時政擂台

跳至

首頁
12345...6

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

香港一個小城市選個立法會, 原來要全世界批准, 世界中心在香港

指延後選舉或成「國際炸彈」 羅冠聰:新一波制裁將至本港疫情反彈,有傳特首林鄭月娥考慮公共衞生安全及選舉公平公正性等因素,決定引用《緊急法》,押後立法會選舉一年。身處英國的前香港眾志常委羅冠聰指,英國正密切關注本港九月的立法會選舉,倘延期或成為「國際炸彈」局勢一觸即發的炸彈」,預料會引起新一波制裁。

羅冠聰今早在社交媒體發文形容延遲指,是次立法會選舉甚為關鍵,亦可影響國際局勢。他認為,特區政府就此事提呈人大常委決定,是因為是次選舉並非單是內部事務,「而是國際局勢一觸即發的炸彈」。

他又指,自己近期花大量時間向英美官員講選是次選舉,而在過去一個星期,他亦已與英美兩國處理香港、外交議題最高層級會面。他預料,若延後選舉,新一波制裁將會出現。

https://std.stheadline.com/politics/article/1332125/%E6%94%BF%E6%B2%BB-%E6%96%B0%E8%81%9E-%E6%8C%87%E5%BB%B6%E5%BE%8C%E9%81%B8%E8%88%89%E6%88%96%E6%88%90-%E5%9C%8B%E9%9A%9B%E7%82%B8%E5%BD%88-%E7%BE%85%E5%86%A0%E8%81%B0-%E6%96%B0%E4%B8%80%E6%B3%A2%E5%88%B6%E8%A3%81%E5%B0%87%E8%87%B3?fbclid=IwAR0tUrf0_bzCcH1NsJb0k95uIhft0Y0LrabI3Q2m6qO1WjLSNLdSRVMFtKs

特派員  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 20-7-30 10:15

珍珠宮

呢條廢柴第一個鬆左啦,洗鬼理佢咩。夠胆返嚟香港咩?狗一條。

珍珠宮

呢個姓羅嘅佢有乜身份可代表香港?曱甴一隻係英美先至咁鐘意曱甴入宅

水晶宮

2024勳章

我一早咁講喇,香港唔係中國嘅香港,係世界嘅香港,個個都可以管香港,就係中國唔得

heavenlycreat21    發表於 20-7-30 11:33

別墅

回覆樓主:

其實佢最好回來香港講解下,等我地明白多些

琥珀宮

SaSally 發表於 20-7-29 18:07
香港一個小城市選個立法會, 原來要全世界批准, 世界中心在香港

指延後選舉或成「國際炸彈」 羅冠 ...

選個舉都關佢地事?人都癲。

大宅

czl115 發表於 20-7-29 18:13
我一早咁講喇,香港唔係中國嘅香港,係世界嘅香港,個個都可以管香港,就係中國唔得
...

個個都可以管香港,就係香港人唔得

GKB    發表於 20-7-29 18:42

水晶宮

2024勳章

twobirds 發表於 20-7-29 18:18
個個都可以管香港,就係香港人唔得

香港只係一個城市,唔通已經獨立?

珍珠宮

回覆樓主:

香港係世界既?
如果果D國家福利樣樣香港都有份,
我或者會有少少相信

珊瑚宮

回覆樓主:

呢個賤人根本唔需要理
正垃圾

水晶宮

2018復活節勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

SaSally 發表於 20-7-29 18:07

指延後選舉或成「國際炸彈」 羅冠 ...

咁多人死唔見佢死

珍珠宮

回覆樓主:

正賤種,以為自己係邊位

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

乜咁睇得起香港,延後選舉竟然會成『國際炸彈』?

仲嚴重過東京奧運延期一年喎~

emilypyhui    發表於 20-7-30 13:05

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

偽香港人代表香港,唱衰香港,真係唔駛理佢。

水晶宮

借10個膽俾佢。佢都唔夠膽返嚟

珍珠宮

個個國家都管香港,又吾見有乜著數比香港

水晶宮

回覆樓主:

其實英美有咩權管?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

mike89 發表於 20-7-29 18:19
香港係世界既?
如果果D國家福利樣樣香港都有份,
我或者會有少少相信

要諗埋交稅,全世界都交d ?

水晶宮

TingTing 發表於 20-7-29 18:11
呢條廢柴第一個鬆左啦,洗鬼理佢咩。夠胆返嚟香港咩?狗一條。

走狗一隻

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

正英國走狗~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

首頁
12345...6

尾頁

跳至