網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

醒目開學勳章

原帖由 Ivyl 於 09-5-12 22:56 發表
我又係用dbs俾唔到$,尋日試過ok架,今日下晏至到而家都唔得.

Me 2. Can't use DBS Visa to pay.

大宅

醒目開學勳章

原帖由 鍏晴媽 於 09-5-14 10:47 發表
佢用 ems (但我覺得慢d 要3天到港) 我送office
彪記 都係 15元 好快 一天到港 我鍾意彪虎

$15 係由邊個地方來, 好平喎, 定係全國域一價?

大宅

醒目開學勳章

原帖由 鍏晴媽 於 09-5-15 12:04 發表
我主力 搵深圳 賣家 遠d 一定會貴d架, 好似上海 起碼 30-35 運費

萬一你有貨想同上海賣家買, 用 "全日通快遞" or "全一快遞" 都係 rmb25 首 kg呀, 仲可到住宅. 都係一日就到. 點都唔用順豐.

大宅

醒目開學勳章

原帖由 BforGirl 於 09-5-15 15:32 發表

全日通&全一 北京有無?

未試過由 北京來, 唔知有無啊. 好少同 北京賣家交易, 因次次問親, 佢地都話只用順豐.

大宅

醒目開學勳章

原帖由 BforGirl 於 09-5-15 19:27 發表

係啦, 問親都係用順豐

你都係呀, 咁即係佢地唔like 用其它, 我立即走頭.

大宅

醒目開學勳章

有事請教, 如退款, 又不想退去visa, 是不是叫賣家 "充值支付寶", 咁樣d $$ 可留在下次買野用.

d $$ 是不是立即會在 a/c 呢 ??

大宅

醒目開學勳章

原帖由 MANFUN2010 於 09-5-18 13:27 發表
yes. 比個淘寶E-MAIL賣家就OK! 充值後會在支付寶賬戶內立見.

THANK YOU!!

大宅

醒目開學勳章

原帖由 sweetcouple 於 09-5-19 17:34 發表
MONKEY05, 我問過幾個上海賣家, 都話全一係25蚊/0.5公斤......

E, 咁怪 ? rmb25 / 0.5 kg, 咁1kg 咪 rmb37, 佢地續重好似收 rmb12的?? 但上兩次, 我d 貨唔只0.5kg, 貼住1kg, 賣家報比我 rmb25. 咁就真係唔明. 如佢地報0.5kg, 用唔過呀. 分分鐘貴過順豐.

你可以試下另一間, 叫 "全日通快遞", 又係 廣州, 上海來我地呢到住宅 RMB25 /kg. 昨日發, 今日收, 快速程度拍住順豐. 但上次呀哥哥仔送件貨上門, 昨天另一位哥仔就叫我落 L1 拎, 但佢都幾禮貌, 咁佢架大貨車停到我果座門口, 咁算啦, 我落去拎.
link : http://www.atexpress.cn/

大宅

醒目開學勳章

原帖由 sherryyeung 於 09-5-19 23:39 發表
大家呢排有無買野? 有無link睇下? 好悶呀 ......

我剛買左d小朋友涼鞋, 波鞋咁, 等收貨......

想同 '阿米' 再買衫, 佢d衫都上得好快, 如果第2次幫襯有9折 ......

plan緊買小朋友泳衣, 自己既泳衣, 有日去吉吉島睇 ...

小朋友涼鞋有咩好介紹 ?

大宅

醒目開學勳章

請問在呢到, 點樣 POST 張PHOTO 上來

大宅

醒目開學勳章

原帖由 monitayky 於 09-5-26 11:53 發表
各位媽媽,

上幾個星期我係呢間野買咗幾件衫(黑&橙), 已經問清楚店主會唔會有褪色情況, 店主話肯定唔會, 點知........件衫真係褪色, 問番店主佢話係我自己洗衫問題, 仲唔肯退貨添, 仲有, 呢間店D衫好多都係淘寶野, ...

係喎, 佢D 貨真係淘寶野, 仲要貴一倍, 不如, 自己在淘寶淘啦.

大宅

醒目開學勳章

原帖由 mamafashion 於 09-6-27 13:43 發表
又發現正貨,可卷白板,超正!可寫字、可磁點。
小朋最合用。
http://shop35706272.taobao.com/shop/xshop/wui_page-cat-35706272-100084824-zPq9uiDx0bDXyatQVkM=.htm?checkedRange=true ...

幾得意喎.

大宅

醒目開學勳章

早前你地講 $15 定$18可送住宅果間快遞, 有無LINK 呀 ?

大宅

醒目開學勳章

原帖由 BforGirl 於 09-6-28 12:26 發表

http://forum.baby-kingdom.com/thread-2390368-1-1.html

THANK YOU.

大宅

醒目開學勳章

原帖由 kawai928 於 09-6-29 15:40 發表

完全同意...
不過我一向用第2間充值~
所以影響唔到我~

你用開果間, 個RATE 同TAO1 站一唔一樣呀 ?

大宅

醒目開學勳章

http://shop34489791.taobao.com/

我都幫襯左, 款如圖, 料也不錯. 大家可考慮. 但最好買之前睇睇其她買家的評價先落手, 我見有d 衫比人係咁彈, 但有d 都大讚, 我相信有機會有d 東東係無咁優質的. 今次買左3樣野, 都係見d comment ok 先買, 咁貨到左, 真的不錯. 圓通到住宅真係rmb15咋. 好抵呀.

大宅

醒目開學勳章

原帖由 kawai928 於 09-6-30 02:34 發表

呢間依家送香港嗎?我之前問過話唔送...佢話如果送就通知我喎...-.-

送呀, 仲送到上門 (住宅), 你contact 客務 2號啦, 佢有禮貌好多, 我同 1 & 9 號傾過, 唔多幫忙. 佢地用圓通的.

大宅

醒目開學勳章

原帖由 R.K.O 於 09-6-30 00:45 發表
有沒人知....上海運到香港有咩唔使收附加廢唧快遞公司啊.....急

試過 "全日通快遞" 25人仔到香港, 可派住宅.

大宅

醒目開學勳章

原帖由 雪~bb 於 09-6-30 17:11 發表

SD 個e mail俾佢地要入?rmb
佢會覆你入?hkd
入左就連埋支付寶個登入e mail覆佢地
要附加入數紙(我通常影低相sd去咋)
2個鐘就充值到架啦

你係唔係幫襯 tao1站呀 ? 人仔個rate 幾多呀 ?

大宅

醒目開學勳章

原帖由 skylydorothy 於 09-7-2 13:25 發表
今日最後都係搵左淘1站充值啦,計過條數,匯率1.17,同+3%服務費差唔多~~唉,今次係因為幫朋友買野,又已經落左order,唔想拖先要屈服啦,我諗以後都會少d幫襯淘寶架啦~~ ...

1.17 就真係貴左d 喎.

首頁

尾頁

跳至