網購天地

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

我4號中午俾錢買件$250左右既貨, 又話閃電發貨, 4號假發貨5號下午追一追先話幫我追貨倉

正常兩日到既貨, 隔日到咗隔離村一直唔郁, 心知不妙已經當日即叫店家幫手查吓, 一直話會跟進會處理, 我自己搵物流人工客服又係話有消息會通知

其他貨都到晒俾佢拖耐晒, 隔日搵兩邊客服去攪都係不停拖

俾咗三四日好有耐心咁等待, 最後頂唔順同店家講, 唔要貨啦請退回啦, 都係拖。。。。。叫佢去截佢又話自己會處理,點處理又唔答, 去到9號佢自己話會當日退款俾我, 我知淘寶會自動退款, 我怕未到期貨突然俾集運簽收咗又要花錢寄香港(集運話一日太多貨, 做唔到拒簽)

未完

水晶宮

回覆樓主:

但係昨日, 即件貨係隔離村呆咗5日之後, 突然見到佢轉返去集運條村, 我見到就即時通知店家, 諗住好心通知佢件貨郁得番
佢就話自己會處理。。。。
我話你既處理好似係無處理過任何野, 話9號主動退款都無做到, 之後隔咗 4-5個鐘我收到退款。。。

我以為佢同快遞傾好退件了

點知可怕既事發生了, 我剛無聊查吓份件, 發覺已經是派件中了

我立即懶好心又通知店家, 請佢自己打俾快遞員去載, 點知俾佢鬧番轉頭話我煩, 話款都退咗仲煩咩。。。。。

我話我好心怕你蝕, 地址拒收唔到, 以後有咩事唔好搵我, 大家互拉黑啦。。。

好煩呀

水晶宮

回覆樓主:

我自己再問物流客服, 竟然話無收到賣家要求退件截件!

點會有對自己件貨咁唔重視既店家。。。

我唔理佢, 退咗錢就算, 係怕集運收咗後, 要我俾存倉費用。。。。掉又唔係, 又怕店家攪集運 (店係廣西, 集運係東莞)

如果係大家, 而家會點做?

首頁

尾頁

跳至