自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

想問問大家,有冇人知道香港邊度買到震樓神器?

我真係頂我樓上唔住。佢哋(兩公婆,冇小朋友)雖然唔係全日勁噪,跑跑跳跳,拉枱拉椅,但係正正因為佢不定時咁bong,搞到我投訴冇門。

我有試過同管理處講,但係因為佢哋唔係長時間咁樣 bong bong bong,管理員話去過佢哋門口度聽,冇噪音。其實我自己都試過上去佢門口度聽,但係因為佢哋唔係連續性咁不斷嘈,只係可能1分鐘bong 4,5下,係bong到你入心入肺嗰隻,之後停十分八分鐘,又bong幾下,每次bong,我同個女會驚一驚,我真係俾佢bong到人都癲。為咗蓋過d bong bong聲,我只能夠將個電視調到好大聲,但係長期係咁根本上唔係辦法。

管理員試過想去佢屋企㩒門鐘,但係佢哋唔開門,打電話俾屋主,佢哋話自己唔響屋內。 咁嘅情況已經維持左三幾個月,之前因為要返工,放咗工又響出邊食埋飯先返屋企,所以冇問題。但係自從在家工作加上個女響屋企上堂之後,情況就好明顯,所以想睇吓香港邊度買到震樓神器。

謝謝。

侯爵府

睛靈勳章

回覆樓主:

好慘
但小心震樓神器影響你天花甚至樓宇結構

珍珠宮

賣左樓先好買來震。。

伯爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 Wishsss 的帖子

我個天花已經有微裂了,不過我唔肯定係唔係因為樓上成日咁樣 bong bong bong 做成

伯爵府

回覆 TingTing 的帖子

宜家呢個時勢,賣咗樓都買唔番,只怪自己冇本事 😔

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

Wishsss 發表於 20-9-12 15:10
好慘
但小心震樓神器影響你天花甚至樓宇結構

怎可能會影響樓宇結構架 ?
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

侯爵府

睛靈勳章

回覆樓主:

究竟佢地玩咩

水晶宮

2024勳章

先寫封信入佢信箱
無改善再諗其他
震樓神器好似在香港唔合法

侯爵府

睛靈勳章

大力大力 發表於 20-9-12 15:17
怎可能會影響樓宇結構架 ?

之前睇fb有工程師講,
用之前最好問下專業人仕,
香港冇地震,樓宇結構有冇預劇烈震盪, 自己考慮

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

aminafy 發表於 20-9-12 15:04
想問問大家,有冇人知道香港邊度買到震樓神器?

我真係頂我樓上唔住。佢哋(兩公婆,冇小朋友)雖然唔係全 ...

淘寶還有~

電動、手動都有~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

伯爵府

我估佢地做運動,但係冇用瑜伽墊。嗰啲bong bong聲係類此你雙腳跳起用腳踭落地咁樣

伯爵府

回覆 大力大力 的帖子

香港有得賣嗎? 順豐運落嚟可以? 因為我唔識集運。

伯爵府

回覆 czl115 的帖子

好,我試吓寫封信先,謝謝提醒

男爵府

Wishsss 發表於 20-9-12 15:21
之前睇fb有工程師講,
用之前最好問下專業人仕,
香港冇地震,樓宇結構有冇預劇烈震盪, 自己考慮 ...
部份正確。香港樓宇結構的確冇防震,但香港是可能有地震的。(所以你話幾危險。香港一路都冇事,所以話福地。

水晶宮

2024勳章

我個屋苑,如果有呢類投訴,管理處會在電梯口貼張告示,你都可以咁樣建議管理處,有時會有改善的

禁止訪問

伯爵府

aminafy 發表於 20-9-12 15:24

我估佢地做運動,但係冇用瑜伽墊。嗰啲bong bong聲係類此你雙腳跳起用腳踭落地咁樣 ...

早排我樓上都係咁,有兩個小朋友,有次咁啱管理處職員响我屋企,我當初以為佢哋响屋企打波,職員話聽落好似係玩遊戲機嘅動作,就係用腳㬹「作」落地的噪音

伯爵府

回覆 czl115 的帖子

貼左了,不過情況依舊,唉

伯爵府

回覆 pillarfung 的帖子

真係慘,冇佢符

伯爵府

回覆 Rattie 的帖子

係啦係啦,就係類似呢啲聲,bong到入心入肺,我有嘗試過錄音,諗住可以比管理員聽下,但係錄唔到。

首頁
12345...6

尾頁

跳至