嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

黎緊bb1歲會帶佢去 disneyland玩2日, 請問要點解決佢2餐粥仔呢??

複式洋房

我都好想知 黎緊BB生日 , 我都諗住帶佢去迪迪尼.. 但我又唔想帶粥喎... 點算好

大宅

我都諗住嚟緊bb1歲帶佢去迪迪尼玩兩日,我諗帶佢住,d 行程都唔會好緊迫,所以唔會一早出去,我諗住食咗朝早11點餐粥,然後先出發,咁夜晚同第二朝餐粥就改糊仔,一係用奶代替,到咗第二日就返屋企先食夜晚餐粥。如果咁樣,兩日點都會有一餐粥仔落肚,唔知咁得唔得呢?

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 yanhui 於 09-6-3 10:57 發表
我都諗住嚟緊bb1歲帶佢去迪迪尼玩兩日,我諗帶佢住,d 行程都唔會好緊迫,所以唔會一早出去,我諗住食咗朝早11點餐粥,然後先出發,咁夜晚同第二朝餐粥就改糊仔,一係用奶代替,到咗第二日就返屋企先食夜晚餐粥。如果咁樣,兩日點都會 ...

我都打算買糊仔+奶比佢當做粥果餐, 另外再係餐廳叫d飯仔呀, 仲可以比d面包佢食, 唔知咁得唔得~.~

伯爵府

我試過帶BB去上海3,我住的HotelKitchen,食早餐時,帶備1個保鮮盒載白粥,放回雪櫃,我用微波爐reheat D,D糊仔粉,BEANSTALK疏菜粉比BB,又或者比嬰兒菜比佢食,都頂到幾日,佢一返到屋企,食番姐姐煮既南瓜魚粥,便知道屋企的mummum係好好食!

首頁

尾頁

跳至