自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

大家去京東買嘢用咩方式付款?新手第一次用

子爵府

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

可用微信支付(必需係已開通大陸錢包功能)

冇嘅就綁信用咭

珍珠宮

小肥§澄 發表於 20-10-19 10:21

冇嘅就綁信用咭

可以用香港的支付寶嗎?

子爵府

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

mln 發表於 20-10-19 10:24
可以用香港的支付寶嗎?

唔支持支付寶

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

我冇銀聯卡, 之前用信用卡, 後來用八達通.
手機裝八達通app, 比錢都好方便.

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

小肥§澄 發表於 20-10-19 10:21

冇嘅就綁信用咭

請教點開大陸錢包?我得香港錢包

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

OM123321 發表於 20-10-19 10:39

請問你係用八達通比
定係八達通虚擬visa比
我微信綁唔到虚擬visa

子爵府

D..D 發表於 20-10-19 10:45
請教點開大陸錢包?我得香港錢包

呢個比較複雜

微信入面有2個錢包地區,你要轉左大陸錢包後需綁定大陸銀行咭實名

而大陸銀行咭除左大陸開嘅,可以到中銀去辦理大灣區戶口,前題你需要有個大陸電話號碼

伯爵府

D..D 發表於 20-10-19 10:47
請問你係用八達通比
定係八達通虚擬visa比
我微信綁唔到虚擬visa

通常用八達通比.
八達通虚擬mastercard都試過, 比到錢冇問題.

綁唔到微信... 我冇用微信唔知道.

伯爵府

京東,支付寶一定唔得。

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

OM123321 發表於 20-10-19 10:39

我試下用八達通先

侯爵府

笑得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛

OM123321 發表於 20-10-19 10:51
通常用八達通比.
八達通虚擬mastercard都試過, 比到錢冇問題.

想知dl左八達通app及登記了,跟著步驟係?增值是照要去便利店或可用網上銀行戶口增值?

伯爵府

占妹 發表於 20-11-11 11:11
想知dl左八達通app及登記了,跟著步驟係?增值是照要去便利店或可用網上銀行戶口增值?
...

你開個app, 我的結餘銀碼果行右邊有個"轉入", 你按"轉入" 就睇到幾種可以增值的方法.

侯爵府

笑得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛

OM123321 發表於 20-11-11 13:54
你開個app, 我的結餘銀碼果行右邊有個"轉入", 你按"轉入" 就睇到幾種可以增值的方法.

但我app增左值,京東都係比唔到錢?灰色按唔到,暫時無法使用八達通付款

伯爵府

回覆 占妹 的帖子

我唔記得有冇用過手機落單, 通常用電腦落單, 到最後比錢佢出個QR code 比我掃, 就開八達通app"掃描" 掃個code.

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

占妹 發表於 20-11-11 20:07
但我app增左值,京東都係比唔到錢?灰色按唔到,暫時無法使用八達通付款

...

試下用電腦開! 第一次好似要用電腦link
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

小肥§澄 發表於 20-10-19 10:50
呢個比較複雜

微信入面有2個錢包地區,你要轉左大陸錢包後需綁定大陸銀行咭實名

啱啱見中銀唔駛內地電話都可以開戶喇
放下自在

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

我買咗幾次都係用信用卡或者8達通

侯爵府

OM123321 發表於 20-11-12 08:19
回覆 占妹 的帖子

我唔記得有冇用過手機落單, 通常用電腦落單, 到最後比錢佢出個QR code 比我掃, 就開八達 ...

侯爵府

cattz288 發表於 20-11-12 08:35
試下用電腦開! 第一次好似要用電腦link

最後用信用卡算

首頁

尾頁

跳至