懷孕前後

跳至

首頁
34567...18

尾頁

複式洋房

醫生都話我胎盤低,但他說升上去chance低.

原帖由 gracedolly 於 09-6-2 10:53 發表

醫生都話我有少少低, 但他說現在的週數有好多都係低, 因為未升上去~
我看到有懷孕書說有一半以上在五個月前是胎盤低的, 但幾乎全部都會升番上去. ...

禁止訪問

男爵府

牛年勳章

你話你有飲奶昔, 我覺得係因為奶昔有菌呀...
因為奶昔同軟雪糕一樣, 都有好多菌架...
原帖由 TOBYYAN 於 09-6-2 11:22 發表
自從尋日餐麥當當之後, 就食乜嘔乜, 到底我係有病定係咩呀??? 點算好 ...

複式洋房

我依家14週....13週係私家照仲未睇到性別...想問你地大約13週個時知道bb性別未呢

另外依家個肚好多毛毛又長....係心口開始一直線生到落肚臍下...你地有無係心口都長毛呀....唔知生完會唔會甩呢

複式洋房

HI, Toby,

I think you better to see the DR first for safety. As you 食乜嘔乜.
Take care!

原帖由 TOBYYAN 於 09-6-2 11:22 發表
自從尋日餐麥當當之後, 就食乜嘔乜, 到底我係有病定係咩呀??? 點算好 ...

禁止訪問

男爵府

牛年勳章

都係去睇吓醫生穩陣喎...
原帖由 TOBYYAN 於 09-6-2 11:37 發表

係呀, 飲左奶昔呀 ..星期日晚仲食左 3 文魚, 不過應該唔關 D 3文魚事 .... 我都唔知點好, 如果話係大肚嘔既, 我 4 個月至黎開始?但如果係有菌既, 我無理由由佢, 我食咩嘔咩嫁!!好苦惱! ...

大宅

原帖由 吉豬B 於 09-6-2 11:07 發表

睇見你地個個就快可以做結構, 真係好羨慕呀! 我要去到7月中先有得做, 時間可唔可以過得快d呀!!!
最快要去到16/6先可以同bbs見面.........渡日如年呀!

我都係 7/17 至係威院照 ... c+就 7/27, 真係好有渡日如年的感覺, 好在下個星期五會去 c+ 覆診咋, 今次都係第二次見 c+咋, 有啲覺得興奮lu

大宅

好媽媽勳章

原帖由 TOBYYAN 於 09-6-2 11:37 發表

係呀, 飲左奶昔呀 ..星期日晚仲食左 3 文魚, 不過應該唔關 D 3文魚事 .... 我都唔知點好, 如果話係大肚嘔既, 我 4 個月至黎開始?但如果係有菌既, 我無理由由佢, 我食咩嘔咩嫁!!好苦惱! ...

take care, 妳快d睇醫生check吓啦, 可能係d奶昔有問題, 或者妳個腸胃對奶敏感. 我有時飲鮮奶, 都會頂胃, 好唔舒服, 要改飲豆漿.

大宅

原帖由 hobby 於 09-6-2 11:47 發表

我都係 7/17 至係威院照 ... c+就 7/27, 真係好有渡日如年的感覺, 好在下個星期五會去 c+ 覆診咋, 今次都係第二次見 c+咋, 有啲覺得興奮lu

我早你兩日都係pwh照結構, 希望大家都順利喇!
我想問你會唔會再book c+照多次結構呀?

大宅

原帖由 吉豬B 於 09-6-2 11:12 發表

Rachel, 我前日去左元朗呀, 終於又食左嘉麗園四寶河, 好味道!!! 我重買左好多娃娃裝tim, 好靚又平, 媽咪重引誘我0係大橋對面個商場買左d 口水肩同紗巾tim
...

你入咗嚟呀?^^ 我琴晚都同老公去食咗四寶河呀~哈哈哈~~你d止嘔藥食哂未呀? 見你食得咁開心真係好啦~

我都好少過大橋街市個邊架..個d口水肩同紗巾令唔令架?
等我都去睇下先~

阿b既表舅父(得個age 3) 會送哂d野俾阿b..我都唔使買大件野啦...都係買d 底衫仔同口水肩俾bb就ok lu~~

表舅父d野好令架....又新...諗起都開心呀~

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

牛年勳章

係啦, 不過記得講你有咗BB喎...
原帖由 TOBYYAN 於 09-6-2 12:01 發表

咁應該事但搵一個醫生睇都得啦, 係咪呀 ??

大宅

我都多咗小小毛毛~~不過無去到胸度
有朋友話如果毛毛係一條線直落多數生仔~~

原帖由 yan00 於 09-6-2 11:34 發表
我依家14週....13週係私家照仲未睇到性別...想問你地大約13週個時知道bb性別未呢

另外依家個肚好多毛毛又長....係心口開始一直線生到落肚臍下...你地有無係心口都長毛呀....唔知生完會唔會甩呢 ...

大宅

原帖由 Rachel208 於 09-6-2 12:00 發表

你入咗嚟呀?^^ 我琴晚都同老公去食咗四寶河呀~哈哈哈~~你d止嘔藥食哂未呀? 見你食得咁開心真係好啦~

我都好少過大橋街市個邊架..個d口水肩同紗巾令唔令架?
等我都去睇下先~

阿b既表舅父(得個age 3) 會送哂d野俾 ...

我都重食緊止嘔藥呀, 不過就由一日3 次減少到1-2次, 不過尋日食三餐都嘔左兩餐, 唉.............

我0個日都係第一次上去0個個商場咋, 媽咪帶我去架, 一上扶手電梯0個間賣d bb野都幾靚, 本來冇0念住買, 係媽咪0係側邊係咁引誘我買, 我見都幾平, 所以咪買左d紗巾同口水肩

大宅

好媽媽勳章

原帖由 WongPigPig 於 09-6-2 09:59 發表
你有冇食薯條呀? 因為薯類都係容易產生胃氣架 .. 所以我都唔敢食太多 ..

我成日嘔, 中醫都話我腸胃弱, 唔好食薯仔、芋頭、豆腐, 會頂胃, 加重胃的負擔. 但西醫就話, 如果冇乜嘔時, 要多d吸收豆漿、豆腐、鮮奶, 話對bb好喎.

大宅

好媽媽勳章

原帖由 Piggyhui 於 09-6-2 12:11 發表

我媽咪話, 如果陀仔時會鍾意食甜嘢, 陀女就鍾意食酸嘢喎. 你哋呢?

大宅

原帖由 Wong_C_Lai 於 09-6-2 12:14 發表

我媽咪話, 如果陀仔時會鍾意食甜嘢, 陀女就鍾意食酸嘢喎. 你哋呢?

haha.......我兩樣都鍾意wor, 唔通醫生真係咁準
---龍鳳b........

大宅

原帖由 Piggyhui 於 09-6-2 12:11 發表

我生左好多毛毛0係個肚度, 好肉酸, 心口都有少少, 我都問老公我似唔似猩猩........佢反應係陰陰嘴笑冇否認呀!!!

首頁
34567...18

尾頁

跳至