婆媳關係

跳至

首頁
12345...12

尾頁

複式洋房

樓主壓力好大咁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

ka_yan忻 發表於 21-5-26 18:31
樓主壓力好大咁

睇到
但佢只寫出來,不回應,
冇同人傾,難解決
不要從別人的嘴裡去認識我

侯爵府

仔有咩野都屈我害,好想死!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

檸檬檸檬 發表於 21-6-7 12:48
仔有咩野都屈我害,好想死!

唔值得為呢個人而死
我知你有睇,但不回應

但想講,會有解決方法的
勿衝動

不要從別人的嘴裡去認識我

侯爵府

再一次想迫死我!

你個孫放學可以唔洗做功課唔溫書,放學一直玩ipad,一定要等我返黎先做!

考試成績差一定只罵我?孫放學你唔叫孫溫書自己做住功課先?溫書一定係我責任感?我無講我唔同佢溫,點解你唔罵埋你個仔?扮哂野你覺得自己講既野其他人一定要聽?同仔講你係長輩。但我想講係仔黎講我都係佢長輩囉!

一個無自由既地方,訓緊覺你都可入我房,講係做打掃,但佢又成日整聲音出來,做比人聽佢工作中?嘈醒我又唔嘈醒你個仔?
講自己成日訓唔到,點解又要整到人無得訓?同埋覺得訓覺中入來,極度無私隱

水晶宮

檸檬檸檬 發表於 21-6-20 10:14
再一次想迫死我!

你個孫放學可以唔洗做功課唔溫書,放學一直玩ipad,一定要等我返黎先做!

雖然你不會回覆,我都忍唔住要應下。見到你咁,隨時情緒出事。

真心想方法搬走加請工人啦。佢哋說話不用聽咁多。

侯爵府

回覆樓主:

今早係到做公司野又要係到問,真係好辛苦。第時有得home office我都一定唔留揀。第時我一定唔會唔返工,老公不在家,無必要一定唔會請假,放假慘過返工。

真心覺得自己好苦,今日中午想睇電視姐,某人都要叫老公熄左佢!
今晚我自己比錢買一樣野,我只係放中間位,某人都專登移偏向佢地,點解自己買都無資格食?

唔明做咩要咁浪費,明知我唔想曬野同唔環保,專登成日浪費膠袋,無需要地經常袋中袋,掉野又唔自己掉。經常煮多野要我掉想我折墜。
自己煮多我自留明天食,唔好係到同人講你食隔夜餸好似好慘咁

侯爵府

一d都唔識尊重人,係仔面前叫我全名。

你講一句淨係信你個孫就唔該以後唔好問我野!

侯爵府

要求人地整你部ipad 都坐定定唔識拎比人,早上整阿仔d野都忙,唔明做咩咁大排?自己唔可以行去拎比人?扮野叫個孫實質叫我呢個外人整?

人地比錢買既野唔會珍惜!

侯爵府

咩都淨係識罵我,又唔敢同你個仔講,真係覺得好好笑!

唔明袋中袋有咩意思,我只會覺得極唔環保,想我折墮!

全部在心中,一日一日咁累積

男爵府

回覆 檸檬檸檬 的帖子

佢袋中袋, 係佢折福, 點會係你呢??
樓主, 唔好乜嘢都攬上身, 對自己好一點,
加油

水晶宮

檸檬檸檬 發表於 21-7-9 07:12
咩都淨係識罵我,又唔敢同你個仔講,真係覺得好好笑!

唔明袋中袋有咩意思,我只會覺得極唔環保,想我折墮 ...

咁你咪儲埋呢啲膠袋盛垃圾囉。循環再用。如果乾淨就摺起一兩個放手袋備用。

水晶宮

檸檬檸檬 發表於 21-7-7 07:10
要求人地整你部ipad 都坐定定唔識拎比人,早上整阿仔d野都忙,唔明做咩咁大排?自己唔可以行去拎比人?扮野 ...

咁你不好做比錢買野個位,留低錢比自己家庭。一定要比錢幫奶奶買野咩?

自從我奶奶咁對我差,我都不甘示弱。你谷埋度氣盞激親自己。

侯爵府

回覆樓主:

超強,有咩要買就等你個仔不在先同我講。你洗係到就扮野講唔洗買你個份

罵我都係你仔唔係到就黎料

人地比錢買既野,堅係唔洗珍惜。

而家晚上唔食飯,唔係點飲湯,我既電費同煤氣費應該慳唔少。

侯爵府

屈我拎左某啲野,高音講「無攞?」,自己係原本位搵到又唔出聲?

唔明某d野一定係關我事,又唔同你仔講?

一定要一次一次咁累積下去!

侯爵府

回覆樓主:

唔明咁想嘈醒人想點,入來1-2分鐘講同一句2次做乜?神早早開門入人地房做清潔,真係好多謝你呀!

成日罵我唔同你個孫蓋被,你自己醒訓,人地訓到你都唔滿意?係都要嘈到人哋無得訓先安樂?放假都唔可以訓晏d,我放假真係衰過返工。第時有咩唔舒服,返到工我都一定揀返工唔要留係到。

侯爵府

回覆樓主:

太鍾意吸引你個仔同孫既注意,人地睇某d野,極到喜歡企人地前面遮住,人地睇緊野,又大聲騷擾人地。

唔like聽到我幫你乜乜乜,你唔做真心無所謂,唔好講到我受你恩惠咁。

唔洗自己出錢就可以浪費,成日留野要我掉,想我折墮。極唔環保浪費膠袋。知我唔like曬膠袋就專登浪費!

極到計較金錢,而家已唔食某人整既飯。唔好係你仔面前叫我飲你既湯。

禁止訪問

回覆樓主:

禁止訪問

回覆樓主:

水晶宮

至愛朱古力 發表於 21-9-4 00:43
睇見都覺得煩同辛苦,搬走住喇,又話受到家暴,不如快快趣趣帶埋啲仔女走喇,申請綜援,申請公屋住,再咁落 ...

係囉!佢奶奶係同我奶奶差唔多,好彩我晨早搬走住。又係影后(專係佢仔面前扮好人)、又係專係仔不在場先來料。亂洗錢折福。叫左好多次買野比細路問左我哋有冇先,不好重覆買!買都要錢!成日燒錢。未見過咁識燒錢的人。當錢不是錢咁款。

首頁
12345...12

尾頁

跳至