影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 畀面勳章 親子王國15週年勳章

stella816 發表於 20-9-25 00:28
太好喇,好想睇醫生爸爸同頌華會唔會變一對
呢套實在太多感動位,喊死我
等我又睇吓佢哋D花 ...

曹政爽好好戲,佢係主動降低片酬拍呢套
你睇下佢個仔面試同小訪問,好可愛
佢話拍時一直唔知角色係鍾意頌和

男爵府

本來唔鍾意李準基
但依套令我覺得佢內心戲同眼神 好好演技

水晶宮

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 畀面勳章 親子王國15週年勳章

stella816 發表於 20-9-24 22:12
我都覺得無爛尾,只係結局唔完美啫,一般觀眾好難用另一角度感受編劇想帶出嘅特別意思,唔係人人都咁高智 ...

有人話,在最險惡的環境,也能開出最美麗的花,因為人本性是善…惡之花
唔知又係咪編劇本意

珍珠宮

畀面勳章 親子王國15週年勳章

kcm 發表於 20-9-25 08:53
有人話,在最險惡的環境,也能開出最美麗的花,因為人本性是善…惡之花
唔知又係咪編劇本意
...

啲人好厲害好似編劇心裏面條蟲咁,諗乜都知

水晶宮

stella816 發表於 20-9-25 08:57
啲人好厲害好似編劇心裏面條蟲咁,諗乜都知

大家都可以做編劇

琥珀宮

stella816 發表於 20-9-24 23:49
其實呢啲回應係咪就係編劇最終想要嘅野呢?唔同人睇完有唔同諗法,除非佢真係出嚟解釋返個原意,如果唔係 ...

你咁似我囡嘅

佢又係話DSE範文的標準答案,寫答案果個人又點知當時作者的真正想法?可惜範文作者已經去曬投胎,惡之花作者仲可以當面對質

琥珀宮

stella816 發表於 20-9-25 00:28
太好喇,好想睇醫生爸爸同頌華會唔會變一對
呢套實在太多感動位,喊死我
等我又睇吓佢哋D花 ...

呢套劇真係好有驚喜

劇中的主角配角都做得好好,原本覺得秋天啲頭髮亂糟糟又騰雞咁,睇睇下都幾中意佢

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

del

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

amychoi 發表於 20-9-24 21:46
李準基《惡之花》結局圓滿中帶點遺憾,16集李準基挨了一顆子彈後,竟然失憶了!《惡之花》李準基&文彩元 ...

我覺結局好好,唔係一般普通完滿既結局。初初賢收係白熙成,怕志元識破,係迎合志元做一個佢想做既人。

失憶後做回自己,但仲有愛同感情,一家人慢慢找回過去同繼續去愛大家。

水晶宮

親子王國15週年勳章

kit2004 發表於 20-10-8 17:37
我覺結局好好,唔係一般普通完滿既結局。初初賢收係白熙成,怕志元識破,係迎合志元做一個佢想做既人。

...

始終之前集集都好緊張, 所以相比下平淡左, 但套劇係好睇的。
[

水晶宮

amychoi 發表於 20-10-8 17:43
始終之前集集都好緊張, 所以相比下平淡左, 但套劇係好睇的。

第一次睇李準基,估唔到又幾好戲。

個殺人共犯都幾靚仔,個眼神都幾變態! 仲記得佢入地牢好enjoy係咁索d 血腥味

水晶宮

親子王國15週年勳章

kit2004 發表於 20-10-8 17:47
第一次睇李準基,估唔到又幾好戲。

個殺人共犯都幾靚仔,個眼神都幾變態! 仲記得佢入地牢好enjo ...

如果妳接受左古裝的話, 可睇李準基的步步驚心: 麗, 我覺得他古裝更好。
[

水晶宮

amychoi 發表於 20-10-8 17:50
如果妳接受左古裝的話, 可睇李準基的步步驚心: 麗, 我覺得他古裝更好。
...

同唔同大陸果套步步?

水晶宮

親子王國15週年勳章

kit2004 發表於 20-10-8 17:52
同唔同大陸果套步步?

Sorry! 我無睇過大陸果部, 但聽其他jm講各有各好的。

再比多部妳選擇, 夜行書生都好睇的。
[

水晶宮

amychoi 發表於 20-10-8 17:54
Sorry! 我無睇過大陸果部, 但聽其他jm講各有各好的。

再比多部妳選擇, 夜行書生都好睇的。

謝謝介紹,有時間會開黎睇

珍珠宮

amychoi 發表於 20-10-8 17:50
...

嘩!四爺
地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

首頁

尾頁

跳至