懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

Christinemm 發表於 20-9-20 21:27
0h 姐係你過左平時來m期後一兩星期都未驗到 到最近尼幾日先驗到?

上個月20號m到,26號完,m後第10日先排卵,再等10日著床,就驗到了,就係呢幾日。或者你上網search下呢個過程,你好似唔多明白

複式洋房

Tangvv 發表於 20-9-20 21:44
上個月20號m到,26號完,m後第10日先排卵,再等10日著床,就驗到了,就係呢幾日。或者你上網search下呢個 ...

係丫 我今個月先學識畫基礎體溫表 暈 我都覺自己學太遲 我以為男同女就咁 一定會有左 勁快勁簡單。。。我今日係你度學左吾少 多謝你就真

洋房

Christinemm 發表於 20-9-20 21:48
係丫 我今個月先學識畫基礎體溫表 暈 我都覺自己學太遲 我以為男同女就咁 一定會有左 勁快勁簡單。。。我 ...

你download個經期app,好多資訊可以參考!畫表我霖好少人做,用app mark低所有嘢方便自己睇

複式洋房

Tangvv 發表於 20-9-20 21:53
你download個經期app,好多資訊可以參考!畫表我霖好少人做,用app mark低所有嘢方便自己睇
...

好 有丫 瘋狂造人 app 如果我日後有問題請你幫忙就私信你丫 感謝

洋房

Christinemm 發表於 20-9-20 21:55
好 有丫 瘋狂造人 app 如果我日後有問題請你幫忙就私信你丫 感謝

好呀,加油,等你好消息!祝你好孕

大宅

Tangvv 發表於 20-9-19 14:49
紅d係比琴日加深咗!
今日我冇用晨尿驗,咁啱肚痛順便驗孕!

恭喜恭喜中了

請問你紅啲咁深色係幾時用㗎?
我都食咗排卵藥但係唔見紅d有深色 (emoji)(emoji)
昨天紅啲咁樣嘅色係咪已經排緊?

洋房

jessying 發表於 20-9-22 07:50
恭喜恭喜中了

請問你紅啲咁深色係幾時用㗎?

我係18,19號都有用,慢慢加深。
我係啱啱有咗,綠d未咁快顯色,可以用排卵紙睇下有冇雙槓,有而且加深喈係證明有咗。
睇你圖應該未排卵,要兩條線幾乎同色先機。你參考下圖顏色

大宅

回覆 Tangvv 的帖子

請問 紅D是否雙槓先代表會排? 我6 /9 已經係DAY14, 一向M吾準, 今次已經食埋排EGG藥, 都吾排EGG , 咁我係咪要再睇多次醫生好D呀? 生BB原來好難

洋房

jessying 發表於 20-9-22 11:21
回覆 Tangvv 的帖子

請問 紅D是否雙槓先代表會排? 我6 /9 已經係DAY14, 一向M吾準, 今次已經食埋排EGG藥, ...

按常理係紅d雙槓都幾乎同色先會大機率排卵,有d人卵子質量唔好,就會萎縮謝咗,或唔紅都排咗,但你驗唔到。m期唔準,都會排卵質素同時間,即使係食咗egg藥。我建議你暫時放平心態,唔好急睇醫生。你可唔可以講下你嘎生活方式?我覺得要調節生活方式同飲食習慣,對你懷孕好大幫助,我都係過路人,唔係靠藥物噶。

大宅

Tangvv 發表於 20-9-22 11:39
按常理係紅d雙槓都幾乎同色先會大機率排卵,有d人卵子質量唔好,就會萎縮謝咗,或唔紅都排咗,但你驗唔到 ...

我返工文職工作,大約每天七點起身, 11點睡覺,已有一個大女兒也曾經失去一個,最近同先生想生多一個,所以去睇咗醫生安排食排卵藥,畢竟我已經36歲(emoji)(emoji)(emoji)我本身M唔准,所以一直好難計算何時排卵

洋房

jessying 發表於 20-9-22 13:05
我返工文職工作,大約每天七點起身, 11點睡覺,已有一個大女兒也曾經失去一個,最近同先生想生多一個,所 ...

睇落你生活都幾規律,你有冇考慮做ivf?或者之前有冇做amh睇下卵巢質素?我之前身體基礎(面色差,體質差,少運動)唔好都成日check唔到排卵。我之前有去睇中醫食中藥,都係一D補肝腎健脾胃的藥,冇幾耐我就停藥試孕,就bingo咗。

首頁

尾頁

跳至