自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

係緊急嘅情況之下搵咗幾間公司,就咁岩呢得呢一間公司嘅師傅再打返電話嚟。好似好好心咁。點知中招!!
但係平時就係工人姐姐負責廚房煮食。佢呢就話上嚟就咁通一通$500如果要用高壓機呢就要收千$6。
點知上嚟唔夠整左唔夠5分鐘就話整唔到,佢手上嗰啲儀器我亦都唔覺得似高壓機。佢話就係呢部機啦。
跟住就話如果你真係要通到呢,我就要落去攞其他機器上嚟幫你通,佢乜都整唔到就話要收我千六我梗係唔制。仲話一早同你講左。
我猶豫咗好耐打咗幾個電話問屋企人,但因為已經夜晚又唔想再等聽日再搵個其他人嚟整,唔知整唔整到因為佢講到好嚴重,佢話佢哋專業通渠1600都整唔到.人地收你三千點整到。佢係門口等咗一個鐘終於我上咗釣,佢開我九千蚊。我話太貴唔整講到七千幾又話有保養,跟住呢佢就喺同一袋工具裏邊攞啲野岀黎,15分鐘已經通到,主要係落力啲。開頭果5分鐘簡直上到來汗都冇滴一滴,好明顯係揸流攤。
跟住係比完錢之後,佢攞返張收據再寫,喺張收據到最後寫左(人為除外)。

我睇佢一日呃咗最少五六户,佢話自己十幾萬一個月。通渠

電話 62888274

緊急通渠。 有兩條友上嚟 。

子爵府

chuii 發表於 20-11-28 22:29
係緊急嘅情況之下搵咗幾間公司,就咁岩呢得呢一間公司嘅師傅再打返電話嚟。好似好好心咁。點知中招!!
但 ...

點解由1600去到7仟幾?

珍珠宮

2023年兔年勳章

但 ...

留毛

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

呃人通渠講左好多年

男爵府

畀面勳章

所有卡片只有電話,冇地鋪的通渠都是呃人的。我上次就是差d中招,他開我$20000!真誇張!我未放工我老公差d俾左錢,好彩我打電話叫佢千祈唔好!後來我找了街市的賣水喉地鋪的師傅,$1200就通到!

wcpcelia    發表於 20-12-2 16:43

伯爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

成日都有人講賣廣告緊急通渠係呃人。
但好多人夜麻麻又急住要通渠,所以就中咗招。

珍珠宮

2024年龍年勳章

電話 62888274

緊急通渠。 有兩條友上嚟 。

有無佢嘅名字、店名?

男爵府

但 ...

又係通渠騙錢 bk已經好多人講過仲係不停有人上當

公爵府

2024勳章

但 ...

點解唔先問下管理處, 通常都有呢d資料, 幫趁開既應該安全

Astra00    發表於 20-12-8 12:35

男爵府

我兩年前比佢哋呃左幾千.。之前呢度有好多Jm都比佢哋呃過,成班正乞衣,睇佢哋幾時折墮

珍珠宮

2023年兔年勳章

Portialeung 發表於 20-11-28 22:59
所有卡片只有電話,冇地鋪的通渠都是呃人的。我上次就是差d中招,他開我$20000!真誇張!我未放工我老公差d ...

多謝指點
下次如果我遇上呢啲情況,搵賣水喉地舖先。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

但 ...
已經呃左好多人, 個帖係 3 年前............

慘,緊急通渠比人厄左,哭

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

但 ...
搵多個帖.......

小心,係網上面搵通渠佬,原來全部都係同一人

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

聽得多
九千

管理處應該有緊急維修轉介

伯爵府

來來去去都係果班人

大宅

去屋村街坊鋪冇食水咁深

琥珀宮

但 ...

應該可以上東張

男爵府

mandy952 發表於 20-11-29 05:47
應該可以上東張

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=22171132
通渠之後去埋借錢

wcpcelia    發表於 20-12-2 16:43

男爵府

但 ...

我都試過俾人呃過收$900 ,只係搵筷子通渠通左10分鐘

男爵府

我都有經驗,幾年前,佢開價幾百,之后用高壓機通就得左,收千幾二千。無機耐又塞過,自己去買條$40通渠彈弓通攪掂。

wcpcelia    發表於 20-12-2 16:44

首頁

尾頁

跳至