影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

長安諾:全56集,更新至12,主演成毅、趙櫻子、韓棟、梁婧嫻。雍臨領主孫女賀蘭茗玉自幼聰穎,少年時與盛州九皇子蕭承煦意外相識,二人情投意合。蕭承煦被誤傳戰死,茗玉为救承煦胞弟蕭承軒,被逼嫁與承煦三哥盛州王蕭承睿蕭萧承煦屢立戰功助蕭承睿稱帝,却因功高蓋主遭其猜忌,加之得知當年母妃身死、父王傳位,承煦决意篡權復仇。惜蕭承睿舊病復發薨逝,下紹令茗玉之子蕭啟元繼位,以牽制承煦。承煦被逼扶持蕭啟元,却仍一心求娶賀蘭茗玉。

啟元漸長,不滿受制,更在旁人挑撥下得知母與蕭承煦當年有私情,賀蘭茗玉以大晟上下安定為重,竭力在啟元和蕭承煦之間平衡。承煦最終戰死,而啟元也隨寵妃董若萱病逝而去。茗玉為了大晟,再一次陪伴在登基的小皇帝身邊。

花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

rose-mag 發表於 20-9-15 08:23
長安諾:全56集,更新至12,主演成毅、趙櫻子、韓棟、梁婧嫻。雍臨領主孫女賀蘭茗玉自幼聰穎,少年時與盛州 ...

話時話呢套戲D男角最後死晒喎!搞到我冇咩動力追!

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

rose-mag 發表於 20-9-15 08:07
其實我覺得係個造型同化粧唔得,肖燕本身八字眉,個化粧冇就到,仲要順住化,八得更緊要,佢其他劇個樣冇 ...

原來呢個女主咁多戲,但係我一套都未睇過,揀唔中!

公爵府

樓主,今個星期幾套甜寵劇上線
心動的瞬間,初戀了那麼多年
我喜歡你,偷心畫師
好鬼忙!又可能一次過追

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

tpyjasmine 發表於 20-9-15 09:19
樓主,今個星期幾套甜寵劇上線
心動的瞬間,初戀了那麼多年
我喜歡你,偷心畫師

我要搵下圖同link至慢慢貼上嚟,而家zoom meeting緊。

珍珠宮

rose-mag 發表於 20-9-15 07:37
佢套穿越火線好好睇,但俾人話樣衰,甚至有人話因為樣太差而棄劇,佢都好冤枉,有靚樣果D話佢冇演技,有演 ...

我有睇哂,係因為吳磊先開始睇,劇情都幾吸引,確實係難得一見鹿晗有演技嘅作品。

王國長老

JoanC 發表於 20-9-15 10:02
我有睇哂,係因為吳磊先開始睇,劇情都幾吸引,確實係難得一見鹿晗有演技嘅作品。
...

咁你睇睇在劫難逃,佢演奸,如果鍾意睇推理懸疑的話,在劫好睇架。

公爵府

rose-mag 發表於 20-9-15 09:45
我要搵下圖同link至慢慢貼上嚟,而家zoom meeting緊。

好呀,不過真係睇唔切
少女大人,我都未睇完,張淩赫
佢新劇咁快又上
仲有肉思妹
我諗這兩套會先睇

王國長老

tpyjasmine 發表於 20-9-15 10:11
好呀,不過真係睇唔切
少女大人,我都未睇完,張淩赫
佢新劇咁快又上

仲有9月17日最美逆行者,9月28日在一起,呢兩套抗疫主題劇必睇。明月曾照江東寒據聞都會9月上。

公爵府

rose-mag 發表於 20-9-15 10:19
仲有9月17日最美逆行者,9月24日在一起,呢兩套抗疫主題劇必睇。明月曾照江東寒據聞都會9月上。
...

唉,近年陸劇都好多不同題材劇
所以這大半年我都冇劇荒過

王國長老

tpyjasmine 發表於 20-9-14 18:40
唉,近年陸劇都好多不同題材劇
所以這大半年我都冇劇荒過

但一窩蜂女性群像劇不停一套接一套,好悶囉,三十而已、二十不惑、他可能沒有那麼愛你、親愛的自己,之前又係一套接一套女扮男裝~

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

rose-mag 發表於 20-9-15 05:24
旗袍美探:全34集,民國偵探類,主演馬伊莉、高偉光,放洋回國千金小姐運用推理頭腦幫助中央巡部房探長屢破 ...

呢套有帝君好吸引。

王國長老

三嫁惹君心:全35集,更新至12集,主演刑昭林、肖燕。吳奇隆特別客串師父師伯音一角。
改編自同名小說,龍躍(邢昭林 飾)和居沐兒(肖燕 飾)為了替師伯音(吳奇隆 特別主演)洗清冤屈,一起尋找案件真相,在這過程中漸漸相愛的故事。昔日琴魔師伯音的回京路受到了重重阻礙,無端被捲入的史家滅門案讓他身首異處。為了替師傅洗清冤屈,居沐兒和龍躍聯手調查真相,卻在一件件不斷發生的血案中越陷越深。

公爵府

回覆 rose-mag 的帖子

係, 這個我也發現, 可能人的口味不同
所以陸劇漁翁撤網式咁出
總有一套岩睇吧

公爵府

回覆 rose-mag 的帖子

這套, 都想睇,但暫時放下努力睇埋少女大人先

王國長老

心動的瞬間:9月16日開播,主演凌美仕、張凌赫、代雲帆、索朗美淇、唐嘉隆,李昕哲特别出演,屬青春愛情劇 。天生怪力的異能少女梅微微與零戀愛經驗游泳男神麥司冲「一電鍾情」,各自克服戀愛恐懼而最終兩情相悦勇敢追夢,屬勵志故事,具體集數有資料。

估唔到少女大人收官無耐,小鮮肉張凌赫第二套電影劇又開播。

王國長老

初戀了那麼多年:全24集,已更新4集,主演王以綸、萬鵬、吳漢坤、鄭舒環、盧洋洋,青春愛情劇類。元氣少女熊伊凡、高冷鋼琴王子顏柯、校園女神唐糖、情情老司機白語澤、戀愛軍師丁茗,幾位主角在大學的青葱歲月,動人的初戀故事。

王國長老

我,喜歡你:全24集,9月15日開播,主演林雨申、趙露思、張曉謙、于欣禾。失戀女廚師顧勝男遇上挑剔毒舌又自傲吃貨路晉,兩人火星撞地球,相剋、相殺不斷,路晉却又被勝男精湛的手藝吸引。相處下來,兩人越靠越近,最終霸道總裁不再冷面,變成忠犬男友,小魔女也不再刁蠻任性,學會去愛人,二人在美食中尋找到簡單的幸福。
雖然男主唔係靚仔小鮮肉,又大露思18年,不過睇片花又幾OK喎,講煮餸我有興趣。

王國長老

yuyueng 發表於 20-9-14 19:01
呢套有帝君好吸引。

旗袍係大女主戲,帝君戲份較少,不過佢著西裝好有型。

水晶宮

rose-mag 發表於 20-9-15 11:38
我,喜歡你:全24集,9月15日開播,主演林雨申、趙露思、張曉謙、于欣禾。失戀女廚師顧勝男遇上挑剔毒舌又 ...

呢套好似唔錯

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊