論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

真心累。。。。以家d姐姐總甘多要求,好難揾(emoji)

水晶宮

基本上穩到都叫價高,
穩相熟的AGENT, 幫你穩D 唔叫價既本地或斷約工人,

人人都話斷約工人唔好,
我唔係咁諗,.有時係因為 BOSS 太刻薄, 搞到斷約.
睇你好唔好彩.

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

相對斷約要求冇咁高容易揾d

男爵府

李露眉 發表於 20-8-21 10:14
基本上穩到都叫價高,

見到agent 幫姐姐叫高D價

複式洋房

基本上穩到都叫價高,

你岩,我前幾日有朋友講佢地以家用嘅姐姐都係斷約

複式洋房

nat2009 發表於 20-8-22 14:15
見到agent 幫姐姐叫高D價

個d agent 勁衰。。

男爵府

MommyPanel勳章

我工人姐姐搵藉口唔續約,之前明明傾得好好地話續約架,而家黎反口
Black List below seller:魔怪媽媽
waieva13 ,adj4102, tiffytiffy2002
melody00,BAIDEN,heib0910,miffychsno8(Lai mei la)
hi952,waiyi1011,MC82"9277*334"
(BOC =012 608 1009846 9 chan wai yi)

大宅

happymap2013 發表於 20-8-24 22:37
我工人姐姐搵藉口唔續約,之前明明傾得好好地話續約架,而家黎反口

咩藉口?我家姐姐話要搵份嘆啲唔續!

男爵府

MommyPanel勳章

叻人 發表於 20-8-24 23:38

佢話老公老母唔比佢續約, 我已經話續約加人工都唔肯, 擺明已經簽左新約啦

Black List below seller:魔怪媽媽
waieva13 ,adj4102, tiffytiffy2002
melody00,BAIDEN,heib0910,miffychsno8(Lai mei la)
hi952,waiyi1011,MC82"9277*334"
(BOC =012 608 1009846 9 chan wai yi)

複式洋房

叻人 發表於 20-8-24 23:38

佢大仔之前一直都有講拎左獎學金會出國讀書。無人幫手照顧個細嘅小朋友

男爵府

C01207 發表於 20-8-21 08:19
真心累。。。。以家d姐姐總甘多要求,好難揾(emoji)

我個工人做左6個月就話唔做,不過應該真係返菲,佢叫我買第一日機票俾佢走。我覺得全世界最巴閉就係佢呢班人,疫情個個都想保住份工,想轉工既都唔敢轉住,係佢地先仲夠膽辭職,仲要叫高價。真想知疫情過後佢地會點。

複式洋房

Bubeau 發表於 20-8-28 12:04
我個工人做左6個月就話唔做,不過應該真係返菲,佢叫我買第一日機票俾佢走。我覺得全世界最巴閉就係佢呢班 ...

有d真係覺得自己大哂。。。。最嬲係之後都有人請(emoji)(emoji)(emoji)

大宅

減齡達人勳章

Bubeau 發表於 20-8-28 12:04
我個工人做左6個月就話唔做,不過應該真係返菲,佢叫我買第一日機票俾佢走。我覺得全世界最巴閉就係佢呢班 ...

一日要工人,就算疫情後都係要買工人怕

大宅

happymap2013 發表於 20-8-24 22:37

X 2

男爵府

[quote]happymap2013 發表於 20-8-25 16:28
佢話老公老母唔比佢續約, 我已經話續約加人工都唔肯, 擺明已經簽左新約啦

咁啱嘅,我家工人上月話續約,尋日話唔續,又係話老公老母唔比佢續約!成日PAPA MAMA前,PAPA MAMA後,聽到我煩昌晒!咁大個人一啲主見都無!佢上月話唔續咪好囉,我已經IN咗一個,AGENT話佢人在新加坡,申請來港會易過佢响菲律賓,尋日問返AGENT佢AVAILABLE 無,已經比人請咗啦!

複式洋房

基本上穩到都叫價高,

沒錯,撞手神

大宅

我個工人咪又話要返印尼,我留佢都唔肯,咁我就上網揾工人啦,點G見到我個工人係網上,佢仲成日扮好唔捨得我地咁.

大宅

回覆 pettytsang 的帖子

好多工人都講大話,我上個工人都話返印尼唔做,,但都係搵過份新工,但做左幾日比人抄左.

子爵府

回覆 Bubeau 的帖子

我上一個工人做左4個月添咋, 佢係到講明係working holiday, 實際係來HK玩的, 玩夠就走... 所以佢每星期都去唔同的地方遊歷, 玩夠咪走囉.. 唔係來搵錢的.可憐我地呢D, 真係需要一個做野的工人姐姐, 卻請著呢D公主, 真係得個喊字.

珊瑚宮

你咪好囉
最多來旅遊

有D來醫惡病
僱主仲慘呀
玩具萬歲!

首頁

尾頁

跳至