹹 㗎 。 」

梁 炳 為 老 友 出 氣
小 方 「 假 奶 言 論 」 甚 具 話 題 性 , 斷 估 TVB 會 足 本 播 放 , 不 過 梁 漢 文 於 鏡 頭 後 的 戲 言 , 觀 眾 就 無 法 回 味 。 有 工 作 人 員 踢 爆 當 晚 在 非 錄 影 時 段 , 梁 曾 當 眾 嘲 弄 Freeze 假 胸 , 「 嗰 時 準 備 緊 炸 鮮 奶 環 節 , 成 班 主 持 啲 咪 冇 收 音 , 梁 炳 嗰 陣 就 用 膊 頭 撞 一 撞 小 方 , 同 佢 細 細 聲 講 『 喂 ! 喂 ! 有 假 胸 睇 ! 』 兩 個 人 望 一 望 Freeze 之 後 就 大 笑 ! 」 為 此 陳 樂 榣 亦 向 記 者 承 認 : 「 係 有 咁 嘅 事 ! 冇 諗 過 呢 啲 說 話 會 出 自 佢 把 口 , 佢 哋 形 象 咁 健 康 , 應 該 收 歛 啲 , 咁 講 完 全 係 侮 辱 女 人 ! 」 此 時 石 詠 莉 亦 加 把 口 : 「 有 邊 個 男 人 唔 鹹 濕 ! 我 哋 都 係 講 吓 笑 , 希 望 大 家 唔 好 咁 敏 感 啦 ! 」
小 方 迴 避 拒 談
周 二 ( 25 日 ) , 梁 漢 文 被 問 到 私 下 曾 就 Freeze 人 工 身 材 而 與 小 方 細 聲 講 大 聲 笑 時 , 他 反 應 甚 大 : 「 我 冇 講 過 , 你 哋 唔 好 諗 太 多 , 我 哋 點 解 唔 尊 重 佢 哋 ! 其 實 我 哋 都 係 想 帶 啲 歡 樂 氣 氛 俾 大 家 啫 ! 」 之 後 小 方 準 備 入 廠 拍 《 美 女 廚 房 》 時 , 正 當 記 者 上 前 訪 問 時 , 他 劈 頭 一 句 就 話 : 「 唔 傾 喇 ! 都 冇 乜 嘢 傾 , 問 親 都 係 衰 嘢 ! 」 似 乎 有 人 已 向 小 方 通 水 , 在 旁 的 梁 炳 見 氣 氛 僵 持 , 立 即 幫 口 說 : 「 你 唔 答 , 咁 咪 得 我 一 個 講 , 其 實 我 明 白 你 哋 嘅 工 作 需 要 , 但 冇 諗 過 會 搞 到 咁 大 件 事 。 」 而 小 方 此 時 亦 主 動 搭 一 搭 記 者 膊 頭 講 「 唔 好 意 思 」 , 之 後 就 立 即 飛 奔 入 廠 。
中 基 怒 掟 炸 奶
小 方 被 笑 「 好 鹹 」 , 做 兄 弟 的 鄭 中 基 當 然 不 惜 兩 脇 插 刀 幫 老 友 。 當 日 他 就 一 手 將 Freeze 的 炸 鮮 奶 , 猛 力 掟 向 牆 上 布 景 板 。 周 一 ( 25 日 ) , 鄭 中 基 亦 未 有 否 認 掟 碟 , 「 我 都 唔 食 得 奶 嘅 , 我 對 奶 有 敏 感 , 啲 奶 好 黐 , 所 以 咪 掟 囉 , 好 玩 吖 嘛 , 新 奇 又 刺 激 ! 我 都 唔 係 第 一 次 掟 嘢 , 之 前 Yumiko 都 試 過 㗎 啦 ! 」 本 刊 嘗 試 聯 絡 當 日 在 場 做 評 判 的 周 中 師 傅 及 嘉 賓 Hotcha , Hotcha 說 : 「 佢 哋 ( 指 主 持 ) 都 係 玩 吓 啫 , 可 能 想 搞 氣 氛 啦 。 」 而 周 中 則 至 截 稿 前 仍 未 回 覆 。

被 寸 假 奶 後 一 日 , 石 詠 莉 即 在 自 己 blog 內 反 擊 , 澄 清 自 己 身 材 堅 過 石 堅 之 外 , 更 暗 寸 方 力 申 和 鄭 中 基 掟 筷 子 掟 碟 幼 稚 。
喂 ! 有 假 胸 睇 呀 !

啲 奶 假 嘅 !

我 收 到 晒 你 哋 嘅 對 話 喇 , 完 全 唔 使 試 !

開 火 足 本 睇
今 次 《 美 女 廚 房 》 Freeze 擔 任 嘉 賓 辣 㷫 全 廠 , 一 個 「 鹹 」 字 和 一 句 「 假 奶 」 , 釀 成 三 男 鬥 三 女 局 面 。
● 當 方 力 申 試 食 Freeze 煮 的 「 百 花 鮮 掌 」 時 說 : 「 好 鹹 呀 ! 」
● 石 詠 莉 : 「 咪 似 你 囉 ! 」
此 時 小 方 當 堂 黑 面 。 石 詠 莉 補 鑊 說 : 「 好 似 你 啲 汗 咁 鹹 ! 」
● 甄 穎 珊 打 圓 場 : 「 好 似 你 游 水 啲 水 咁 鹹 呀 ! 」 但 小 方 依 然 面 燶 燶 。
● 之 後 , 現 場 工 作 人 員 正 為 下 一 個 環 節 準 備 , 所 有 咪 亦 停 止 收 音 。 此 時 一 行 三 人 的 Freeze 剛 在 評 判 座 位 前 經 過 , 當 時 梁 炳 望 一 望 Freeze 後 , 就 立 即 向 小 方 打 眼 色 , 用 膊 頭 撞 一 撞 對 方 , 「 喂 ! 喂 ! 有 假 胸 睇 呀 ! 」 二 人 在 Freeze 面 前 隨 即 陰 笑 。
● 到 試 食 Freeze 的 「 大 良 炸 鮮 奶 」 時 , 小 方 趁 機 反 擊 。
● 梁 炳 望 向 小 方 說 : 「 喂 ! 快 啲 試 啦 ! 」
小 方 : 「 我 真 係 唔 食 喇 , 啲 奶 假 嘅 ! 」 與 此 同 時 出 力 將 筷 子 拍 落 枱 , 現 場 觀 眾 亦 睇 到 嘩 嘩 聲 。
● 鄭 中 基 火 上 加 油 幫 口 : 「 我 收 到 晒 你 哋 嘅 對 話 喇 , 完 全 唔 使 試 ! 」 更 一 手 將 面 前 那 碟 鮮 奶 掟 向 牆 上 , Freeze 三 人 無 奈 儍 笑 。

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

freeze你哋下下都著到跌出黎咁濟,就預咗有人評頭品足架啦,再者,係你哋把囗寸人先,今次我撐小方喎

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

講"事實"係無人鍾意聽嫁la!!!!!hahaha!!!!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 醜樣豬 於 09-6-1 11:22 發表
freeze你哋下下都著到跌出黎咁濟,就預咗有人評頭品足架啦,再者,係你哋把囗寸人先,今次我撐小方喎

講得好

侯爵府

比女仔串一句就人身攻擊,冇品

禁止訪問

好媽媽勳章

子爵府

先 撩 者 賤喎, 係你地寸小方在先, 比人地寸反又話人地無品

複式洋房

男爵府

方生個形象顧問本來想塑造佢成為個傻更更ge正氣青頭仔.....但可惜,以佢係美女廚房 ge 表現,似個急色鬼多d.....

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

原帖由 鵝老太 於 09-6-1 11:45 發表
方生個形象顧問本來想塑造佢成為個傻更更ge正氣青頭仔.....但可惜,以佢係美女廚房 ge 表現,似個急色鬼多d.....

正氣青頭仔~~

珍珠宮

畀面勳章

大宅

都唔知幾多歲呀..仲細咩...講野前諗下先呀嗎.."先 撩 者 賤"...成日見到佢地D新聞都好負面...我諗佢地咁大個人都應該清楚人地唔會無啦啦要去話你既..一隻手掌係拍唔響呀..

佢地D行為就好似一D..15-16歲呢家出黎玩入世未深..往往都以為人地針對佢既O靚妹仔一樣...

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

原帖由 sweetcouple 於 09-6-1 11:33 發表
其實我覺得呢個節目成個show都不知所謂....

下下要做到d女仔好似廚藝白痴咁.....

d男的, 又成日扮晒色迷迷同埋好lum d靚女咁....

side晒d食材.....

好低俗的一個節目! ...

只係一個娛樂節目罷~~ 好多野要做得誇張,觀眾先會有反應.
要睇識整既,都唔係睇呢個節目啦~

珍珠宮

好媽媽勳章

先撩者賤~:;pppp:

侯爵府

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 親子達人勳章 畀面勳章

yes,yes
原帖由 susi1024169 於 09-6-1 11:54 發表
先撩者賤~:;pppp:

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

兩邊都唔啱

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我好憎呢三件整容假胸人妖怪,,,,跟咗個蕭定one後以為有人撐, 成日周圍串人野火頭博出位
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

大宅

我諗起果句金句 :「撩人在先, 打死無怨」

子爵府

撩完人做受害者..佢地得既啦...
原帖由 ada.y 於 09-6-1 12:46 發表
我諗起果句金句 :「撩人在先, 打死無怨」

別墅

唉,人的形象真的會影響別人的評價。

Freeze這三個女子, 我同意好多博出位的言論, 幾惹人討厭, 不過當中其實通常都是石詠利惹事生非.

而美女廚房這個節目, 意識真的不太好, 那些制服太性感了, 主持人又咸到出面.

如果說小方咸的不是這三個, 小方可能會和人家打情罵俏"乜我好咸咩?"

但因為是這三個, 而作出如些反應, 那些主持人真的太小氣了.

首頁

尾頁

跳至