懷孕前後

跳至

首頁
23456...18

尾頁

禁止訪問

大宅

原帖由 LoveTiger 於 09-6-2 09:56 發表
各位媽媽,

我想問吓大家LUNCH食啲咩嫁?外賣/自己帶飯呀?

我返五日工, 大約三至四日自己帶飯, 一至兩日去買飯盒 XD

大宅

原帖由 ksorange 於 09-6-2 09:45 發表
今日下午返c+覆診啦
唔知bb大左幾多呢
我覺得bb晚上動得最多
早上少d
我17/6做結構 到時剛剛21wks

我都係, 好準時, 連續兩晚大約10:30我上網時彈左幾下....

大宅

原帖由 mr.s_fung 於 09-6-1 22:49 發表

我好黑仔呀
今日去到葵方既時候
d姑娘先打比我
同我講醫生要去接生呀
今日無得見小b
要星期4先可以見呀

我上次差d做唔到scar呀..張醫生又係差唔多要去接生, 叫我快d趕去..我咪叫老公車我立即走law....好好彩佢做埋我先jar..如果唔係阿b做唔到oscar啦, 因為我做個日都12w3d啦~

zoe..咁你星期四叫bb乖乖地俾你知佢係仔定女啦...等多兩日姐, 好快jar~

大宅

原帖由 joanluvb 於 09-6-2 01:39 發表
我都會開刀 因為我都喺高齡媽媽呀
今日朋友介紹叫我黎呢度 所以各位媽媽多多指教呀
重有今日去check 醫生話胎盤有d低 不過要再睇定d先
有d擔心 搞都我成日唔敢太大動作呀 驚驚 ...

醫生都話我有少少低, 但他說現在的週數有好多都係低, 因為未升上去~
我看到有懷孕書說有一半以上在五個月前是胎盤低的, 但幾乎全部都會升番上去.

大宅

原帖由 vvvir 於 09-6-1 23:35 發表
請問大家
我地依家係咪等20w做結構?

係呀~你幾時會做呀? 係wor..你依家係香港定台灣呀???

男爵府

牛年勳章

我帶飯架...
原帖由 LoveTiger 於 09-6-2 09:56 發表
各位媽媽,

我想問吓大家LUNCH食啲咩嫁?外賣/自己帶飯呀?

男爵府

牛年勳章

我6月22日返健康院, 6月27日去私家照結構, 到時21w...

大宅

原帖由 lai_tat 於 09-6-2 11:01 發表
我6月22日返健康院, 6月27日去私家照結構, 到時21w...

好多媽咪都6 月尾做呀~ 我就7月8號做啦..但阿b 都係得個19wk4d jar....唔知得唔得呢?

大宅

睇見你地個個就快可以做結構, 真係好羨慕呀! 我要去到7月中先有得做, 時間可唔可以過得快d呀!!!
最快要去到16/6先可以同bbs見面.........渡日如年呀!

大宅

原帖由 lai_tat 於 09-6-2 10:58 發表
我帶飯架...

我返到屋企都係食外賣jar..所以lunch 係公司都係買飯食啦~ 我煮唔到飯呀..好想食住家飯呀...嗚嗚嗚~~~

大宅

原帖由 吉豬B 於 09-6-2 11:07 發表

睇見你地個個就快可以做結構, 真係好羨慕呀! 我要去到7月中先有得做, 時間可唔可以過得快d呀!!!
最快要去到16/6先可以同bbs見面.........渡日如年呀!

我都要18/6先見阿b呀~d時間真係好慢....

男爵府

牛年勳章

其實我上個星期五喺東區抽羊水, 醫生好似已經幫我做咗結構咁...

佢好詳細咁幫我睇BB有無兔唇, 手指腳指齊唔齊, 心臟, 腎, 手腳長短, 頭圍等等等等... 佢話一齊都好正常...

因為我自己會去私家做結構, 所以無問醫生係咪已經算做咗喇, 不過我覺得係囉, 因為以後係去健康院做產檢...

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章

我仲要去東區覆診,未安排去健康院…
6月13日去東區 u/s,同日又 book 左林勇行 check 結構… 好忙!

大宅

原帖由 Rachel208 於 09-6-2 11:07 發表

好多媽咪都6 月尾做呀~ 我就7月8號做啦..但阿b 都係得個19wk4d jar....唔知得唔得呢?

Rachel, 我前日去左元朗呀, 終於又食左嘉麗園四寶河, 好味道!!! 我重買左好多娃娃裝tim, 好靚又平, 媽咪重引誘我0係大橋對面個商場買左d 口水肩同紗巾tim

男爵府

牛年勳章

不如買少少嘢自己煮啦, 成日食街外嘢真係好無益架...
原帖由 Rachel208 於 09-6-2 11:08 發表

我返到屋企都係食外賣jar..所以lunch 係公司都係買飯食啦~ 我煮唔到飯呀..好想食住家飯呀...嗚嗚嗚~~~

男爵府

牛年勳章

如果一齊正常, 我諗你下次都會去健康院架...
原帖由 KelS 於 09-6-2 11:11 發表

6月13日去東區 u/s,同日又 book 左林勇行 check 結構… 好忙!

男爵府

我明早有得見亞 b 啦 ~
呢排晚晚訓係到都覺得有 d 硬硬地的野係個肚度, 我諗佢就係亞 b 啦, 個肚耐唔耐都有 d 怪怪的感覺, 我諗可能係胎動 ~ 我 book 左 4/7 做結構, 我多數會係仁安開刀生

洋房

i will know boy or girl on Jun 8, i hope this time it will not twist its leg la! if i cannot see the sex status this time, then the fortune teller (c fu) said he cannot choose the c-section date for me yet

原帖由 mr.s_fung 於 2009-6-1 23:02 發表

希望吾好又有意外啦~
呀b要訓好d``比daddy mammy見到系仔定女

男爵府

我都係 book 林勇行做結構
原帖由 KelS 於 09-6-2 11:11 發表

首頁
23456...18

尾頁

跳至