時政擂台

跳至

首頁
12345...9

尾頁

子爵府

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10157463693955677&id=174986200676
*【紅十字會是否背負了仇警、分化香港社會的政治責任?】*
在7月29日1800時,紅十字會官方面書網頁登出了四格漫畫,明眼人一看便知道是利用歪曲、諷刺、影射的方法去反映出這次香港警方在反修例黑暴事件中的處理手法,當然故事已經被他們扭曲了,黑暴暴徒變身成了受害者!嚴正執法變成了施虐者!

bktcc  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 20-8-2 15:11

子爵府

回覆樓主:

這四格漫畫展示在紅十字會的官方面書上一切一切的目的是為了什麼?是叫人捐血救人還是分化港人?是叫人發揮平等互助大愛精神還是挑起仇恨?我再想問一下紅十字會成立的初心是什麼?你們是否已經違背了你們的初心被政治所操控?
*我以往曾經捐過不少血給紅十字會,我覺得是一個市民責任和理所當然的,但我現在不是這樣想了。我不會愚蠢到自己付出了之後,還要被對方摑兩巴掌,侮辱和恥笑。我沒有這樣大愛,我做不到!*

水晶宮

今日見到呢間垃圾機構,所以決定唔捐血

伯爵府

改名叫黃十字會算了

子爵府

delana 發表於 20-8-2 12:31
今日見到呢間垃圾機構,所以決定唔捐血

各位受捐者,我向你地道個歉先,
我真係受唔到紅會嘅所作所為。

全香港好似話有好多人支持紅十字會,等佢地去幫你地啦。

如果無人去捐,你地去質問返紅十字會點解無人去捐血

大宅

回覆樓主:

我之前都系定期捐開的,依家?唔會囉

子爵府

回覆樓主:

其他人仲捐唔捐,其他人自己思量。
我就唔會去捐,錢就梗加唔會捐添啦!

大宅

hasting 發表於 20-8-2 12:30
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10157463693955677&id=174986200676
*【紅十字會是否背負了 ...

黃十字想吸引200万+1去捐血,但是......事實是20個+1

emilypyhui    發表於 20-8-2 19:32
kingbb I am 7 years old. ;-) :-D :-D

侯爵府

回覆樓主:

無社會責任, 又黃又小家的八公八婆咁

伯爵府

香港除咗紅十字會,仲有無其他中立捐血機構?我都唔想去,但如果無選擇唔會為政治放棄捐血幫人

水晶宮

回覆樓主:

漫畫係點?
睇到

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

入去鬧爆佢,以後米使旨意捐錢比黄十字!

珍珠宮

這四格漫畫展示在紅十字會的官方面書上一切一切的目的是為了什麼?是叫人捐血救人還是分化港人?是叫人發揮 ...

為了病人,強烈要求逐步炒紅十字會內的黑暴,請回一些正常人,才能夠挽回公眾信心 。

老實,现在少人捐,對班黃員工有什麼影響?人工照舊,工作減半

禁止訪問

伯爵府

這四格漫畫展示在紅十字會的官方面書上一切一切的目的是為了什麼?是叫人捐血救人還是分化港人?是叫人發揮 ...

捐既血都是誰在用?紅十字會的人嗎?閣下鼓吹大家不要去捐血,試問最終誰承受?你以為一定是YC?BC做手術不需輸血?老人家有需要不需輸血?萬一有天閣下和家人遭受意外不需要輸血?

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

上樑不正、下樑歪~

所以黃十字會俾人杯葛、是可以理解的~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

大宅

回覆樓主:

帶有色眼鏡是黃十字會吧!
嗰啲大愛嘅人睇清楚是誰先挑釁!
黃十字會,我呸!以後不會再捐血!有人受害也是黃十字會害的!一點都不專業!垃圾機構!

水晶宮

回覆樓主:

紅十字會喺香港唯一可以捐血同埋處理血product 嘅認可機構,所以為咗有需要嘅病人都依然照舊會定期去捐血

以上係我身邊的紀律部隊講的
琴日先去完捐

EstrellaDamm    發表於 20-8-2 14:43
flower0885    發表於 20-8-2 13:23

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

嘩!
勁喎,紅十字會講捐血扯到去打仗講平民

子爵府

已經少咗人捐,現在又歪理連連,佢哋唔係應該中立?最終受害嘅係邊個?

首頁
12345...9

尾頁

跳至