0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

個bb 間唔中唔肯俾我掃風, 食完奶幫佢掃就郁黎郁去, 之後就喊, 抱起佢行下等佢靜d就無咩野,但隔一陣好易嘔奶,想問你地有無差唔多情況? 通常係咩問題!!

子爵府

笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 親子王國15週年勳章

spurtsang 發表於 20-8-3 17:24
個bb 間唔中唔肯俾我掃風, 食完奶幫佢掃就郁黎郁去, 之後就喊, 抱起佢行下等佢靜d就無咩野,但隔一陣好易嘔 ...
幾大?

大宅

spurtsang 發表於 20-8-3 17:24
個bb 間唔中唔肯俾我掃風, 食完奶幫佢掃就郁黎郁去, 之後就喊, 抱起佢行下等佢靜d就無咩野,但隔一陣好易嘔 ...
我bb好細就唔俾坐喺度掃,要邊行邊掃就得,照睇你話抱起佢行下就無野,咁你試下邊行邊掃啦。因為通常飲完奶怕嘔奶都係要打直抱起最少15到30分鐘先可以放低。我個b依家5個半月,未嘔過1次奶。

複式洋房

回覆 NemoDory 的帖子

仲有7日就兩個月

複式洋房

回覆 candydoll 的帖子

即係打直埋身抱?都試過都係喊 😓

子爵府

spurtsang 發表於 20-8-5 00:27

仲有7日就兩個月
阿女早產好輕好軟
我用護士教既第二種方法
掃掃下會推直佢個背
等佢坐直少少
咁會快 D 打嗝吐風

https://www.fhs.gov.hk/tc_chi/mulit_med/000005.html

複式洋房

我都係咁,但係佢好似都成日喊唔俾掃

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 Poo得好勳章 BB防敏心得分享勳章 美好大世界2017勳章 趣教勳章 最關心BB問題熱投勳章 親子王國15週年勳章

睇個B性格,我生3個,阿大同阿三都任我掃,但阿二好早未滿月就已經要大人打直抱嚟掃風,仲要大人企起身,坐低都喊

子爵府

spurtsang 發表於 20-8-7 16:17

我都係咁,但係佢好似都成日喊唔俾掃
阿女出世後要瞓氧氣箱
我會去育嬰房睇佢
見過護士同姨姨點掃風
一定唔係斯文同慢慢掃
太斯文係掃唔到呀

別墅

親親小孩子 發表於 20-8-7 16:45
睇個B性格,我生3個,阿大同阿三都任我掃,但阿二好早未滿月就已經要大人打直抱嚟掃風,仲要大人企起身,坐 ...

我個囝同你一樣,撐到直晒同狂喊,要抱上膊頭掃先得,同埋中途拎支奶出黎掃,又係喊到拆天

大宅

回覆 spurtsang 的帖子

我嗰個都係咁,習慣曬。我會俾佢坐喺兩個大脾中間,一隻手托前面虎口位,另一隻手扶後頸位置,然後微微將佢向前傾,佢會傲起個頭仔,我會等佢傲完或者再將佢推前傾少少掃!我仔仔46日大!

首頁

尾頁

跳至