在職全職

跳至

首頁
12345...11

尾頁

大宅

大牛1-3/9返小一適應班, 4/9開始正式開課, 我現在都好緊張, 你知我嗰囝有感統, 要慢慢才可適應, 希望學校有配合, 5/9學校安排了家長日, 希望c6有假陪我去

原帖由 dickielam 於 09-8-4 10:59 發表
Hi, 大牛d野攪點未呀, 幾時返小一適應班.

洋房

Hi大家好,我都係75年架...join BK一個月啦! 我bb今年2月先出世. 我同 sasa1003 一樣,好羨慕你地d仔女開始大...唔係幼稚園就係小學...真係羨慕死人啦!

大宅

咁大牛間小學就冇小一適應班, 因為適應班通常係8月尾的幾日或者其中一日只係小一班新生返去試下上課, 我仔轉咗嗰間新校就連插班生一齊係29號嗰日上午回校, 小一嗰時就係8月27-29試過.
不過其實有冇都好, d小朋友好快適應架, 唔使担心.

原帖由 creamymami2007 於 09-8-4 15:44 發表
大牛1-3/9返小一適應班, 4/9開始正式開課, 我現在都好緊張, 你知我嗰囝有感統, 要慢慢才可適應, 希望學校有配合, 5/9學校安排了家長日, 希望c6有假陪我去

...

大宅

學校話只係返半日, 希望大牛會好喜歡間學校啦

原帖由 dickielam 於 09-8-5 15:03 發表
咁大牛間小學就冇小一適應班, 因為適應班通常係8月尾的幾日或者其中一日只係小一班新生返去試下上課, 我仔轉咗嗰間新校就連插班生一齊係29號嗰日上午回校, 小一嗰時就係8月27-29試過.
不過其實有冇都好, d小朋友好快 ...

大宅

Hi SallyCheng,

Welcome!!!睇人d囝囡特別快大, 好似我咁嗰細牛囡現在仍未識講嘢, 真係好擔心!!! 你預約打肺炎鏈球菌針未呀!!!我嗰細牛約咗都要排到9月

原帖由 SallyCheng 於 09-8-4 23:35 發表
Hi大家好,我都係75年架...join BK一個月啦! 我bb今年2月先出世. 我同 sasa1003 一樣,好羨慕你地d仔女開始大...唔係幼稚園http://ads.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?zoneid=73&cb=11223379&n=ad6b104e就係小 ...

洋房

原帖由 creamymami2007 於 09-8-5 17:42 發表
Hi SallyCheng,

Welcome!!!睇人d囝囡特別快大, 好似我咁嗰細牛囡現在仍未識講嘢, 真係好擔心!!! 你預約打肺炎鏈球菌針未呀!!!我嗰細牛約咗都要排到9月

...

我嗰女已經打咗2支......coming sat打第三支........我驚bb有事......因為佢剛剛滿月就入咗醫院17日!!!so打咗安心d.

大宅

我嗰大牛都入過醫院, 嗰種心情真係想喊出來

原帖由 SallyCheng 於 09-8-6 01:49 發表

我嗰女已經打咗2支......coming sat打第三支........我驚bb有事......因為佢剛剛滿月就入咗醫院17日!!!so打咗安心d.

複式洋房

hi, 你好,
我都係剛剛發現有呢一個topic, 我bb早你少少, 係0901bb.
睇人地既BB大大個, 我地重有排努力呀.
原帖由 SallyCheng 於 09-8-4 23:35 發表
Hi大家好,我都係75年架...join BK一個月啦! 我bb今年2月先出世. 我同 sasa1003 一樣,好羨慕你地d仔女開始大...唔係幼稚園http://ads.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?zoneid=73&cb=11223379&n=ad6b104e就係小 ...

大宅

大家要加油呀!!!

男爵府

熱血勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

hi 大家好

我係75年mami,我有3個仔,大仔7age,2仔5age,3仔9個月,我一個人凑好辛苦

複式洋房

原帖由 ngachi 於 8/8/2009 14:22 發表
我係75年mami,我有3個仔,大仔7age,2仔5age,3仔9個月,我一個人凑好辛苦

我有兩個都好辛苦(大仔7歲, 細仔4個月), 更何況你!!你隔咁耐先生第三個, 係未想博個女??平時你返咗工邊個幫你湊??

大宅

如果我有$,我都會生3個, 因為專家話會有teamwork精神

大宅

就快要開學, 好緊張

大宅

儍豬, 唔使緊張, 同幼稚園一樣, 只不過功課同溫書壓力就......, 有問題, 可以打比我, ok.

原帖由 creamymami2007 於 09-8-20 18:02 發表
就快要開學, 好緊張

大宅

政府嗰職業治療我可能要停, 因為d期就唔倒, 佢要我大牛請假去, 所以我考慮睇吓有冇其他機構幫倒我

原帖由 dickielam 於 09-8-21 09:57 發表
儍豬, 唔使緊張, 同幼稚園一樣, 只不過功課同溫書壓力就......, 有問題, 可以打比我, ok.

大宅

咁你試下協康會, 不過要付多少費用我就唔清楚了.

原帖由 creamymami2007 於 09-8-21 13:36 發表
政府嗰職業治療我可能要停, 因為d期就唔倒, 佢要我大牛請假去, 所以我考慮睇吓有冇其他機構幫倒我

大宅

協康會都好貴, 所以我都考慮梗其他

大宅

校車ok!!!但都係要行10分鐘, 都好過由西村搭車去東村!!!

大宅

明天開學日, 好緊張, 真係皇帝唔急, 太監急!!!

民房

其他年份得唔得?

首頁
12345...11

尾頁

跳至