懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原帖由 kuongcoco 於 09-6-1 20:01 發表

我會順產

我都係, 因為第一胎都係順產。
Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life. - Confucius

男爵府

原帖由 monmuifamily 於 09-6-1 21:22 發表

我都係係法國生呀....不過我個個好似貴咗少少咁..順產就2尾到3尾....開刀就3尾到4尾...

你地呢???

點解個range咁大既?醫院個part應該係fix架喎, 當然如果到時有特別問題會另計, 其實係唔係唔同room既分別?

我有個price list:
1人 - 32,800-
2人 - 23,800-
3人 - 17,800-
6人 - 15,800-

以上順產收費, 如果開刀+2,000至4,000左右, 另外再+你自己既醫生費用。
Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life. - Confucius

男爵府

原帖由 babeBBDoll 於 09-6-1 23:20 發表
阿 Sa & .. KAKA
你o地預產期幾時呀

我11月7日響法國生呀, 你有無book結構呀? 我今個月27日去。

男爵府

原帖由 mvbb2009 於 09-6-2 12:23 發表

我第一胎因bb size 太大, 最後醫生叫我開刀生, 尼胎醫生一早就問我係唔係開刀, 我話諗諗先, 所以都未決定順產定開刀, 好煩, 又想試吓順產的滋味但又驚生唔出到最後又係要開刀 ...

唔好特登試啦, 又多"達""la", 同埋順產一定痛過開刀。除非你諗住生好多個 (好似子琪咁), 我上一胎用無痛妢娩, 今次想省d錢唔做 (要加$5,000架), 不過我響呢度
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=2324720&extra=page%3D2
睇完後覺得好驚呀...(雖然唔係第一胎但係都覺得好恐怖....) 我都無試過大痛, 唔知會唔會好似o個個媽咪咁講會痛到跳樓....

男爵府

原帖由 Rachel208 於 09-6-2 16:04 發表

.....睇完d媽咪講..我真係怕我頂唔順呀~

咁順產既媽咪們會唔會做無痛妢娩呀?

男爵府

原帖由 小金旦 於 09-6-2 17:39 發表
我唔會做喇, 聽講無痛有risk ga, 加上我上胎都無做, 第二胎應該都頂得順掛........

上一胎我有用架, 我仲記得個麻醉師好似天使下凡入產房打救我o個一刻.. 政府醫院唔洗加錢做, 我做完都無後遺症, 麻醉藥過後就已經同平時一樣。

第二胎唔做我驚會頂唔順呀.......mouth:

男爵府

原帖由 Rachel208 於 09-6-2 17:43 發表

但有得打個支針都好痛下架wor...唉....好煩惱呀...係唔係都要痛既~~>.

支針唔痛架, 因為陣痛已經另你覺得吉一針係無感覺...

不過一定唔可以郁, 要好似蝦米咁曲起。

男爵府

原帖由 小金旦 於 09-6-2 17:48 發表
我上次夜晚10點幾開始痛, 第二朝10點幾生,
由夜晚10點幾到零晨兩點幾就好似平時m痛咁,
之後先開始越黎越劇痛, 痛到6點幾落產房,
打左一支止痛針好似好左少少, 期間不停聞笑氣,
跟住9點左右入產房開始痾, 痾左都成 ...

不過我都同意用左無力生...其實係無左o個種迫你生阿b既痛, 所以我bb最後係吸出黎架, 佢又無乜野, 第2日頭上個圈圈就唔見左。

男爵府

原帖由 小金旦 於 09-6-2 18:01 發表
我今次都有d擔心自己唔夠力生, 上次都咁敏水,
今次仲要身體差過上次, 不過係咪第二胎應該易生d呢.....

要睇下你第1胎快唔快, 我個friend話佢有個friend第1胎好快, 幾個鐘就生左... 第2胎超快, 一穿水o個刻已經覺得阿b要跟住d水出黎... call左白車之後落樓等要夾住對腳(驚阿b生出黎)... 之後響20mins既車程中已經響白車上生左...mouth:

不過我第1胎好耐先生得, 第2胎應該唔會咁快。

男爵府

原帖由 BeeBee1129 於 09-6-2 21:30 發表

你講緊果支係無痛分娩針定係其他止痛針呀?

無痛分娩針呀, 我唔覺得痛, 因為陣痛太痛啦。

男爵府

原帖由 celiaho 於 09-6-2 21:52 發表
我上次由開始覺痛到生都係兩個鐘頭多d,我今胎唔知會唔會又照快,因為到時我要由沙田搭車到聯合生,我都好驚會好趕

嘩, 你都好快喎, 咁真係要小心d呀, 我個friend自己就8月生, 佢上一胎都好快, 幾個鐘就生左, 所以佢都好驚會好似佢個friend咁。等我到時update下你睇下我個friend第2個係唔係都超快出世啦!!

男爵府

原帖由 lai_tat 於 09-6-3 10:22 發表
早晨...

我想問吓如果我想join無痛分娩, 係要幾時同醫生講架???

如果政府醫院, 要穿左水or開左幾度(唔記得係幾多...不過1度都未開就唔會幫你做架啦...)就可以同姑娘講想做無痛。如果係半夜就無得做架。

私家我諗同接生醫生講定就ok。

男爵府

原帖由 lai_tat 於 09-6-3 10:58 發表
Oh!!! 無人理我嘅?!

剛行開左啫

男爵府

各位準媽咪, 不如我地搬返去0911媽咪會o個邊傾呀, 之前我係0602架, 響o個邊可以一直傾到阿b好大個又可以容易d發問, 好唔好呀?

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=2335842&extra=page%3D1

男爵府

各位準媽咪, 不如我地搬返去0911媽咪會o個邊傾呀, 之前我係0602架, 響o個邊可以一直傾到阿b好大個又可以容易d發問, 好唔好呀?

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=2335842&extra=page%3D1

首頁

尾頁

跳至