自由講場

跳至

首頁
12345...12

尾頁

琥珀宮

701003 發表於 20-8-13 17:22
好開心,幫朋友個女一年前作準備,jupas最終派A1 16分入到城大creative media
...

會唔會係Asso Degree?

公爵府

Mrs.Kangaroo 發表於 20-8-13 20:15
佢話中文得2,自資都讀唔到

city u scope好似吾睇中文科

珍珠宮

借位問下,想問個分數係點計㗎?
我知中、英、數、通一定計啦,咁如果選修兩科,係計兩科定係計一科?
如果選修三科係咪計晒三科?
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

水晶宮

Mrs.Kangaroo 發表於 20-8-13 20:16
明白。谢谢你。

我無記錯好似可以讀副學士

子爵府

kikiboy 發表於 20-8-13 20:36
我知中、英、數、通一定計啦,咁如果選修兩科,係計兩科定係計一科?
如果 ...
Best 5就計多科,best 6計多兩科,depends on邊間u咩科。唔會計晒3科選修

wcpcelia    發表於 20-8-14 10:17

水晶宮

kikiboy 發表於 20-8-13 20:36
如果 ...

多數計best 5,有個別4+2。3x原則上無特別優勢,但如果3x特別高分,主科又有3322,咁就高分啦。

公爵府

1314625 發表於 20-8-13 20:42
我無記錯好似可以讀副學士

副学士不会考慮了,谢谢。
Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

公爵府

lilysun123 發表於 20-8-13 20:19

系咪diploma ?
Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Mrs.Kangaroo 發表於 20-8-13 20:45
系咪diploma ?

https://www.scope.edu/Home/Programmes/BachelorsDegree3-Year.aspx
呢個

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Mrs.Kangaroo 發表於 20-8-13 20:03
17分,中文2, 糸咪no chance ?

中文2有點難攪
香港學制嘅大學中文都要3
唔少人有廿幾分都係因衰中文被迫讀HD Asso。不過呢d讀到書嘅就會成為學霸,讀完2年往往有唔錯嘅degree offer可駁返degree year 3

公爵府

lilysun123 發表於 20-8-13 20:19

degree但好似吾平,因為係外國課程。
我之前好驚阿女中文2,所以有睇過。

公爵府

Charlotte_mom 發表於 20-8-13 20:48
中文2有點難攪
香港學制嘅大學中文都要3
唔少人有廿幾分都係因衰中文被迫讀HD Asso。不過呢d讀到書嘅就會 ...

得17分,学乜鬼霸丫

公爵府

lilysun123 發表於 20-8-13 20:49
degree但好似吾平,因為係外國課程。
我之前好驚阿女中文2,所以有睇過。

要成三十万

公爵府

Charlotte_mom 發表於 20-8-13 20:46
https://www.scope.edu/Home/Programmes/BachelorsDegree3-Year.aspx
呢個

請問有冇d在港修讀澳洲課程架?

公爵府

Mrs.Kangaroo 發表於 20-8-13 21:02
要成三十万

咁貴的

王國長老

Mrs.Kangaroo 發表於 20-8-13 21:02
要成三十万

24萬,我果時本野仲喺度
入讀有獎學金好易拎(無記錯16分就有)

王國長老

Mrs.Kangaroo 發表於 20-8-13 21:05
請問有冇d在港修讀澳洲課程架?

之前bookmark左一d,唔知門檻高唔高 (澳洲印象中見過有讀設計,等我再搵搵)

https://hkuspace.hku.hk/londonu

水晶宮

畀面勳章

SandyKL 發表於 20-8-13 20:18
會唔會係Asso Degree?

係正式degree

珍珠宮

1314625 發表於 20-8-13 20:44

多數計best 5,有個別4+2。3x原則上無特別優勢,但如果3x特 ...

明白。咁唔講各大院校收生要求先,例如就咁話DSE考到25分,咁呢個25分係計幾科呢?
我知1=1分,2=2分...... 5**=7分
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

水晶宮

畀面勳章

donald63 發表於 20-8-13 19:37
回覆 701003 的帖子

16分都入到

個人作品集都一年前開始準備,再加interview表現好,就算只有13分都入到 唔係以D S E成績作準,睇重個人能力

首頁
12345...12

尾頁

跳至