自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

[p=37, null, left]近年較少拍劇的陳敏之,原先有份演出新劇《飛虎之壯志英雄》,上月她亦有份出席開鏡儀式。但及後有內地網民及藍絲瘋傳陳敏之是黃色藝人,指她曾表態心痛手足,結果未開工便被out走,由陳煒臨急頂上。

[p=37, null, left]邵氏跟內地優酷視頻合作開拍的警匪片《飛虎》系列長拍長有,第3輯《飛虎之壯志英雄》上月初已進行開鏡及拍攝,演員除了前兩集的主角苗僑偉、黃宗澤及吳卓羲外,今集還加入如郭晉安、蕭正楠、姚子羚、蔡思貝及陳敏之等。不過近日有傳因陳敏之一個IG限時動態,觸怒一眾大陸玻璃心網民及藍絲,在微博及討論區上向她開火,結果她未開工已被out,劇組急召陳煒頂上。

[p=37, null, left]《飛虎3》上月6日進行開鏡儀式,一眾演員包括陳敏之皆有出席,她還跟劇中「老公」張兆輝拍宣傳片及受訪為新劇造勢。但到上月10日在微博及香港討論區,不約而同有大陸網民及藍絲開post貼出陳敏之IG限時動態的一張卡通圖畫,圖中是耶穌擁抱住一名少女,另有一名少年亦上前捉着耶穌的手,而少年及少女皆穿黑衣及有黃色頭盔,一看便知是「手足」,圖中寫着:「孩子,累了嗎?到我跟前來吧!」大陸網民及藍絲皆指摘陳敏之貼出此圖是心痛一眾年輕手足,因而被認定是「黃絲藝人」,結果惹來狙擊。有微博網民tag了陳敏之要求解釋,又留言:「Ig又曝光了?道歉?Ig是經理人團隊經營?P圖?滑手?貴人事忙,本人不才,想不到了……」更有網民稱被陳敏之刪除詢問留言及列入黑名單,指她必是「心虛」,而藍絲網民則斥她:「陳敏之竟然撐黑暴。」但也有人指她是勸手足重投正途等。

[p=37, null, left]陳敏之此post在微博及討論區瘋傳後,上月底《飛虎3》忽然低調換走她,角色臨時急召陳煒頂上,由於陳敏之仍未開工,因此台前幕後未有很多人發現易角,直至日前陳煒正式開工,不少人才知陳敏之被飛走,有街坊在周四(13日)目睹陳煒跟張兆輝及馬德鐘等人在上環普慶坊一間咖啡店開工。陳敏之被易角,有人即估計因《飛虎3》是邵氏跟優酷合作,若果照用陳敏之演出,屆時萬一被網民狙擊,隨時因她一人累整齣劇被封殺,正如當日李佳芯因被大陸封殺而令她主演的《殺手》播出日期一拖再拖,險些變成倉底貨,因此劇組為安全計惟有臨時換人。對於易角一事,《蘋果》曾向陳敏之查詢,但截稿前未有回覆。

上月《飛虎3》舉行開鏡儀式時,陳敏之亦有出席。

陳敏之當時還跟劇中「老公」張兆輝拍宣傳片。(網上截圖)

馮盈盈亦被內地網民狙擊,令她在新劇大陸版海報中,由女主角慘變路人甲。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

自己攞嚟唔抵可憐
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

自己攞嚟唔抵可憐
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

mickeyeva 發表於 20-8-16 00:26
近年較少拍劇的陳敏之,原先有份演出新劇《飛虎之壯志英雄》,上月她亦有份出席開鏡儀式。但 ...

就算唔理佢顏色, 陳煒一定好睇過陳敏之啦!

逸逸不敗    發表於 20-8-16 23:21
pistachio    發表於 20-8-16 15:17
wcpcelia    發表於 20-8-16 13:36
maria2014    發表於 20-8-16 10:53
pwsmay    發表於 20-8-16 10:21
amalee    發表於 20-8-16 10:13
amalee    發表於 20-8-16 10:13
mishabella    發表於 20-8-16 02:51

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

煒哥啲戲好好多

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

唔關顏色事佢做戲我都唔想睇

伯爵府

2024年龍年勳章

Happybabyhbb 發表於 20-8-16 00:39

同意呀!陳煒不論樣貌同做戲都好好多!

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

佢係YC

公爵府

2024勳章

近年較少拍劇的陳敏之,原先有份演出新劇《飛虎之壯志英雄》,上月她亦有份出席開鏡儀式。但 ...

抵死啦, 自己攞嚟

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

其實佢d戲 換煒哥好好多

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

返去湊仔啦!
唱歌,做戲,主持全部唔掂!人又無禮貌。

珍珠宮

其實咁多聲氣做乜吖

男爵府

Mee to 佢做D戲我都吾睇,她拍了咁多年,表情一樣,但她又吾少劇有佢份

男爵府

同意大家所講,換咗煒哥好睇好多

大宅

除咗講恭喜之外都唔知講咩!

伯爵府

畀面勳章

抵死

男爵府

回覆樓主:

真係估唔到連佢都係

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

太好了,一向麻麻哋佢

珍珠宮

回覆樓主:

不說政治,佢做戲好假,唔够自然。

我家人都講亞視過檔的幾個演員仲好過無線的。

水晶宮

Happybabyhbb 發表於 20-8-16 00:39

完全同意

首頁
12345...8

尾頁

跳至