時政擂台

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

冇台灣簽證,陳生係返唔到台灣自首,咁潘太係咪應該向台灣政府尋求協助!

任何國家都改變唔到別國既內政,只要台灣批出簽證,潘太就可以幫佢個女攞返公道!

https://hk.mobi.yahoo.com/home/%E7%AE%A1%E6%B5%A9%E9%B3%B4-%E5%9B%A0%E7%84%A1%E6%B3%95%E5%8F%96%E7%B0%BD%E8%AD%89%E4%BB%8A%E6%9C%AA%E8%83%BD%E8%B5%B4%E5%8F%B0-%E9%99%B3%E5%90%8C%E4%BD%B3%E4%BA%A6%E7%84%A1%E5%A5%88-020933087.html

rose-mag  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 20-10-24 00:12

男爵府

露比EE 發表於 20-10-23 13:30
冇台灣簽證,陳生係返唔到台灣自首,咁潘太係咪應該向台灣政府尋求協助!

任何國家都改變唔到別國既內政, ...
明白作為父母死咗個獨女的心痛,呢件事林鄭已幫到盡,全香港人一齊埋單,潘太現在叫香港政府幫,台灣又玩野,香港政府根本乜都做吾到

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

本來我都同情佢,但我發現呢位潘媽媽越嚟越離譜

lsyc    發表於 20-10-23 17:12

侯爵府

麟媽媽 發表於 20-10-23 13:37
本來我都同情佢,但我發現呢位潘媽媽越嚟越離譜

佢離譜在連係邊個唔比陳生去自首都唔清楚,咁點同個女取回公道呢?

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

有個尷尬情況, 佢係殺人犯, 但申請旅遊簽證, 咁台灣應唔應該批呢? 我都唔識答.但台灣又死撐話有窗口, 有窗口又點解香港負責人會唔知呢?
依家企左喺度都唔知可以點做, 唔通推佢出公海再等台方捉?

侯爵府

goo_littlebb 發表於 20-10-23 13:46
有個尷尬情況, 佢係殺人犯, 但申請旅遊簽證, 咁台灣應唔應該批呢? 我都唔識答.但台灣又死撐話有窗口, 有窗 ...

台灣係咪有個叫「自首簽證」比有須要人仕申請㗎?

男爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

好簡單,佢目的香港越亂越好,坐收漁人

珍珠宮

goo_littlebb 發表於 20-10-23 13:46
有個尷尬情況, 佢係殺人犯, 但申請旅遊簽證, 咁台灣應唔應該批呢? 我都唔識答.但台灣又死撐話有窗口, 有窗 ...

我都唔係太了解,不過睇FB啲人話台灣係都要逼香港同佢唔知咩部門傾(我忘記係咩部門),但若真係聽佢講同果個部門傾,就變成國與國之間既溝通,香港只係一個city,冇資格去同呢個部門傾,真係去傾就變相承認台灣係一個國家,呢樣有遺一中政策,而家台灣係整個氹比香港政府踩。
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

子爵府

2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

小寶貝兒 發表於 20-10-23 13:52
我都唔係太了解,不過睇FB啲人話台灣係都要逼香港同佢唔知咩部門傾(我忘記係咩部門),但若真係聽佢講同 ...

好憎台灣, 明明係走私著草天堂, 講咩法理....

當年好多華探長, 因為比ICAC捉, 走佬去左台灣啦.....

明明係個低水平的小島, 學人扮大國.....無知到一個點.

deepside    發表於 20-10-24 09:01
以馬內利, 神與我們同在! :-D  :-D

珍珠宮

叫呀潘太請自重, 因佢女兒的事, 已影響了香港市民太多太多, 做人既野真係唔好去到咁盡, 就算好憎陳同佳,都唔好再出賣香港人,走去幫台灣做佢地既棋

MICLOH168    發表於 20-10-23 23:02
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

公爵府

2024勳章

咁既情況, 唯有等武統呆灣後, 攞回鄉證去囉

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我都唔係太了解,不過睇FB啲人話台灣係都要逼香港同佢唔知咩部門傾(我忘記係咩部門),但若真係聽佢講同 ...

真係好賤格
唔通真係要迫大陸做到咁絕, 捉佢返大陸審? 咁樣話比全世界知台灣係中國一部份, 所以中國有權審呢單case.

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

犯過事既人唔再批入境 驚仍入境後逃脫做其他野而不是自首

公爵府

明嘅就明,唔明嘅點講都唔會明⋯⋯

大宅

你說得對

別墅

babe2010 發表於 20-10-23 13:51
好簡單,佢目的香港越亂越好,坐收漁人

侯爵府

開心吸收勳章

阿潘太, 香港幫你都幫左成年, 到今日你自己既事就直接搵陳同佳私下解決, 吾好下下做訪問要全香港人同你埋單.

侯爵府

Glau 發表於 20-10-23 14:29
阿潘太, 香港幫你都幫左成年, 到今日你自己既事就直接搵陳同佳私下解決, 吾好下下做訪問要全香港人同你埋單 ...

最慘係佢敲錯門囗,大佬呀!台灣唔合作,就算香港政府包機送陳生去台灣,台灣都可以用佢無簽證而原機打回頭喎!

其實佢係唔明定唔想明定另有原因呢?

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

個窗口要有法律效力先得㗎, 得台灣一邊講, 唔通台灣個窗口講咩我哋香港負責人跟住做咩
總有離別的時候

琥珀宮

畀面勳章

因為環保要慳紙,所以出唔到台證

首頁

尾頁

跳至