自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

我仔又係好勁... 令佢性格上都有變... 我都好心痛... 睇過西醫, 比佢食抗生素 (其實我唔想, 因為對身體唔好)... 個時佢又唔肯戒口早瞓, 佢話佢D同學都係咁點解人地無事? 我講極佢都係唔想聽... 食緊抗生素緊係好D啦... 三個月後醫生退休又覺得佢清左8成就無再睇了... 點知一停藥就爆到7彩... 兩邊面頰無撻好肉... 唔敢除罩同同學食晏... 日日放學自己食(以前一向一班同學食)... 之後轉睇中醫, 反反覆覆到依家三個月叫做無再勁爆... 同埋佢終於肯戒口同早瞓.... 佢亦唔再信西藥, 佢覺得一停又會爆過... 我亦怕又轉西醫但又係攪唔掂佢會好絕望... 好彩依家開始叫好D... 先放心少少...

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章

lojo11 發表於 21-5-30 11:52
我仔又係好勁... 令佢性格上都有變... 我都好心痛... 睇過西醫, 比佢食抗生素 (其實我唔想, 因為對身體唔好 ...

見到亞仔嘅暗瘡都拖咗幾年,做媽媽嘅一定感到很心痛!因為皮膚唔好真係會大大影響佢哋嘅自信心,我個仔而家都keep住睇中醫,食咗一排中藥都控制到唔再爆暗瘡,但之後可能考試壓力大及夜瞓又再爆過,唉!真係好難搞!

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

FiFiMa 發表於 21-6-13 10:34
見到亞仔嘅暗瘡都拖咗幾年,做媽媽嘅一定感到很心痛!因為皮膚唔好真係會大大影響佢哋嘅自信心,我個仔而 ...

踏入考試月,我都提呀仔唔好比自己太大壓力,又嚴重過就慘嘞!依家中醫叫佢隔疏覆診,慢慢減中藥睇下情況,暫時仔叫穩定,但兩面頰同下巴都係好紅!但帶口罩就完美遮晒,所以佢唔會係同學面前隨口罩飲水/食野!

男爵府

牛年勳章

nico011296 發表於 20-11-7 15:11
5年級開始爆暗瘡 全部生係額頭,煲涼茶又買有茶樹成份嘅洗面同暗瘡膏 ,都冇乜用 又成 ...

我用過特麗仙真係好work

首頁

尾頁

跳至