自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

經常覺得Zoom上課成效比現場效果差好遠
話说最近上左一間免費試堂,想作出一些評價
首先原本系10月尾上,二對一,50分鐘,臨上堂说另一位有事不能出席,如我一位照上課,只提供20分鐘,那我覺得太短所以推了,結果他馬上给我另一時段2對1, 50分鐘
昨天我囝準時出席,zoom冇人,我馬上联络補習中心,結果遲了5分鐘開始,初時系讀文章,囝發覺另一位學生有worksheet在手(應之前印了,囝沒有預備),所以應對,我囝表現十分差,平時少說英文,很快就50分鐘完结了
最後中心馬上告訴我,囝表現十分好,好投入 我反映番所有問題,當然要我比錢去參與呢一類網课就不會了

男爵府

zoom 1對1 效果最好。

伯爵府

適合可以乖乖坐定定的學生。
我小朋友一定全程發呆⋯

大宅

回覆樓主:

睇上黎似乎係個英文中心安排上問題大啲喎。

Zoom 比較適合高小或以上,對Zoom內容有興趣嘅小朋友。

子爵府

give_thanks 發表於 20-11-7 21:09
睇上黎似乎係個英文中心安排上問題大啲喎。

Zoom 比較適合高小或以上,對Zoom內容有興趣嘅小朋友。

试堂也安排得不好,那有信心報他的課程

珍珠宮

回覆樓主:

好睇老師。我仔本身係可以坐定自己 zoom 嘅人。佢 oral 老師之前 2 對 1 或而家 1 對 1 都好,我見佢上堂 d notes 或自己準備 present 做嘅功課都好合理。補過另一間補習社 hea 爆,淨係俾嘢佢抄抄完叫佢講一次算數

首頁

尾頁

跳至