懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我地入黎再傾過~

之前既post:

Part 1
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1505051

Part 2
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1657272

Part 3
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1710441

Part 4
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=2018241
Part 5
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=2192787&extra=page%3D2&page=1

大宅

thxxxx.. 住家女人..
17 Mar - 1st Baby Boy

男爵府

hee hee.....
拿拿聲開左~
如果0903唔知會唔會石沉大海~
個個都陸續開新post~

別墅

Thx ar~Ka yan~~~希望無叫錯啦^^

大宅

Thx...住家女人

男爵府

原帖由 CHARLIEMA 於 09-6-1 19:55 發表
Thx ar~Ka yan~~~希望無叫錯啦^^

傻啦~點會叫錯!!
周街既人都叫ka yan~
我自己都識幾個!!

大宅

origins,

我之前見有媽媽提, 帶手套有礙BB手仔發展..

若你成日同意BB著襪仔, 又驚唔驚呢..

我諗住下次見E生時問下點解會手仔腳仔凍

大宅

CHARLIEMA,

我個工人bb到兩個月已幫佢返轉身.. 果時我覺得bb還細, 叫佢唔好.. 但這幾天, 我地又幫bb返轉身.. 我覺得佢個表情好得意.. 唔係笑唔係驚.. 我都唔識形容...

昨天直抱佢時, 條頸仔都硬起在一陣...

至於講野, 真係講多在.. 同麻我放工返到屋企, 未行麻床邊時, 見佢自己一個人玩.. 咁我然後行麻去同佢講, 媽媽放工返黎啦.. 佢會ke一聲大笑起來, 真係睇到開心哂...

你BB戒在夜奶好耐麼.. 你又點戒架.. 教下我..

大宅

報到先,唔該晒住家女人!

別墅

原帖由 mamadi 於 2009-6-1 21:36 發表
CHARLIEMA,

我個工人bb到兩個月已幫佢返轉身.. 果時我覺得bb還細, 叫佢唔好.. 但這幾天, 我地又幫bb返轉身.. 我覺得佢個表情好得意.. 唔係笑唔係驚.. 我都唔識形容...

昨天直抱佢時, 條頸仔都硬起在一陣...

至於 ...

呵呵,BB真係越大越得意^^
都介左個幾禮拜啦,其實都無專登介GA, 係距夜晚食得越來越少我先知其實距5需要飲奶既, 夜晚飲5夠2安又訓返,我索性5比距飲, 抱一陣距會訓返就5理距,之後距慣左5飲就OK GA啦.如果真係喊到要飲就比D水距, 距飲飲下就5飲GA, 因為水無味.......慢慢來啦,好快就有覺好訓GA啦^^

別墅

原帖由 住家女人 於 2009-6-1 20:24 發表

傻啦~點會叫錯!!
周街既人都叫ka yan~
我自己都識幾個!!

哈哈,甘岩既,我都識好多個....^^包括你~~HOHOHO

別墅

阿B兩個半月,轉H牌M碼尿片,會5會好誇張??我發覺阿B用S碼好細阿,搞到好多"痕"

複式洋房

原帖由 CHARLIEMA 於 09-6-1 23:04 發表
阿B兩個半月,轉H牌M碼尿片,會5會好誇張??我發覺阿B用S碼好細阿,搞到好多"痕"

我覺得h牌既尿片個size比p牌細,所以用m碼都唔會好誇張既,只要你bb舒服就得啦!

複式洋房

原帖由 mamadi 於 09-6-1 21:25 發表
origins,

我之前見有媽媽提, 帶手套有礙BB手仔發展..

若你成日同意BB著襪仔, 又驚唔驚呢..

我諗住下次見E生時問下點解會手仔腳仔凍

我聽d姑娘講bb仔唔同大人,佢地會用手同腳去散熱,只要摸下佢條頸係暖定凍就知佢會唔會凍親。

大宅

住家女人, 做到野喎, 有效率!!

大宅

呢幾日亞b已經唔再滿足於瞓響度同埋ee呀呀, 佢成日想起身, 扶住佢坐響度就最開心, 又嘗試捉住我手借力起身, 而講野方面...佢實在太多口la, 以前係"ee呀呀"而家係會 呀......., 呀...古, ha......拉長左聲同埋多左聲調好搞笑

大宅

哎吔, 唔怪得佢D手仔同腳仔成日好多汗咁啦.. 唔該哂..

原帖由 skittle 於 09-6-1 23:18 發表

我聽d姑娘講bb仔唔同大人,佢地會用手同腳去散熱,只要摸下佢條頸係暖定凍就知佢會唔會凍親。

大宅

wingl410,

我見你BB幅相係坐係個蕉形枕.. 請問好用嗎...

因為BB家陣真係鍾意四圍望, 我都諗緊好唔好買個比佢自己坐係到望下野.. 咁唔駛成日要抱住佢

原帖由 wingl410 於 09-6-1 23:42 發表
呢幾日亞b已經唔再滿足於瞓響度同埋ee呀呀, 佢成日想起身, 扶住佢坐響度就最開心, 又嘗試捉住我手借力起身, 而講野方面...佢實在太多口la, 以前係"ee呀呀"而家係會 呀......., 呀...古, ha......拉長左聲同埋多左聲 ...

大宅

我已用在兩包H牌M碼.. 昨天起改用P牌M碼..

原帖由 CHARLIEMA 於 09-6-1 23:04 發表

大宅

原帖由 mamadi 於 09-6-1 23:56 發表
wingl410,

我見你BB幅相係坐係個蕉形枕.. 請問好用嗎...

因為BB家陣真係鍾意四圍望, 我都諗緊好唔好買個比佢自己坐係到望下野.. 咁唔駛成日要抱住佢

...

我果個係minimoto餵奶枕黎ga, 我覺得好好用, 墊住餵奶隻手無咁累無咁辛苦, 而家又可以墊住亞b背部, 等佢坐響我大脾面對面傾計, 雖然要$24x/$26x(唔記得實價)但都買得過.
我個fd早前一田減價買左隻, 減到$199咋~~

首頁

尾頁

跳至