論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

民房

如圖,謝謝

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

香港辣椒 發表於 20-10-15 00:33
如圖,謝謝
Fax 去21579181. 我fax去, 過一排, 就寄番封信來話put to record.

民房

lily-of-valley 發表於 20-10-15 01:56
Fax 去21579181. 我fax去, 過一排, 就寄番封信來話put to record.

謝謝,第一次不懂操作。在入境處網頁找了很久,找到我上面的截圖聯絡方式。

剛離職工人,偷盜了我很多東西,我給入境處表述,有用嗎?會不會說我沒證據,不管。她繼續去下一個僱主家偷盜呢

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

香港辣椒 發表於 20-10-15 07:45
謝謝,第一次不懂操作。在入境處網頁找了很久,找到我上面的截圖聯絡方式。

剛離職工人,偷盜了我很多東 ...
你揾張A4白纸, 可中英一齊寫。

To: Immigration

Re: Contract No.
工人名

我要投訴呢個工人

點衰法
I)
2)
3)
4)

Etc

Thank you
你個名
你電話
你簽名
日期

Ok fax.去個 number. 你D嬲法, 我知晒。 快投訴。

如fax唔通, fax多幾次, 好忙架。

象牙宮

香港辣椒 發表於 20-10-15 07:45

剛離職工人,偷盜了我很多東 ...

第一次炒, 未必有用, 入境處會再批新visa, 但工人衰, 偷開有瘾架, 會去第二度再偷。 唔會做得耐架, 再比人炒時, 入境處就會認真處理, 未必再批第三次visa. 但一定要下一手都投訴。

我以前件肥廢人cornellia (nelly)就係人板。 我炒後, 好快揾到, 又比炒, 唔來得HK.

大宅

回覆樓主:

記得ID407 上面的終止合約原因果欄都要寫,一定要寫!
有無報警?寫埋報警編號

珊瑚宮

就算已離職
可否報警備案先
(問下警察)
玩具萬歲!

首頁

尾頁

跳至